Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 2
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Majka86
Bób powinnaś wynieść do chłodnego,widnego pomieszczenia.Inaczej za bardzo wybuja.
Pomidorki też mają za ciepło.
Bób powinnaś wynieść do chłodnego,widnego pomieszczenia.Inaczej za bardzo wybuja.
- Przylepa
- 50p
- Od: 25 sty 2016, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie też już naszła ochota na wysiewy,chociaż obiecałam sobie, że nie będę się śpieszyć. W szklarence na balkonie rosną już sałaty: lollo bionda, lollo rosa, simpson, rukola i roszponka. Kalarepa tez mi zeszła i przeprowadziła sie na balkon. W domu na parapecie zaczyna się pokazywać ostra papryczka NN, którą nazwałam Hugo od imienia mojej papugi. To w karmie, którą kupiłam dla papugi była właśnie ta papryczka. Miałam ją już w poprzednim sezonie i jest piekielnie ostra. Dzisiaj na waciki poszły nasionka papryczki Jalapeno team.Trawa cytrynowa też pokazała swoje cztery ździebełka.
Pozdrawiam Ewa
Maraga pisze:Majka86
bób i pomidory są w pomieszczeniu gdzie jest 18-20 stopni, mam chłodniejsze pomieszczenie ale tam nie ma okna, zupełna ciemnota, myślałam może by bób wynieść pod zadaszony taras i okryć agrowłókniną; w nocy póki co jest temp. na plusie.
W przyszłym tygodniu będę miała rozstawiony tunel foliowy to może tam przeniosę bób...
Ja pierwszy raz wysiewałam cokolwiek w domu i tak się napaliłam, że nie mogłam się doczekać i chciałam na już, szybko wszystko posiać, próbować, ciekawość jak to będzie, czy się uda, co nie wyjdzie - to wzięło górę ale może za rok będę mądrzejsza i bardziej cierpliwa
- Przylepa
- 50p
- Od: 25 sty 2016, o 20:50
Zwłaszcza jak się czyta to forum, to człowiekowi taka chęć na sianie przychodzi, że trudno się oprzeć. U mnie na parapecie w tym roku rośliny będą miały więcej miejsca, bo zrobiłam z płyty wiórowej nakładkę, która powiększyła parapet. Teraz zmieszczą się nie nim wszystkie moje chciejstwa. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Pozdrawiam Ewa
Nie pomyślałam o nakładce. Podoba mi się pomysł. Dużą zrobiłaś?
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
...jokaer
Takie powiększenie parapetu zrobiłam dwa lata temu i jest super. Ja zrobiłam z pleksy. Tę płytę podnoszę pod kątem i pomidorki się nie wyciągają.
Takie powiększenie parapetu zrobiłam dwa lata temu i jest super. Ja zrobiłam z pleksy. Tę płytę podnoszę pod kątem i pomidorki się nie wyciągają.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Przymierzam się do siewu porów, dwóch odmian cebuli i selerów Może jeszcze wysieję bób.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Kilka słów do tych niecierpliwych. Nie sztuka posiać, sztuka posadzić, szczególnie jak ziemia jeszcze zamaznięta
- seba1999
Jak ktoś ma warunki to czemu nie
Ziemia u mnie już rozmarzła - a mój region jest zimniejszy niż sąsiednie
Ziemia u mnie już rozmarzła - a mój region jest zimniejszy niż sąsiednie
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
Do bobu też się przymierzam - dziś chciałam siać ale strasznie wiało i padało.... może jutro słoneczko zaświeci
A w domu - tydzień temu wysiałam troszeczkę cebuli a wczoraj małą partię sałat
Zastanawiam się co z brokułem - mam Sebastiana -będę siać 1-wszy raz i nie wiem czy już ?
A w domu - tydzień temu wysiałam troszeczkę cebuli a wczoraj małą partię sałat
Zastanawiam się co z brokułem - mam Sebastiana -będę siać 1-wszy raz i nie wiem czy już ?
Pozdrawiam, Aneta:)
-
- 50p
- Od: 5 sty 2016, o 15:27
Posiałam dzisiaj groszek do gruntu
- seba1999
Przed chwilą skończyłem siać pory, selery, cebule (dwie odmiany), papryki ( pięć odmian)