Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Sosenki4 Witaj Marzka to tylko na fotkach tak się wydaje , że wszystko pięknie rośnie... wiele roślin straciło swój żywot, w krótkim czasie po zamieszkaniu w moim ogrodzie... zostały te najsilniejsze, które radzą sobie z mokradłem i te które znoszą pełne słońce
A to już kilka dzisiejszych ujęć... jakiś busz się znowu zrobił... nie wiadomo gdzie oczka , a gdzie rabatki
Pozdrawiam Jola
A to już kilka dzisiejszych ujęć... jakiś busz się znowu zrobił... nie wiadomo gdzie oczka , a gdzie rabatki
Pozdrawiam Jola
Ojojoj piwniczka w skarpie marzenie, nie mam jeszcze skarpy ale będę dążć do jej posiadania (jeszcze nie wiem jak to zrobię ;))
Joluś a co to za roślinka co siedzi w wodzie i kwitnie na fioletowo Cudna
Czy jeśli w glinie zrobię grajdołek i bez folii bedzie zbiornik na deszczówkę to ta roślinka rosła by , jak myślisz
Joluś a co to za roślinka co siedzi w wodzie i kwitnie na fioletowo Cudna
Czy jeśli w glinie zrobię grajdołek i bez folii bedzie zbiornik na deszczówkę to ta roślinka rosła by , jak myślisz
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Widoki jak z bajki
piwniczki będę zazdrościła...ale u Was tyle miejsca ,że możecie sobie pozwolić
piwniczki będę zazdrościła...ale u Was tyle miejsca ,że możecie sobie pozwolić
- jola1010
kozino ...Oj tak ,tak...piwniczka w skarpie...marzenie... ale skarpa już jest , wyroby są ...jeszcze tylko piwniczka...
A tu pisałam o tajemniczej roślince z oczka:
Właśnie wypatrzyłam rozpław jeszcze innych kolorach...biały i jasno fioletowy ... też by mi pasował...jeśli tylko spotkam zakupię
julka_ na piwniczkę miejsce już upatrzone ...tylko kasy i czasu brak...
pozdrowienka
A tu pisałam o tajemniczej roślince z oczka:
jola1010 pisze:... to roślina wodna w samym centrum średniego oczka... właśnie tutaj kłania się SKS... bo zapomniałam jak się zwie...
U mnie rośnie w zbiorniku wodnym o naturalnym mulistym dnie, bez folii... myślę , że na mokrym gliniastym podłożu też da sobie radę. Jak będzie marniała to może ją częściej podlewać glina przecież trzyma wodę...jola1010 pisze:...Ale z tą moją pamięcią do nazw to wstyd Czytam "pontederia" i zastanawiam się o czym piszesz ... oczywiście ja znałam ją jako rozpław sercowaty... u mnie rozrósł się pięknie, jest ogromny i zastanawiam się właśnie czy damy radę go podzielić... przecież rośnie w mule i pewnie jest mocno ukorzeniony ...
Właśnie wypatrzyłam rozpław jeszcze innych kolorach...biały i jasno fioletowy ... też by mi pasował...jeśli tylko spotkam zakupię
julka_ na piwniczkę miejsce już upatrzone ...tylko kasy i czasu brak...
pozdrowienka
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolus piekne widoki ...uwielbiam Twój rozrosnięty ,zdrowy busz
Kochana czy ta lawenda na fotce jest biała czy ja juz jestem ślepa Zastanawiam sie ,ale mam obawy czy da radę w zimie
Mój rozpław chyba nie bedzie współpracować Miałam 3 kolory a teaz nie mam nic
Buziaki!!
Kochana czy ta lawenda na fotce jest biała czy ja juz jestem ślepa Zastanawiam sie ,ale mam obawy czy da radę w zimie
Mój rozpław chyba nie bedzie współpracować Miałam 3 kolory a teaz nie mam nic
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- jola1010
mm-complex Danusiu ... tak ta lawenda jest biała i daje sobie świetnie radę zimą . Ona jest już u mnie kilka lat. A rozpław u mnie świetnie sobie przez lata i nie wymaga żadnej pielęgnacji ani opieki
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ta niebieska roslina w oczku to nie jest jakas odmiana rdestu tak nieśmiało sie pytam?
I znowu sie zachwycam Twoim ogrodem i chciałabym mieć tak duży i piekny nawet z kurkami-
I znowu sie zachwycam Twoim ogrodem i chciałabym mieć tak duży i piekny nawet z kurkami-
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Jolu miło widzieć ogrodniczkę i zarazem fajną babeczkę w swoim ładniutkim ogrodzie.
Fotki jak zwykle super.
Jolu taką wierzbę płożącą mam też u siebie. Już wiekowa, ale rośnie gdzieś w kącie.
