Ogródek Pszczółki cz.1
Bywają, Moniko, bywają -rzadko, ale można i u nas spotkać ładne parki. Krzysiu 86 na swoim wątku często pokazuje różne piękne miejsca właśnie publiczne. Ja też niebawem sfotografuję różne zielone zakątki z mojego miasteczka, pięknie zaaranżowane i utrzymane.
A wracając do Twojego parku, Wiesiu, to zauroczył mnie łan białych irysów japońskich - uwielbiam białe kwiaty, a białe kwiaty w takiej ilości - sama niewinność i subtelność.
Miłego dnia
A wracając do Twojego parku, Wiesiu, to zauroczył mnie łan białych irysów japońskich - uwielbiam białe kwiaty, a białe kwiaty w takiej ilości - sama niewinność i subtelność.
Miłego dnia
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U nas w mieście też jest piękny park, ładnie zagospodarowany, ale nie aż tak Ten, pokazany przez Wiesię jest niczym ogród Może i ja pokuszę się o sfotografowanie naszego parku Dobry pomysł, Daludala pisze:Bywają, Moniko, bywają -rzadko, ale można i u nas spotkać ładne parki. Krzysiu 86 na swoim wątku często pokazuje różne piękne miejsca właśnie publiczne. Ja też niebawem sfotografuję różne zielone zakątki z mojego miasteczka, pięknie zaaranżowane i utrzymane.
Miłego dnia
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie znowu deszczowo. Może tym razem w Polsce jest słońce ;:2
Dołączam się do dyskusji, na pewno wokół was są piękne ogrody i parki. Pokazujcie, jak najbardziej. Może one nie są
aż tak stylizowane i dopieszczone jak ten w moim mieście ale wierze że też są śliczne i warte prezentowania.
je pierwszy raz. Jakbym trylko miała trochę więcej wilgoci to by u mnie już dawno rosły. Do waszych ogródków pewnie
by się świetnie nadawały.
Dużo uśmiechów na ten pochmurny dzień.
Dołączam się do dyskusji, na pewno wokół was są piękne ogrody i parki. Pokazujcie, jak najbardziej. Może one nie są
aż tak stylizowane i dopieszczone jak ten w moim mieście ale wierze że też są śliczne i warte prezentowania.
AGNESS pisze:Wiesiu bajeczne kompozycje, ale białe irysy powaliły mnie na kolana- cuuudoooo
Agnieszko i Dalu te irysy ensata szczególnie białe są przebojowe. Mnie też powaliły na kolana jak je zobaczyłamdala pisze: A wracając do Twojego parku, Wiesiu, to zauroczył mnie łan białych irysów japońskich - uwielbiam białe kwiaty, a białe kwiaty w takiej ilości - sama niewinność i subtelność.
Miłego dnia
je pierwszy raz. Jakbym trylko miała trochę więcej wilgoci to by u mnie już dawno rosły. Do waszych ogródków pewnie
by się świetnie nadawały.
Dużo uśmiechów na ten pochmurny dzień.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
Ja dziwiłam się kilka lat temu. Teraz już się nie dziwię, bo zrozumiałam, że to nie jest tylko ich zawód "służący zarabianiu pieniędzy". Oni po prostu kochają to co robią! Podobnie jest z kucharzami. Kuchnia traktowana jest tutaj jak sztuka. Mam nadzieję, że wkrótce tak samo będzie w Polsce! Mam nadzieję, że kiedy zamówię pierogi w restauracji, będą znacznie smaczniejsze niż te domowe, bo zrobione przez mistrzów, kochających swoją sztukę, dumnych, z serwowania POLSKICH (bez kompleksów!!!) pierogów!abeille pisze:Alutku też się dziwię że ogrodnicy miejscy potrafią takie cudo stworzyć.
Inna sprawa, że możliwości finansowe też nie są bez znaczenia... Nawet w samej Francji, "Region Paryski" ma znacznie większe możliwości niż "prowincja"
Wracając do terenów zielonych, W Polsce widać w ostatnich latach wyraźną poprawę, mimo to sporo jest jeszcze do zrobienia...
U nas przez trzy dni było słonecznie a dzisiaj znowu pada...
- abeille
- 1000p
Aluś bardzo dobrze to ujęłaś. Liczę że niedługo będziemy jadły tes wspaniałe pierogi
;:13 bo postępy Polska robi niesamowicie szybko.
