Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś mam to samo ,teraz to tylko grzybki jutro się wybieramy na borowiki,a potem myślę ze już zajmę się ogrodem i działeczką zimową . Tylko grzybiarze to rozumieją! ;:138
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia no to masz pracy :shock: 30 piwonii to imponująca ilość... Fajnie, że masz grzybkowe zapasy na zimę stulecia ;:108 bo taką zapowiadają w niektórych mediach. Wszystko co dobre szybko się kończy, tak i sezon na grzybki dobieg końca ... Wracaj do ogrody i pokaż jesień w swoim królestwie ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto też jeżdżę na grzybki , bo tak jak Ty bardzo lubię je nie tylko zbierać , ale i jeść , a co do piwoni to jestem bardzo ciekawa odmian , ale to potem pozdrawiam ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś astry kwitną pięknie. ;:oj Krokusami się też pozachwycałam, wyjątkowo śliczna, taka duża kępka. ;:215 Kolejne piwoniowe piękności zagoszczą. ;:138 Grzybami będziesz cieszyć rodzinę długo, tyle zapasów narobiłaś. ;:180 Pogoda jeszcze zapowiada się piękna, może nie zamykaj domku, jeszcze ze dwa razy pojedziesz. :D Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Pogoda zrobiła się piękna , więc szybko uporasz się z piwoniami . Ja chyba do piwonii nie mam ręki bo nie kwitną mi wcale mimo że mam sporo krzaczków . Pewnie coś kiepsko je sadzę .Trudno , nie będę się zamartwiała , może im się to zmieni .Zapasy grzybowe zrobiłaś super , starczy na długo .Też uwielbiam chodzić po lesie , nawet jak nie ma grzybów to i tak coś z sobą przytargam .Dobrego tygodnia ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

30 piwonii ;:oj Zazdroszczę, że masz na tyle miejsca... A już przecież masz ich całe mnóstwo. Ja już pożegnałam raczej las na ten rok, ładną pogodę wykorzystuję wreszcie na długo planowane zmiany.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu bardzo dziękuję za mile spędzony dzień, za spacer po ogrodzie, pyszne grzybowe specjały ...i nie tylko :D oraz moc darów!
Bywalcy wątku Marty! byłam dzisiaj w grzybowym raju :D
Ściskam serdecznie i posyłam ucałowania ;:4 ;:196

Obrazek

tak to tutaj zostawię!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich serdecznie,na wstępie muszę zdać relację z moich poczynań ,piwonie nie wszystkie posadzone ,ponieważ trudno posadzić 30 piwonii jak miejsca nie przygotowane bo 3 miesiące nic nie robiłam w ogrodzie oprócz zdjęć ,więc 12 szt musiałam zasypać ziemią ,żeby korzonki nie obeschły i dopiero teraz mogę się za nie zabrać ,a ja tymczasem byłam znowu w świętokrzyskim żeby zamknąć domek na zimę ,no i nazbierać grzybków :uszy ,byłam tam dwa dni grzybków przywiozłam dużo ,więc i roboty było sporo,ale przedwczoraj przyjechała do mnie Marysia Maska i cudownie spędziłyśmy dzień ,tak się cieszę ,że mnie odwiedziła a grzybki robiłam wieczorem,piwonie przecież zaczekają bo są zabezpieczone ,wczoraj natomiast zbierałam malinki zrobiłam soczek i już siedzi w spiżarni no i ukisiliśmy beczkę kapusty ,jak widać codziennie mam pełne ręce roboty ,ale i tutaj trzeba zaglądnąć ,odpisać i pokazać jesienny ogród.

Mariolko.grzybobranie teraz było dla mnie najważniejsze,trudno ogród musiał czekać a 30 piwonii naprawdę trudno mi upchnąć,bo nie przygotowałam na wszystkie miejsca,więc 12 czeka na nie niecierpliwie ,pozdrawiam :wit

Tereniu,lepiej nie mieć saren w ogrodzie ,u mnie z uporem maniaka przeskakują wysokie ogrodzenie ,żeby się najeść rarytasów ,dziękuję za życzenia dla Zuzi a wracając do ogrodu to nie zawsze wszystko ogarniam ,bo wszędzie mnie od jakiegoś czasu pełno tylko nie w ogrodzie ;:306 pozdrawiam ;:168

Natalko,część piwonii już rośnie reszta czeka ,ale myślę ,że dam radę ,pozdrawiam :wit

Grażynko,zapasów mam pełną spiżarnię jak lubię ,jeszcze tylko dynie zostały do przeróbki na pulpę ,a obrodziły pięknie ,więc znowu będzie co robić ,zapasami grzybków pobiłam w tym roku rekord i duma mnie rozpiera ,jak ja to lubię jak spiżarnia pełna ,w ogrodzie mam ogromne zaległości a teraz ma padać i pewnie będę robić na deszczu bo zapowiadają dużo opadów a robotę trzeba zrobić ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,postaram się już nie znikać .bo wyjazdy na grzyby się zakończyły,a zapasy dyniowe są na miejscu,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Bożenko,ja przez grzyby narobiłam multum zaległości ogrodowych i teraz trzeba nadrabiać ,może nawet i w deszczu ale trudno ,grzybki były najważniejsze,pozdrawiam :wit

