Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

maryla-56_56 pisze:Nareszcie dotarłam, tez musiałam prać. :;230
Wczoraj córcia wróciła z wycieczki, my ze wsi.
Reniu straszny ten Twój czarny strażnik. :D
Dał się wygłaskać, pomiziaj go jeszcze.
Papryczka posadzona po 15 maja dobrze radzi sobie w gruncie.
Jak Twój kręgosłup? :wit
Ja znów piorę ;:306 Jak zobaczyłam dziś ile prania ma u siebie H, to zrezygnowałam z pracy w ogrodzie i piorę... i długo jeszcze będę prała. ;:223
Murzynek dziękuje za mizianko! Sońci już nie ma, bo się uzupełniały (Ona była "sporawa", to każdy się bał :;230 )
Dzięki serdeczne za pomidorki i papryczkę ;:196 ;:196 Zrobiłaś mi sporą frajdę! ;:138
Kręgosłup? To coś co na... najbardziej boli... ;:224 Zastrzyk z Olfenu i trzy Nurofeny forte o świcie i do pracy daję radę, potem ok 9-10 jeszcze raz Nurofeny...., a potem padam snem kamiennym, a chwaściory rosną ;:223
P.S. Dzięki za dyskrecję w sprawie mojego bałaganu :oops: :oops: :oops: (bo chyba nie umieściłaś filmiku na Yootobue... ;:111 )
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ziemia_120 pisze:Witaj Renia!
A Ty znowu pracujesz jak ta mróweczka! ... Canny zimujące w piwnicy też trzeba wsadzić, bo widzę, że kły mają i nawet zaczynają "kiełkować". Kupiłam nagietki w Biedronce i chcę je od razu do gruntu wysiać. Grodzku pachnącego pod płotem trochę mam zamiar "powtykać" i jak coś ma wyrosnąć, to wyrośnie, ale na jakieś "cackanie się" z roślinkami, które nie dają rady w tym roku niestety nie mam czasu.

Pozdrowienia dla Ciebie, H. i córki!
Gosia - ziemia_120
Super,że się odezwałaś. Domyślam się jak musisz być zarobiona. Ja mam córcię tylko co dwa tygodnie (teoretycznie, bo praktycznie widzę ją wtedy 3-4 godziny).
Ty dzielnie sobie radzisz z dziewczynkami i Jasiem (ucałuj całe towarzystwo ode mnie ;:196 ), a to jeszcze przecież maluszki.
Nasiałam trochę bylin, to znów się podzielę (o sasankach pewnie czytałaś :;230 )
Posiej godecję, jak trafisz na nasionka, albo inne wprost do gruntu i starczy, jak wysadzisz kany itp. będzie super!
Ja w tym roku też wysieję groszek, tylko nie wiem kiedy! Plany ogromne, ale zobaczymy jak będzie realizacja. :oops: :oops: :oops:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne pranie w pralce. ;:333
Wiadomości obrobione. ;:333
Gościom odpowiedziałam. ;:333
Idę rozwieszać (może w nocy nie będzie padać :shock: ) ;:174
A reszta postów, a ogród, a robota... ;:223
do 20 mogę robić w ogrodzie, bo potem ciemno
do 21 zrobię sobie przerwę rekreacyjną - zajrzę na FO
do 1 posiedzę nad robotą...
o 5 wstanę do pracy ...ta... na pewno wstanę ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko nie byłam powiadamiana o Twoim wątku i mam zaległości, ale już nadrobiłam. Śliczna klameczka ;:215
Pełnik piękny też dzisiaj posadziłam swój pierwszy, ale żółty! Mróweczka jesteś straszna - kiedy Ty śpisz? do 1 pracujesz potem jakieś mycie zasypianie a o 5 wstajesz 4 i pół godziny snu to za mało!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! :wit
Ja mam takie zrywy! Natyram się, a potem nie mogę iść się umyć, bo tak boli. Obiecuję sobie.... i kolejny raz to samo! ;:306
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Renatko nie jesteś osamotniona. Ja mam dokładnie tak jak Ty.Do domu z działki nie mogę dojść, a jak usiądę to d..y podnieść nie mogę. Prześpię się i rano pierwsza myśl jaka mi przychodzi to żeby jak najszybciej wyruszyć na działkę.Mąż mówi ,ze ja mam fioła na punkcie działki. Wszystko robię pod katem działki. Uściski ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 Jak tylko dojadę do Ciebie, to pierwsze co zrobię, to spuszczę Ci porządne manto!!! Jak tak można egzystować? ;:14 Renata, opanuj się!!! Na co Ci tyle sasanek i jeszcze chcesz wysiewać?
No, nie powiem, że ze dwie mogę przygarnąć ;:172 , ale 80 szt. nie dam rady ;:306 Ja dziś smaruję się maścią końską, ale tabletek jeszcze nie biorę. Wcześniej jak w czerwcu nie wyruszę. Odpocznij trochę. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianna! Mój już nawet nie mówi, tylko patrzy dziwnym wzrokiem :shock: (boję się, ze biały kaftanik mi załatwi) ;:224
Tosia! Ojtam! ojtam! Mój dzielny pies mnie obroni. Marylka jak podjechała, to dokładnie go wygłaskała, taki bojowy! A sasanki dobra rzecz, jak już obdzielę potrzebujących, to stanę na ryneczku, albo będę się wymieniać na inne ... sasanki :;230
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Więc rozkręcasz interes ? ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta... Jak znam siebie dołożyłabym do niego, pytanie ile! :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.uprawyekologiczne.pl/168_Met ... rminy.html
forumowicz podał ten link o siewie marchwi i muszę go zapisać u siebie. Miałam siać wczoraj... ;:223
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Fajny link.Muszę na sspokojnie go obczaić i przyswoić.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopiero wróciłam z firmy. ;:223 Jeszcze tylko dokumenty zrobić i wysłać na poczcie w Płocku, bo dziś termin i już mogę się brać za ogród. ;:202
A o dentyście zapomniałam... ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”