Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jak cenowo wychodzi :)? Taniej niż w sklepikach internetowych, czy raczej podobnie?
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

kiedy się porówna ceny np. z Orchidsklepikiem to znacznie taniej
Edyta
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

OrchidSklepik w ogóle jest drogi. Chyba najtańszy jest OrchidGarden, ale tam skromnie z towarem. Wielkie dzięki za namiary :) Mam nadzieję, że i ja niedługo będę mogła pochwalić się jakimiś nabytkami :)
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

do dobra Dziewczyny, już wiecie co i jak, reszta w Waszych rękach.. odmeldowuję się - mam parę spraw do załatwienia :D
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja i tak pewnie sobie nic nie zamówię, ale chciałabym któregoś z moich wymarzonych.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Storczykowa, jak nie zamówisz, to na 100% same do Ciebie nie przyjdą te wymarzone ;:112 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Nesuniaaa no namiar już masz co,gdzie i kiedy to czatuj kochana i czekamy na Twoje zdobycze :lol:

Storczykowa wysłałam Ci na pw link z Phal.Lueddmanniana z E-bay,ja licytuję u tej osoby trzy storczyki więc przesyłka już by Cię nic nie kosztowała tylko cena storczyka i przesyłka do Ciebie..W tej chwili kosztuje on około 50 zł i jeszcze nie ma chętnego ale do końca aukcji zostało dwa dni..Jak chcesz to mogę Ci go zalicytować ale to muszę mieć Twoja zgodę i musiała byś mi napisać do jakiej sumy miała bym go licytować.. :lol:
Jeśli Ty się nie zdecydujesz mogę zalicytować go komuś innemu jak ktoś zechce ;:88
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Kupowałaś już kiedyś storczyki w agarze na e-bay?
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Nesuniaaa kupowałam trzy flaszki :lol:
I z nich trzech mam tylko 7 siewek(troszkę rozdałam),wszystkie mi pomarniały..
Chciałam,kupiłam,spróbowałam ale się nie udało..Oj roboty z nimi co nie miara :lol:
Ale samo zajęcie super :lol:
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

To chyba jeszcze się wstrzymam z tym agarem :) a zamiast tego zafunduje sobie jakiegoś botanicznego :)
Pochwalisz się co za piękności aktualnie próbujesz zalicytować :)?
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Nesuniaaa na poprzedniej stronce jest napisane co licytuję..Wybrałam trzy sztuki z kilkunastu...Jeden jest w tej chwili kwitnący i powalił mnie na kolana..Wyślę Ci stronkę na pw to sobie obejrzyj :lol:
A z flaszkami faktycznie się wstrzymaj,najpierw poczytaj wszystko co powinnaś o nich wiedzieć i może wtedy spróbuj..
Ja zrobiłam odwrotnie,najpierw kupiłam a potem czytałam hehe..No w dwóch flaszkach trafiłam na bardzo marne siewki i nie ma sie co dziwić że wszystkie padły..
Poczytaj tu..http://www.orchid.zafriko.pl/str/hodowl ... i_w_agarze
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

agata0806 pisze:Nesuniaaa no namiar już masz co,gdzie i kiedy to czatuj kochana i czekamy na Twoje zdobycze :lol:

Storczykowa wysłałam Ci na pw link z Phal.Lueddmanniana z E-bay,ja licytuję u tej osoby trzy storczyki więc przesyłka już by Cię nic nie kosztowała tylko cena storczyka i przesyłka do Ciebie..W tej chwili kosztuje on około 50 zł i jeszcze nie ma chętnego ale do końca aukcji zostało dwa dni..Jak chcesz to mogę Ci go zalicytować ale to muszę mieć Twoja zgodę i musiała byś mi napisać do jakiej sumy miała bym go licytować.. :lol:
Jeśli Ty się nie zdecydujesz mogę zalicytować go komuś innemu jak ktoś zechce ;:88
za 50 jeszcze by mógł być, ale więcej to nie... T. by mi nie pozwolił. gdyby botaniczne były tanie, na pewno miałabym ich tak dużo jak wy. ale nie są tanie, i do tego są bardzo trudne do zdobycia. zwykle nie kupuję przez internet, zrobiłam wyjątek dla violacea, bo to moje marzenie i nie był bardzo drogi, a to rzadka odmiana i ciężko je spotkać. ale lueddemaniana... jak ja bym chciała mieć lueddemanianę...
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Nesuniaaa pisze:To chyba jeszcze się wstrzymam z tym agarem :) a zamiast tego zafunduje sobie jakiegoś botanicznego :)
Pochwalisz się co za piękności aktualnie próbujesz zalicytować :)?
Storczyki z agaru to fajna sprawa. Naprawdę nic trudnego. Tylko ważne by mieć dobre źródło flasz albo orchidpaków. Ja mam swoje od Roellke. W orchidpakach po 4-5 sztuk w jednym. Mozna kupić 5 orchidpaków po 30€ (lub jeden orchidpack po 7,5€) i tym sposobem mieć 20-25 roślin o wysokej jakości.

Bardzo dobre źródło ale o większej ilości roślin w jednym "opakowaniu" - w typ przypadku flaszy ma pewien użytkownik e-bay

Tutaj
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”