Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Sosenki4 Witaj Marzka :wit to tylko na fotkach tak się wydaje , że wszystko pięknie rośnie... wiele roślin straciło swój żywot, w krótkim czasie po zamieszkaniu w moim ogrodzie... zostały te najsilniejsze, które radzą sobie z mokradłem i te które znoszą pełne słońce ;:108

A to już kilka dzisiejszych ujęć... jakiś busz się znowu zrobił... nie wiadomo gdzie oczka , a gdzie rabatki ;:7 ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojojoj piwniczka w skarpie ;:oj marzenie, nie mam jeszcze skarpy ale będę dążć do jej posiadania (jeszcze nie wiem jak to zrobię ;))

Joluś a co to za roślinka co siedzi w wodzie i kwitnie na fioletowo ;:oj :?: :?: :?: :?: :?: :?: Cudna :!:

Czy jeśli w glinie zrobię grajdołek i bez folii bedzie zbiornik na deszczówkę to ta roślinka rosła by , jak myślisz :?: :?:
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Widoki jak z bajki ;:oj
piwniczki będę zazdrościła...ale u Was tyle miejsca ,że możecie sobie pozwolić ;:215
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kozino ...Oj tak ,tak...piwniczka w skarpie...marzenie... ale skarpa już jest , wyroby są ...jeszcze tylko piwniczka... :;230 :;230
A tu pisałam o tajemniczej roślince z oczka:
jola1010 pisze:... to roślina wodna w samym centrum średniego oczka... właśnie tutaj kłania się SKS... :oops: bo zapomniałam jak się zwie...
jola1010 pisze:...Ale z tą moją pamięcią do nazw to wstyd :oops: Czytam "pontederia" i zastanawiam się o czym piszesz :;230 ... oczywiście ja znałam ją jako rozpław sercowaty... u mnie rozrósł się pięknie, jest ogromny i zastanawiam się właśnie czy damy radę go podzielić... przecież rośnie w mule i pewnie jest mocno ukorzeniony ...
U mnie rośnie w zbiorniku wodnym o naturalnym mulistym dnie, bez folii... myślę , że na mokrym gliniastym podłożu też da sobie radę. Jak będzie marniała to może ją częściej podlewać :?: glina przecież trzyma wodę...
Właśnie wypatrzyłam rozpław jeszcze innych kolorach...biały i jasno fioletowy ... też by mi pasował...jeśli tylko spotkam zakupię ;:108

julka_ ;:196 na piwniczkę miejsce już upatrzone ...tylko kasy i czasu brak...

pozdrowienka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jolus piekne widoki ...uwielbiam Twój rozrosnięty ,zdrowy busz ;:173
Kochana czy ta lawenda na fotce jest biała czy ja juz jestem ślepa ;:224 Zastanawiam sie ,ale mam obawy czy da radę w zimie :roll:
Mój rozpław chyba nie bedzie współpracować ;:124 Miałam 3 kolory ;:108 a teaz nie mam nic ;:145
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mm-complex Danusiu ;:168 ... tak ta lawenda jest biała i daje sobie świetnie radę zimą . Ona jest już u mnie kilka lat. A rozpław u mnie świetnie sobie przez lata i nie wymaga żadnej pielęgnacji ani opieki ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ta niebieska roslina w oczku to nie jest jakas odmiana rdestu tak nieśmiało sie pytam?
I znowu sie zachwycam Twoim ogrodem i chciałabym mieć tak duży i piekny nawet z kurkami- :lol:
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jolu miło widzieć ogrodniczkę i zarazem fajną babeczkę w swoim ładniutkim ogrodzie.
Fotki jak zwykle super.
Jolu taką wierzbę płożącą mam też u siebie. Już wiekowa, ale rośnie gdzieś w kącie.
Muszę ją przesadzić, podstrzyc i może uda się ją wyeksponować. Spodobała mi się u Ciebie.
Ojej, dlaczego ja nie mam skarpy na taką piwniczkę. Super wygląda...mięsiwo, kompociki i mocniejsze napitki. ;:oj ;:oj
Ta roślina kwitnąca w stawiku, boska. Muszę ją mieć!!!...nawet oczko dla niej jestem gotowa zrobić.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

świetna roślinka w takim razie mam już ją w chciejstwach. ;:333
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

drewutnia ...to jest rozpław sercowaty
jola1010 pisze: kozino ...A tu pisałam o tajemniczej roślince z oczka:
jola1010 pisze:... to roślina wodna w samym centrum średniego oczka... właśnie tutaj kłania się SKS... :oops: bo zapomniałam jak się zwie...
jola1010 pisze:...Ale z tą moją pamięcią do nazw to wstyd :oops: Czytam "pontederia" i zastanawiam się o czym piszesz :;230 ... oczywiście ja znałam ją jako rozpław sercowaty... u mnie rozrósł się pięknie, jest ogromny i zastanawiam się właśnie czy damy radę go podzielić... przecież rośnie w mule i pewnie jest mocno ukorzeniony ...
U mnie rośnie w zbiorniku wodnym o naturalnym mulistym dnie, bez folii... myślę , że na mokrym gliniastym podłożu też da sobie radę. Jak będzie marniała to może ją częściej podlewać :?: glina przecież trzyma wodę...
Właśnie wypatrzyłam rozpław jeszcze innych kolorach...biały i jasno fioletowy ... też by mi pasował...jeśli tylko spotkam zakupię ;:108 ...
ewa_tuli płożącą wierzbę mam już też kilka dobrych lat. Początkowo zostawiłam ją ,żeby sobie rosła tak jak chce ale nie był to ciekawy okaz. Teraz przycięta na bonsaia choć rośnie w tym samym miejscu to zupełnie inaczej się prezentuje.
A na piwniczkę też jeszcze musimy poczekać...Rozpław polecam , pięknie się prezentuje.

kozino Rozpław z oczka co roku zachwyca wszystkich swym bujnym kwitnieniem, warto go mieć ;:108 Nawet same liście są bardzo ozdobne, a jak wypuszcza kwiatuszki i zakwitnie... piękna wodna roślinka ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, na taki busz to mi przyjdzie jeszcze sporo poczekać. U mnie też słońce w miejscu na reprezentacyjny ogród przeznaczonym, na podwórku tak różnie, bo zależy od pory dnia.
Koniecznie muszę zdobyć białą lawendę, jeszcze nigdy i nigdzie jej nie spotkałam, u Ciebie pierwszy raz w życiu ją widzę. Gdzie ją kupiłaś? może masz nasionka?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 Jeśli zakupisz duże roślinki to busz w ogrodzie szybko gwarantowany ;:108 ale jak będziesz sadziła małe sadzonki to niestety na dorosłe roślinki czeka się latami... moje przez to, że sadziłam wszystko małe to jest bez składu i ładu i teraz trudno to uporządkować...
A lawenda już w moim ogrodzie gości kilka lat, więc nawet nie wiem gdzie ją nabyłam. A nasionek nigdy nie zbierałam ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu u Ciebie tak pięknie i elegancko, że co zajrzę, to nabawiam się kompleksów....wciąż od nowa :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”