Muszę ją przesadzić, podstrzyc i może uda się ją wyeksponować. Spodobała mi się u Ciebie.
Ojej, dlaczego ja nie mam skarpy na taką piwniczkę. Super wygląda...mięsiwo, kompociki i mocniejsze napitki.
Ta roślina kwitnąca w stawiku, boska. Muszę ją mieć!!!...nawet oczko dla niej jestem gotowa zrobić.
Fotki jak zwykle super.
Jolu taką wierzbę płożącą mam też u siebie. Już wiekowa, ale rośnie gdzieś w kącie.
Muszę ją przesadzić, podstrzyc i może uda się ją wyeksponować. Spodobała mi się u Ciebie.
Ojej, dlaczego ja nie mam skarpy na taką piwniczkę. Super wygląda...mięsiwo, kompociki i mocniejsze napitki.
Ta roślina kwitnąca w stawiku, boska. Muszę ją mieć!!!...nawet oczko dla niej jestem gotowa zrobić.
świetna roślinka w takim razie mam już ją w chciejstwach.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- jola1010
drewutnia ...to jest rozpław sercowaty
A na piwniczkę też jeszcze musimy poczekać...Rozpław polecam , pięknie się prezentuje.
kozino Rozpław z oczka co roku zachwyca wszystkich swym bujnym kwitnieniem, warto go mieć Nawet same liście są bardzo ozdobne, a jak wypuszcza kwiatuszki i zakwitnie... piękna wodna roślinka
Pozdrawiam Jola.
ewa_tuli płożącą wierzbę mam już też kilka dobrych lat. Początkowo zostawiłam ją ,żeby sobie rosła tak jak chce ale nie był to ciekawy okaz. Teraz przycięta na bonsaia choć rośnie w tym samym miejscu to zupełnie inaczej się prezentuje.jola1010 pisze: kozino ...A tu pisałam o tajemniczej roślince z oczka:
jola1010 pisze:... to roślina wodna w samym centrum średniego oczka... właśnie tutaj kłania się SKS... bo zapomniałam jak się zwie...U mnie rośnie w zbiorniku wodnym o naturalnym mulistym dnie, bez folii... myślę , że na mokrym gliniastym podłożu też da sobie radę. Jak będzie marniała to może ją częściej podlewać glina przecież trzyma wodę...jola1010 pisze:...Ale z tą moją pamięcią do nazw to wstyd Czytam "pontederia" i zastanawiam się o czym piszesz ... oczywiście ja znałam ją jako rozpław sercowaty... u mnie rozrósł się pięknie, jest ogromny i zastanawiam się właśnie czy damy radę go podzielić... przecież rośnie w mule i pewnie jest mocno ukorzeniony ...
Właśnie wypatrzyłam rozpław jeszcze innych kolorach...biały i jasno fioletowy ... też by mi pasował...jeśli tylko spotkam zakupię ...
A na piwniczkę też jeszcze musimy poczekać...Rozpław polecam , pięknie się prezentuje.
kozino Rozpław z oczka co roku zachwyca wszystkich swym bujnym kwitnieniem, warto go mieć Nawet same liście są bardzo ozdobne, a jak wypuszcza kwiatuszki i zakwitnie... piękna wodna roślinka
Pozdrawiam Jola.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, na taki busz to mi przyjdzie jeszcze sporo poczekać. U mnie też słońce w miejscu na reprezentacyjny ogród przeznaczonym, na podwórku tak różnie, bo zależy od pory dnia.
Koniecznie muszę zdobyć białą lawendę, jeszcze nigdy i nigdzie jej nie spotkałam, u Ciebie pierwszy raz w życiu ją widzę. Gdzie ją kupiłaś? może masz nasionka?
Koniecznie muszę zdobyć białą lawendę, jeszcze nigdy i nigdzie jej nie spotkałam, u Ciebie pierwszy raz w życiu ją widzę. Gdzie ją kupiłaś? może masz nasionka?
- jola1010
Sosenki4 Jeśli zakupisz duże roślinki to busz w ogrodzie szybko gwarantowany ale jak będziesz sadziła małe sadzonki to niestety na dorosłe roślinki czeka się latami... moje przez to, że sadziłam wszystko małe to jest bez składu i ładu i teraz trudno to uporządkować...
A lawenda już w moim ogrodzie gości kilka lat, więc nawet nie wiem gdzie ją nabyłam. A nasionek nigdy nie zbierałam
Pozdrawiam Jola
A lawenda już w moim ogrodzie gości kilka lat, więc nawet nie wiem gdzie ją nabyłam. A nasionek nigdy nie zbierałam
Pozdrawiam Jola
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu u Ciebie tak pięknie i elegancko, że co zajrzę, to nabawiam się kompleksów....wciąż od nowa