Ewciu,zapasów mam dużo i tak lubię ,może będzie sroga zima ,bo w lasach olbrzymie ilości szyszek wisi,nigdy ich tyle nie widziałam ,a piwonie jeszcze do posadzenia ale najpierw muszę przygotować miejsce,bo to przygotowane nie zmieściło ich wszystkich,pozdrawiam ;:196

Teresa inka52,ja też uwielbiam zbierać grzybki i przygotowywać z nich wspaniałe dania ,smaki ich są niepowtarzalne i dlatego nawet przeróbka tych grzybków i długie godziny im poświęcone mi nie przeszkadzają ,jak się odrobię to wypisze nazwy moich nowych piwonii,chociaż parę z tych odmian miałam ,ale się zgubiłam ,to cała ja pędzę jak szalona ;:306 pozdrawiam :wit

Soniu,w ogrodzie kwitnie jeszcze sporo roślin ,bo są chryzantemy i astry i dalie .z piwonii bardzo się cieszę ,myślę ,że zakwitną na wiosnę ,z grzybki uwielbiamy zbierać i jeść ,a to,że się urobiłam przy nich to już przechodzi w zapomnienie ,domek już zamknięty do drugiego roku ,a pogoda teraz bardzo się zmieniła i trafiłam w dziesiątkę ,że na czas i w piękną pogodę zamknęłam ,no i uzbieraliśmy znowu dużo grzybków :uszy ,pozdrawiam ;:196

Eluś,pogoda była piękna ,ale ja zamiast w ogrodzie to w lesie byłam ,piwonie szybko bym posadziła,ale na przygotowane w miarę miejsce się nie zmieściły no i klops, reszta czeka zasypana ziemią ,żeby nie obeschły,a teraz muszę poważnie zabrać się do roboty z przygotowaniem miejsca na 12 szt piwonii,żeby na wiosnę wybuchły kwieciem ,ja też z lasu różności przyniosę do domu ,bo wszystko mi potrzebne ;:306 pozdrawiam ;:168

Gosiu,myślałam ,że mam miejsce na 30 piwonii,ale okazało się ,że 12 nie mam gdzie posadzić ,a ponieważ musiałam jechać na grzybki ;:306 więc dopiero teraz będę przygotowywać nowe miejsca,pozdrawiam :wit

Marysiu,tak się cieszę ,że się spotkałyśmy ,że znalazłyśmy czas w takim gorącym roboczo okresie jesiennym ,uwielbiam takie spotkania i czekam na następne,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Taki oto obrazek mojego jesiennego ogrodu

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Przepięknie i nastrojowo w Twoim jesiennym ogrodzie . ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia dobrze, że się odezwałaś ;:168 ... Podobno zima ma być taka w kratkę trochę mrozu trochę ciepła... ja chciałabym żeby śnieg był przed mrozem... wtedy roślinkom jest lżej dotrwać do wiosny... ;:173 Fotka piękna ... Polska Złota Jesień :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Taka zima najgorsza, bo się roslinki nam rozhartują.
Zdecydowanie za mało tych zdjęć
Na pewno masz masę kwitnących roslin w ogrodzie
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś dla nas też one są najważniejsze bo sezon nie trwa wiecznie! My jeszcze do Ciężkowic we wtorek brniemy bo rosną!
Marychna wstawiła u Ciebie fotkę z suszonymi ,moje podobnie wyglądają ,ach co my bez tych pieców uczyniłybyśmy,to nie ma porównania z papierowymi grzybami z elektrycznej suszarki! ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu cieszę się, że jesteś, dałaś radę wszelkim pracom...jesteś niespożyta ;:4 Inaczej nie potrafisz wiem! Ogród nieźle sobie radzi, ale brakuje mu Twojej dłoni i opieki. Tym bardziej, że dołożyłaś sobie w tym sezonie dużo pracy :D Mimo zajęć zawsze masz czas dla gości i to w Tobie kocham, nigdy nie czuję się intruzem tylko wyczekiwanym gościem...zresztą nie tylko ja bo wszyscy tak piszą po wizytach u Ciebie :D Roślinki już posadzone i dzisiaj podlewali je z nieba ;:306 a na obiad jedliśmy pyszną zupkę z podgrzybków ;:196
Do tego miałyśmy piękną pogodę w ogrodzie ;:3 jak na zamówienie! Pokazuj zdjęcia, bo wiem że masz cały zbiór! Wszyscy na nie czekamy! Całuję i do zobaczenia ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”