Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Post »

Właśnie się zastanawiam cały czas czy zamówię - Winter Lodge bo po zdjęciach Majki kusi mnie też Purple Eden - co te róże robią z nami.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podobają mi się zielonkawe róże, więc chyba rozejrzę się z Winter Lodge. Marzy mi się też Lovely Green i Super Green.
Poza tym sprawdzę ile kilometrów jest z Poznania do Zielonej. Chyba muszę odwiedzić Przytok.... :twisted:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - nie odezwałaś się - sprawdziłam to było zamówienie z Rosen Direct - sprawdź po ich zdjęciach:
http://www.rosen-direct.de/en/Romantic- ... ance-Rosen
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wszystkie cudne i do ;:167 a ta limonkowa to rzeczywiście ma śliczny odcień. ;:215
Co do Pashminy to ona wcale nie otwiera kwiatków tylko je zasusza, tak ma moja :( i wcale mi się to nie podoba, takie suche mumie. Już zaczyna otwierać kolejne pąki a ciągle tkwią na niej poprzednie czyli ona będzie tak może cały sezon bo dzisiaj widziałam całkiem maleńkie pączusie. A może ona z czasem zacznie troszkę bardziej otwierać aby te zewnętrzne płatki. ;:173
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Aniu oto moja lista chciejstw , podpowiedz mi czy te odmian nadają się dla laika różanego :;230 masz doświaczenie z tymi odmianami ;:131

1.Boule de Neige
2.Victor Verdier,
3.Comte de Chambord
4.Tea Clipper
5.Nostalgie
6. Cardinal de Richelieu
7.Chippendale
8.Pomponella
9.Ascot
10.Pastella
11.Heidi Klum
12. Candlelight
13. Piano
14. CHopin
15. Senteur Royale

;:196
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witajcie kochani,mili goście...nie odzywałam się,bo byłam na wyjeździe :D
Nie miałam forum,nawet nie wiedziałam,że tak będzie mi go brakowało ;:224
Ale już jestem i w miarę możliwości będę zwiedzała i nadrabiała zaległości ;:108

Beatko Winter Lodge nie do końca odkryłam tzn.nie widziałam go w fazie przed całkowitym rozwinięciem,tylko po burzy,kiedy kwiatek był w ziemi umorusany,ale mam nadzieję,że jak dzisiaj pojadę na działkę to uda mi się trafić w tą fazę ;:108
Czasami żałuje,że nie mam ich pod nosem,miałabym wtedy możliwość sprawdzania i fotografowania rozwoju naszych pięknych...no ale trzeba się cieszyć z tego co się ma ;:108
Mam na alkonie trzy róże jeszcze nie wysadzone w donicach czyli Marię Theresię,Biedermeier i ngrid Bergman i codziennie rano widzę ich zmiany :uszy

Alu Chopin mieszka u mnie dopiero od jesieni,ciekawe czy mój złapie mączniaka,możliwe,że tak,u nas wciąż występują burze,dzisiaj go polecę oglądnąć :uszy

Maju no muszę ją zidentyfikować ,Clair miała być ...
Muszę zobaczyć za Jan Paweł II co to za pięknotka...

Madziu Winter Lodge to ciekawy okaz,jeszcze nie widziałam róży limonkowej ,gdzie kwiat jest pełny,no chyba,że ktoś z Was zna ;:224

Gosiu obydwie róze,które wymieniłaś są warte grzechu,najchętniej wzięłoby się dwie,ale wiadomo te finanse ;:124 Szkoda,że nie kosztują kilka zł ;:224 Dzięki za przypomnienie skąd zamawiałam Clair...musze poszukać fotki i porównać,na razie u mnie jeszcze mało kwiatków...

Asiu z Poznania do Zielonej Góry to jakieś 130 km jeśli się nie mylę ;:224
Na ich stronie jest pokazany przy każdej róży stan magazynowy :uszy
Gwarantuję ci,że szybko nie wyszłabyś ze szkółki,oni mają wszystko nawet hortensję,na którą choruję Vanilie Freisie
Jeśli lubisz żurawki mają wiele odmian,można głowę stracić 8-)
Asiu limonkowe róże są wyjątkowe,Lovely green ma chyba amelia ...

Maju-edulkot rzeczywiscie Pashmina nie otwiera pomponów do końca,ale ona chyba tak ma tzn ma tak upakowane do granic możliwości kwiaty,że nie dałaby rady ich wszystkich otworzyć,podoba mi się to,że piszesz szczerze swoją opinię,co nie zmienia faktu,że mi się podoba takie dziwadło ;:224
Widzisz mi np.nie podoba się wiele róż,które inni kochają...każdy ma inny gust,ale właśnie o to chodzi :uszy

Edytko super lista :uszy Z tej listy mam 1,3,5 miałam,ale wymarzła,6,7,8 wymarzła,10,11,12,13,14

Cardinal rośnie u mnie i polecam( ten kolorek) ;:167 ,Chipek wiadomo to pewniak,tylko dobrze trzeba okryć na zimę,Pomponella akurat u mnie od początku słabo rosła,może miałam słabą sadzonkę, na Ascot sama poluję,Pastella dobry wybór,Heidi Klum w pierwszym roku miała ładne kwiaty,teraz z kolei stoi zaczarowana,u mnie nie miała czarnej plamistości,Candlelight piękna cytrynka,ale u mnie wymarzła,Piano polecam zdrowa,ładne kwiaty,duże ,Chopin podbił moje serce,długo od niego stroniłam,ale teraz nie żałuję,dokupię jeszcze jednego ;:224
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz :uszy
Skąd chcesz zamówić różyczki?