Do głównego tematu dorzucę kilka kolejnych zdjęć z parku miejskiego.
Na początek liliowcowe pole
Róża z prymulką kandelabrową
Urocze oczko
Hortensja z pierwiosnkami
Urocza biała róża
Trawy z pierwiosnkami
Życzę Wam słonecznego popołudnia.
;:13 bo postępy Polska robi niesamowicie szybko.
Do głównego tematu dorzucę kilka kolejnych zdjęć z parku miejskiego.
Na początek liliowcowe pole
Róża z prymulką kandelabrową
Urocze oczko
Hortensja z pierwiosnkami
Urocza biała róża
Trawy z pierwiosnkami
Życzę Wam słonecznego popołudnia.
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Owszem, jest do zrobienia, ale... no właśnie...Fleur 78 pisze: Wracając do terenów zielonych, W Polsce widać w ostatnich latach wyraźną poprawę, mimo to sporo jest jeszcze do zrobienia...
Odkąd pamiętam moje miasto słynęło z pięknej zieleni, parków i skwerków.
Byłam kilka lat temu w Niemczech i byłam dość mocno zszokowana.
Mówiło się że tam jest tak czysto, zielono i pięknie...
Jakież było moje zaskoczenie, gdy okazało się że to twierdzenie na wyrost.
Wcale nie było tak czysto i pięknie, a niektóre miejsca wręcz brudne.
Nie mówię że tak jest wszędzie, ale tak to wtedy odebrałam.
Piękny jest ten Park Wiesiu, ale Polska wcale nie jest gorsza.
Jest wiele cudownych miejsc, parków, ogrodów botanicznych itd...
A i sama natura nie poskąpiła przepięknych widoków.
Musiałabym dość długo wyliczać te miejsca, gdzie byłam.
A byłam dopiero w kilku regionach Polski.
- abeille
- 1000p
Witajcie
już na dobrej drodze i tych pięknych miejsc o których mówisz jest coraz więcej.
Oby tylko tak trzymać i z polską milością do natury i zieleni na pewno szybko nam pójdzie. ;:28
adres na PW.
Milego dnia i pełno słonka ;:2
Gabiś jest jeszcze wiele do zrobienia by polskie parki i skwery były równie piękne i zadbane ale jesteśmyGabriela pisze:Owszem, jest do zrobienia, ale... no właśnie...Fleur 78 pisze: Wracając do terenów zielonych, W Polsce widać w ostatnich latach wyraźną poprawę, mimo to sporo jest jeszcze do zrobienia...
Odkąd pamiętam moje miasto słynęło z pięknej zieleni, parków i skwerków.
Byłam kilka lat temu w Niemczech i byłam dość mocno zszokowana.
Mówiło się że tam jest tak czysto, zielono i pięknie...
Jakież było moje zaskoczenie, gdy okazało się że to twierdzenie na wyrost.
Wcale nie było tak czysto i pięknie, a niektóre miejsca wręcz brudne.
Nie mówię że tak jest wszędzie, ale tak to wtedy odebrałam.
Piękny jest ten Park Wiesiu, ale Polska wcale nie jest gorsza.
Jest wiele cudownych miejsc, parków, ogrodów botanicznych itd...
A i sama natura nie poskąpiła przepięknych widoków.
Musiałabym dość długo wyliczać te miejsca, gdzie byłam.
A byłam dopiero w kilku regionach Polski.
już na dobrej drodze i tych pięknych miejsc o których mówisz jest coraz więcej.
Oby tylko tak trzymać i z polską milością do natury i zieleni na pewno szybko nam pójdzie. ;:28
Oliweczko chciałabym by to był mój ogródek. Błądziłabym tam całymi dniamioliwka pisze:Ten park przypomina piękny, wysmakowany ogród
Aniu jeszcze zostanie tych nasionek. Maczek miał już wiele kwiatów i dalej sobie kwitnie, daj tylko TwójAniaDS pisze:zostanie jeszcze coś tych nasionek maczkowych??
bo chyba za późno się zorientowałam...
adres na PW.
Milego dnia i pełno słonka ;:2
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Witaj Grażynko fajnie że doszedł tak szybko. To Ci pozostał tylko siew a jest to doskonała poragagawi pisze:Wiesiu - liścik dotarł już wczoraj - toz to kosmiczny express
Usciski
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki