Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Te aksamitki mają miesiąc od momentu kiełkowania a już na każdej widać tworzące się pąki kwiatowe Nie były chowane do domu nawet w czasie najchłodniejszych nocy.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Dosiewałam dzisiaj Izoldę i Mikrusa, bo szybko wschodzą i podobnie jak Twoje, szybko zawiązują pączki.
Wysadzałam też do gruntu sadzonki Lulu. Te z kolei nie kwapią się by kwitnąć.
Wysadzałam też do gruntu sadzonki Lulu. Te z kolei nie kwapią się by kwitnąć.
- algosia
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2014, o 10:08
Moje wszystkie siane miesiąc temu tez maja paki kwiatowe i zaraz będą kwitly
Pozdrawiam , Gosia
- gonia8
- 50p
- Od: 17 sty 2014, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dopiero w minionym tygodniu wysiałam aksamitkę na miejsce stałe. Ładnie już wykiełkowała i zaczyna rosnąć. Wysiałam karłową i wysoką. Wysoka jest posiana pomiędzy lilie. Gdy lilie przekwitną aksamitka będzie czarować swoim kolorami. Mam też kupione kilka krzaczków niskiej aksamitki. Nie mogłam przejść obojętnie obok nich na rynku.
pozdrowionka
Gośka
Gośka
Moje Klaun i wąskolistne też jako jedyne jeszcze nie mają kwatów. Reszta (wszystkie niske) mają już grube pąki. I już widać, że w oryginalnych opakowaniach też czasami są pomyłki. Mam 4 Marietty - trzy takie same, a jedna wyższa i inny pąk kwiatowy. Ciekawe co to będzie W tym tygodniu pójdą na grządki.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Wysiałam aksamitki na początku marca... i niestety jeszcze żadna nie ma pączków Pocieszcie...
Oczywiście wysiałam je tak wcześnie po to, żeby wcześniej zakwitły.
Oczywiście wysiałam je tak wcześnie po to, żeby wcześniej zakwitły.
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje klauny podlewam odżywką do pelargonii (ponieważ kupiłam ją do pelargonii i leję pod wszystkie kwiatki jak leci) ale nie widzę, żeby dzięki temu aksamitki ładniej albo więcej kwitły
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
Ja dzisiaj wysadziłam 40 aksamitek na grządki. To już reszta. Znalazłam też samosiejki, ale dopiero malutkie, liścienie tylko.
Welkam, a w jakiej ziemi są? Nawoziłaś je? Ja siałam koniec marca i już pierwsza kwitnie
Zdjęć nie mogę wstawić, bo ImageShacks forse odemnie teraz chce... musze nowego hostingu poszukać...
Welkam, a w jakiej ziemi są? Nawoziłaś je? Ja siałam koniec marca i już pierwsza kwitnie
Zdjęć nie mogę wstawić, bo ImageShacks forse odemnie teraz chce... musze nowego hostingu poszukać...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- algosia
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2014, o 10:08
Moje siane miesiąc temu zaczynają kwitnąć, jak były jeszcze w pojemnikach podlewałam je nawozem do surfinii
Pozdrawiam , Gosia
Welkam, a jakie masz aksamitki? Mam wrażenie, że wiele zależy od odmiany.
Moja wąskolistna Lulu nie ma nawet jeszcze pąków, mimo że siana była razem z resztą aksamitek.
Moja wąskolistna Lulu nie ma nawet jeszcze pąków, mimo że siana była razem z resztą aksamitek.
- Agrokasia
- 200p
- Od: 14 kwie 2010, o 15:07
Lulu zawsze później zakwita. Ja wysiałam ją wraz z aksamitką rozpierzchłą i ta kwitnie prawie od miesiąca. A Lulu nadal "lulu".
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
No tak... mam właśnie Lulu. Czyli tutaj mam już jasność.
I jeszcze mam Colando ( nie wiem, czy dobrze zapamiętałam nazwę ).
Roślinki wysiałam do ziemi dla warzyw, zeszłorocznej i podlewałam je troszkę biohumusem.
I jeszcze mam Colando ( nie wiem, czy dobrze zapamiętałam nazwę ).
Roślinki wysiałam do ziemi dla warzyw, zeszłorocznej i podlewałam je troszkę biohumusem.
Dziewczyny mają rację, na wąskolistnych ani pączka. Byłam jeszcze zajrzeć. Wszystkie inne już kwiatki mają. Ziemia dla wyrzyw jest ok. Aksamitki rosną właściwie w każdej. Tylko w ziemi do rozsad trzeba dokarmiać, jak są w niej za długo. Nie przejmuj się, na pewno będziesz miała fajne.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa