Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
U mnie będzie po raz pierwszy werbena z lobelią...W dodatku w pełnym słońcu
O ile lobelia jest już niczego sobie, to nie wiem, kiedy werbena zakwitnie (póki co męczy się ze złocieniami jednorocznymi)
O ile lobelia jest już niczego sobie, to nie wiem, kiedy werbena zakwitnie (póki co męczy się ze złocieniami jednorocznymi)
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51
Jak to dobrze,że ma się kogo zapytać
Tyle propozycji,że będzie w czym wybierać.
Dziękuję bardzo
Tyle propozycji,że będzie w czym wybierać.
Dziękuję bardzo
Mariola
U mnie złocień karłowy wypuścił pączki. Jak on się będzie czuł w skrzyniach tarasowych (takich 35x110cm)? Czy lepiej go do ziemi?
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Mój złocień jednoroczny bardzo mi się podoba
Tym bardziej, że sam się krzewi, wierzchołka mu nie urywałam, choć jakbym to zrobiła może byłoby jeszcze lepiej?
I złocień trójbarwny
Tym bardziej, że sam się krzewi, wierzchołka mu nie urywałam, choć jakbym to zrobiła może byłoby jeszcze lepiej?
I złocień trójbarwny
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
U mnie dzisiaj w nocy były 4 stopnie poniżej zera. Moje roślinki mam w foliaku ale nie wybrażałam sobie ich wnosić do domu. Wpadałam więc na pomysł, i krótko przed położeniem się spać podłączyłam w foliaku farelkę na min. Nie mogłam jednak spokojnie zasnąć więc po godzinie, w szklafroku, poszłam sprawdzić z latarką co tam słychać. Bałam się, że je ugotuję albo będzie za zimno. Okazało się, że po włożeniu ręki było wew. bardzo przyjemnie - ani zimno ani ciepło. Spokojnie zasnęłam i o 7.00 wyłaczyłam sprzęt. Dzisiaj zabieg powtórzę, gdyż znów zapowiadają przymrozki.
I tak, jestem posiadaczką szklarni podgrzewanej
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
U mnie na szczęście obyło się bez przymrozków ,na szczęście , bo mam już wysadzone canny i datury , mam nadzieję że i ta noc będzie na plusie .
Julka -11 to rachunek za prąd będzie niezły
Julka -11 to rachunek za prąd będzie niezły
U nas zapowiadają do minus pięciu w nocy. Znów na podłodze w pokoju musiałam układać rabatę
Ech, czego nie robi się dla ukochanych roślinek! Całkowicie Ciebie rozumiem!Julka-11 pisze: U mnie dzisiaj w nocy były 4 stopnie poniżej zera. Moje roślinki mam w foliaku ale nie wybrażałam sobie ich wnosić do domu. Wpadałam więc na pomysł, i krótko przed położeniem się spać podłączyłam w foliaku farelkę na min. Nie mogłam jednak spokojnie zasnąć więc po godzinie, w szklafroku, poszłam sprawdzić z latarką co tam słychać. Bałam się, że je ugotuję albo będzie za zimno. Okazało się, że po włożeniu ręki było wew. bardzo przyjemnie - ani zimno ani ciepło. Spokojnie zasnęłam i o 7.00 wyłaczyłam sprzęt. Dzisiaj zabieg powtórzę, gdyż znów zapowiadają przymrozki.
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
Reniak, Michał o rachunku pomyślałam dopiero rano . Coś mi zaświtało, że mogę troszkę podkręcić licznik. Ale mój M stwierdził, że to ok 10 zł za taką nockę. Szybko przeliczyłam na ilość "gotowych" petunii, które mogłabym za to kupić ( całe dwie), pomnożyłam przez dziesiątki moich straconych i wyszło mi na plusie
Oj, znam to bieganie w szlafroku i nawet kapciach( że też nigdy nie zrobię tego wcześniej) wieczorami jak obsadzi się skrzynki i donice.Mnie się zdarzy również np. o czwartej nad ranem jak się obudzę i leje deszcz.Nie dopuszczam by świeżo obsadzone zalało, bo nieukorzenionym zbytnia wilgoć szkodzi.Ogólnie to staram się stawiać donice gdzie deszcz zbytnio nie zalewa.
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do foliarka polecam znicze takie szklane które ustawia się w ścieżce. Powodują one że nie ma minusowej temperatury -a o to chodzi i nie ma też nadmiernego ciepła (jak przy farelku) gdyż można tym zaburzyć cykl rozwojowy roślin. Jeśli chodzi o pożar to bez obaw one są tak skonstruowane że jeśli nie są postawione bezpośrednio przy foli to nic się nie stanie a "dym" dodatkowo ociepli szklarnię. Po prostu trzeba kupić kilka zniczy (jednorazowy koszt) i kilka wkładów.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
A czy koleusy i pelargonie macie już na dworze ?
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Ja pelargonie mam od blisko miesiąca na balkonie ;)koniczynka2014 pisze:A czy koleusy i pelargonie macie już na dworze ?
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja