Hacjenda Anego - bardziej różana.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hacjenda Anego - bardziej różana.

Post »

any57 pisze:
I będzie ich więcej ;:224

Obrazek
Mistrzowskie zdjęcie Andrzeju! ;:180 Dla nas ogrodników pszczółek nigdy za wiele. Szkoda, że reszta społeczeństwa nie rozumie, że i dla nich też. ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzeju nie wstyd Ci tak podglądać pszczółki w intymnej sytuacji :;230 Ciekawe czy i u mnie znajdą sobie miejsce, bo mam sporo rurek pod zadaszeniem grila ,kurcze muszę zwrócić uwagę czy jakieś są zasiedlone.Z czego masz te swoje rurki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Widzę że muszę duuużo cebulek kwiatowych kupić :D Pięknie u ciebie Andrzeju ;:333 A za zdjęcie z sexem ;:215
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Andrzeju, ostatnie zdjęcie niesamowite :D

Zaczynam się interesować murarkami, bo to ciekawa sprawa. Myślę sobie, jakby im takie domki z trzciny porobić i w sadzie umieścić, to pszczoły miałyby co robić, a i my mielibyśmy dużo owoców :wink: Ale to luźne plany jeszcze, bo i sad mamy młody i murarek nie mam :wink: Ale z czasem coś wymyślę.

Fajnie tak u Ciebie popodglądać owady z bliska :)
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ja myślałam na początku, że tam są trzy murarki :oops: ;:306 ;:306 ;:306
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
gloff
1000p
1000p

Post »

Monika,ja też tak myślałem ale się nie przyznałem ;:306
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzej super pszczółki już na całego u Ciebie latają i inne takie hehe :) ja swoje w niedzielę wyniosłem zobaczymy czy im się spodoba :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Andrzej to nic, że jeden pęd zostanie...Flammentanz to porządna róża i nadrobi bardzo szybko....tylko patrzeć jak wypuści parę biczy. Fakt, na kwiatki czekamy do przyszłego roku a to już ewidentna strata. Na pocieszenie: może moja morela w końcu w tym roku da jakieś owoce. :wink:
Też myślałam o murarkach ale odłożyłam do przyszłego roku....to przechowywanie w lodówce mnie powstrzymuje.
Kwitnąco u Was na całego. ;:138
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Jak mi mężuś takiej wędzarni nie zbuduje to sobie kochanka znajdę ;:306 i chyba wiem gdzie ;:224
gloff
1000p
1000p

Post »

Bogusiu :;230 :;230 :;230 Andrzej jak kobiety tak ciągną do ciebie przez wędzarkę to też biorę się za jej budowę ;:306
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

szklarnia, wędzarnia - nie opędzisz się Mariusz ;:306 ;:306 ;:306
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie miłych gości :wit
Taki widok mam z okna ... :D
Obrazek

Beatko - zdjąłem ubranka z hortensji i ... zielone są tylko od dołu :( Zostały nam tylko dwie ogrodowe i definitywnie jesienią jedną wyrzucę. Zostanie tylko jedna na wszelki wypadek, gdyby zimy były łagodne.
Lubczyk na rosół już możemy zrywać.
Obrazek

Dziękuję Ewo, za miłe słowa i podpowiedź w sprawie róż. Co do żółtej to ja obstawiam raczej Arthur Bell a fioletowa to będzie tak jak mówisz MAINZER FASTNACHT - już Jadzia jakuch o tym mówiła, a i ja też tak pomyślałem - tylko spodobał mi się jeden z synonimów (Blue Monday, Sissi, Blue Moon) i nazywam ją .... Blue Moon :)
Zobacz, ile pod krzakiem jagody kamczackiej już leży kwiatów - owocki już są zawiązane.
Obrazek

Dziękuję Aneczko, za pochwałę zdjęcia ;:333
No to sasaneczki dla Aneczki
Obrazek

Jadziu - to są rurki z pociętego babusa. Chciałem od kolegi parę rurek z larwami (w ub.r. miał pierwszy raz i ładnie się zapełniły) a on ... mi pożyczył cały pęk - mam mu oddać jesienią. Naciąłem swoich rurek z bambusa, oraz trawy pampasowej i trzciny i ... pszczółki tam też się pakują :)
Obrazek

Moniko ... te pszczoły nawet tak szybko się nie poruszały, by trzy zobaczyć :;230
Złudzenie optyczne - pani pszczoła mocno pupcię wypięła ;:224
Obrazek

Mariusz gloff ... j.w. w sprawie zdjęcia :wink: jeszcze szklarni nie złożyłeś, a już za wędzarnię się bierzesz? ;:306
To podpowiadam - wędzarnik można przyozdobić.
Obrazek

Dominiko, dziękuję za pochwałę zdjęcia. Ponoć pszczoły miodne zapadają na jakąś chorobę i giną - jedyny ratunek w tych murarkach i musimy pomagać im w rozwoju.
Migdałek zaraz zakwitnie.
Obrazek

Mariusz maniolek - nie tyle pszczółkom się spodoba, co tobie - zamiast robić na ogrodzie, będziesz je podglądał (ja tak robię :wink: )
Bergenia tuż, tuż
Obrazek

Elu - flamentaz ciachnięta - został tylko jeden pęd i to od dołu pęknięty oraz czarny ok 30 cm, ale na całej długości oczka się rozwijają. No i od dołu już coś wyłazi.
Obrazek

A "Twoje" patyczki różowego pigwowca już ukorzeniły sie pod doniczkami i ... będą kwitły ;:224
Obrazek

Bogumiłko! ;:306
Akurat pasuje zdjęcie - ułudka wiosenna
Obrazek

no dobra ... zdjęcie grilowędzarnika z drugiej strony
Obrazek

Tak trzymaj Mariusz - Monika ma rację ... musi być jakiś sposób na kobiety.
Morela kwitnie pięknie - w tym roku zaraz po zawiązaniu owoców owinę ją włókniną, bo owocowała w ub.r pierwszy raz i owoce wielkości mirabelek ... opadły podczas majowego przymrozku.
Obrazek

A dla wszystkich gości zdjęcie jak to poszedłem do marketu w konkretnej sprawie i ... zaatakowały mnie róże ;:oj
A ponoć już miejsca nie ma ... no i było trochę wykopywania i przesadzania ....
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

;:306 ;:306 ;:306 "WYGASZACZ DYSKUSJI POLITYCZNYCH" ;:215
A kto tak ładnie na szkle maluje? ;:oj
No i ten barwinek kwitnący ;:oj to ewidentnie fotomontaż ;:306
Ogródkowo
Doniczkowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”