Maria Theresia

Obrazek

Chopin

Obrazek

Bukiet Pashmina jak Wam się podoba?

Obrazek

Eden i ciekawa faza pąka ;:215

Obrazek

Aspiryne Rose

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No oczywiście że każdemu powinno podobać się co innego bo inaczej świat byłby nudny. Drażnią mnie w Pashminie te zewnętrzne suche płatki, jakby je troszkę odwinęła to pewnie efekt byłby dużo lepszy. ;:173
Kiedyś zastanawiałam się nad MariąTheresą bo bardzo mi się podoba ale to było przed fascynacją Souvenirami więc sobie ją odpuściłam, na razie. :;230
Mój Chopin otwiera po kolei swoje pierwsze pąki i coraz bardzie dziwię się że go nie chciała. ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu,
Ostatnio nie bierze mnie w ogóle na edenka ;:224
ostatnio Pashmina jest dla mnie królową, jeszcze jak jest tak pokazana, to już w ogóle siedzę jak w hipnozie......i gapię się na ekran..... ;:333 co ona w sobie ma? ;:24
First Lady nigdy tak obficie nie kwitła u mnie ;:223

piękne zdjęcie Giardiny ;:180
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wspaniały siedmioczęściowy bukiecik Pashminy. U mnie nigdy aż takich bukiecików na żadnej róży nie było. Jak Gartentraume miała pięć kwiatków, to byłam wniebowzięta.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

130 km powiadasz, hmmm. To nie tak daleko...
Bukiet Pashminki uroczy - lubię takie klimaty. Czy to wysoka róża ;:224 , czy raczej mikrusek, bo chyba zachorowałam...
Eden nieodmiennie piękny (ale to oczywista oczywistość :wink: )
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Pashmina ;:167 ta róża to jednak doskonały wybór ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju-edulkot Pashmina mnie intryguje,może dlatego,że jest inna niż wszystkie? Trzeba przyznać,że jest to super modelka ,na fotkach prezentuje się wyśmienicie ;:224 Chopin od zawsze mi się podobał,ale jednego roku mi wymarzł,a ja mam tak,że jak wymarznie to nie próbuję ponownie,ale Chopin tani,więc co miałam do stracenia? Teraz nie żałuję ;:224 Maria Theresia ma cudne,duże kwiaty,ale szkoda,że nie pachną ;:131

Justynko Pashmina ma w sobie to "coś" na fotkach,może w realu nie wygląda na piękność ;:224
Edenka zawsze mnie fascynuje,podoba mi się i w realu i na fotkach ;:108
First Lady jest ze mną trzeci rok i dopiero teraz zakwitła tak bujnie ;:108 Musisz dać jej trochę czasu,aby się rozkręciła...

Wandziu lubię róże bukietowe,wspaniale wyglądają obok siebie kwiaty na jednym pędzie:)

Asiu to kiedy odwiedzasz Przytok? W poniedziałki mają zamknięte...
Pashmina to rabatówka,dorasta do 80 cm...Eden wiadomo u mnie numer jeden ;:215

Aniu zgadzam się z Tobą ;:108

Dziś w nocy znów burza z piorunami,na balkonie moje pelargonie dostały mocno ...prawie łyse zostały :shock:
Wczoraj byłam na działce,upał niemiłosierny,dosłownie skwar,wykopałam Chipka dziczka z klombu różanego,tam będzie rosła pośrodku pienna Rosarium Uetersen...Poobcinałam kwiaty zmoknięte i poszargane przez burzę,ale większych strat nie było...

Moja Heidi Klum długo się budzi,po dwóch miesiącach dopiero teraz coś wypuszcza,strasznie mizerna ;:131

Obrazek

Eden ;:167

Obrazek

Moja druga First Lady zamiast Marii T...

Obrazek

Aspiryne Rose

Obrazek

Piano

Obrazek

Zakwitła angielka Sweet Juliet od Schmida ...wiosenna sadzonka,a od razu tyle kwiatów,to cieszy:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin

Obrazek

Jeżówki prawie....

Obrazek
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Aniu różyczki tylko do pozazdroszczenia ;:180 ;:180 ;:180
Pashmina ląduje na mojej liście do kupienia :;230
First Lady i Piano ;:167
Zauważyłam, że Eden u każdego wygląda troszkę inaczej, ale i tak jest piękny ;:138
Moja Claire Austin dopiero po 3 miesiącach zaczęła pokazywać listki ;:223 więc Twoja Heidi Klum przy mojej Claire wymiata :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moja Heidi też taka mizerna była i w końcu padła całkiem.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu Pashmina przepiękna, bukiet dosłownie jak do ślubu....taka delikatna, romantyczna, zwiewna ....niesamowita po prostu :D
Bajeczny duet Aspiryne Rose z ostróżką, niesamowicie pięknie się komponuje, aż nie mogę się napatrzeć :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”