Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Dorotko cieszę się,że się spodobało
Jadziu,Dorotko,tak wyszło trochę jak w japońskim ogrodzie
Jarzębinko,rzeczywiście te pierwsze nasadzenia już urosły,jeszcze w zakątkach widać ziemię ale za chwilę jak byliny się rozrosną to ziemia jest całkowicie zaścielona
Josephino,będzie jeszcze więcej zakamarków ale zdjęcia zrobię jak zakwitną w nich byliny
Marysiu,bardzo lubię brzozy dlatego zasadziłam taką aleję tam jest inna aura
Jadziu,Dorotko,tak wyszło trochę jak w japońskim ogrodzie
Jarzębinko,rzeczywiście te pierwsze nasadzenia już urosły,jeszcze w zakątkach widać ziemię ale za chwilę jak byliny się rozrosną to ziemia jest całkowicie zaścielona
Josephino,będzie jeszcze więcej zakamarków ale zdjęcia zrobię jak zakwitną w nich byliny
Marysiu,bardzo lubię brzozy dlatego zasadziłam taką aleję tam jest inna aura
-
Pacynko,nie wiem jaka to Tawuła bo nigdy nie przywiązywałam uwagi do gatunków a jest już u mnie trochę czasu,ale teraz wszystko trzeba wiedzieć ,nadrobię to,Wilczomlecze bardzo rozjaśniają zwłaszcza w pochmurny dzień lub o zachodzie one jakby świecą,ten klon purpurowy to "Dissectum Artropurpureum" ,to kopiasty pokrój z łukowatymi pędami,a to drzewo przy kamieniach to wiąz Camperdownii jego zwisające gałęzie tworzą zwartą kopułę.
Jonatanko myślę że będzie jeszcze trochę takich miejsc a kamienie mam trochę z przewracane bo tak ryją krety i wszystko się wali
Ewciu,zapraszam do dalszych spacerów
Sylwio,miło mi ,że się podoba, zbieram te rośliny już parę lat ,uwielbiam je i na dzisiaj troszkę się uzbierało,zapraszam znowu, bo zaraz zakwitną następne i za ich sprawą ogród zmienia się prawie codziennie
Gosiu,nie mam wszystkich roślin bo to chyba nie możliwe,zresztą ciągle są jakieś nowości nie można zdążyć,ale troszkę się tego uzbierało,a ja i tak czekam aż zakwitną moje ulubione babcine stare pachnące odmiany,jak Floksy,Piwonie,Ostróżki
Jonatanko myślę że będzie jeszcze trochę takich miejsc a kamienie mam trochę z przewracane bo tak ryją krety i wszystko się wali
Ewciu,zapraszam do dalszych spacerów
Sylwio,miło mi ,że się podoba, zbieram te rośliny już parę lat ,uwielbiam je i na dzisiaj troszkę się uzbierało,zapraszam znowu, bo zaraz zakwitną następne i za ich sprawą ogród zmienia się prawie codziennie
Gosiu,nie mam wszystkich roślin bo to chyba nie możliwe,zresztą ciągle są jakieś nowości nie można zdążyć,ale troszkę się tego uzbierało,a ja i tak czekam aż zakwitną moje ulubione babcine stare pachnące odmiany,jak Floksy,Piwonie,Ostróżki
-
Maryniu,bardzo się cieszę,że przyszłaś pospacerować i zapraszam do następnych zakątków
Gosiu,myślę,że wszystkie ogródki są piękne ,każdy jest inny i każdy ma w sobie to coś, zapraszam znowu
Gosiu,myślę,że wszystkie ogródki są piękne ,każdy jest inny i każdy ma w sobie to coś, zapraszam znowu
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu nie mogę napatrzeć się na Twojego klonika..... jest cudny....moje marzenie
-
WitajAgnieszko miałam dwa takie purpurowe klony i jeden po paru latach gdy był już duży padł i nie wiem dlaczego,drugi mam zielony ale jeszcze malutki,cieszę się że wpadłaś i zapraszam znowu
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martusiu ja również czekam na Floksy moje ulubieńce.U mnie Wilczomlecz ładnie pnie się do góry. i zaczyna "żółcić" się .
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Pierwszy raz oglądałam Twój ogród, bardzo piękny i wydaje mi się że ogromny. Wegetacja wyprzedza tę w moim ogrodzie o jakiś miesiąc, gdzie jest tak ciepło?
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jestem zachwycona. Połączenie faktur i kolorów
Jabłoń rajska jest bardzo ciekawa. Pierwszy raz widzę taki okaz.
Ale masz pięknie
Jabłoń rajska jest bardzo ciekawa. Pierwszy raz widzę taki okaz.
Ale masz pięknie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny zaczarowany ogród
Widzę masz obrazki włoskie-,Arum italicum,,czy one Ci kwitły Ja mam ze 3 lata i jeszcze nigdy mi nie zakwitły,nie woem czemu
Martuś: mnie równiez strasznie spodobało się to drzewko a'la bonsai
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A moje obrazki właśnie dopiero po 3 latach i chyba będą kwitły
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto wszystko przemyślane i dopracowane ,masz cudowne zakątki w ogrodzie
Zostanę u Ciebie jeszcze troszeczkę
Zostanę u Ciebie jeszcze troszeczkę