Mój ogród - początki
- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - początki
Śliczny liliowiec Gratuluję powiększenia kolekcji irysów Mam nadzieję,że masz jeszcze miejsce na moje roślinki
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
No, no, no, ale fajne iryski sobie zakupiłeś zwłaszcza Celebration Song i Firecracker mocno mnie kuszą
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Robercie ależ masz bogatą kolekcję irysów. Będzie co podziwiać, gdy wszystkie zakwitną
Liliowiec przepiękny, uwielbiam te kwiaty, niestety pojawiła się w nich muchówka, której larwy niszczą pąki i sporo musiałam usunąć..... mam nadzieję, ze to zahamuje jej populację i w kolejnych latach nie będzie jej dużo
Liliowiec przepiękny, uwielbiam te kwiaty, niestety pojawiła się w nich muchówka, której larwy niszczą pąki i sporo musiałam usunąć..... mam nadzieję, ze to zahamuje jej populację i w kolejnych latach nie będzie jej dużo
JacekP Nawet nie wiem. Jest to siewka kupiona od Emila.
Dla ciebie zdjęcia liliowcy oczywiście.
Zakwitł fioletowy z tamtego roku.
A taki szykuje się do kwitnienia, wygląda na to, że fioletowy z falbanami. Kwiat wydaje się być wielkiii.
ann_30 Dziękuję. No nie wiem, miejsca jest dużo, ale czy się pomieści to wszystko, he he.
Dla Ciebie klika zdjęć z sadzenia irysków.
tesia39 Oj tak, te dwie odmiany kuszą swym kolorkiem.
Mi się bardzo podoba jeszcze Native Chief ze względu też na barwę.
Nazwa dziwna, w internecie nie mogłem znaleźć zdjęcia, cały czas wyświetlało się Indian Chief.
Wkońcu znalazłem i wyszło na to, że jest brązowo-herbaciany z białymi częściami niektórymi.
Dla Ciebie zdjęcia lilii jakie kwitną u mnie w ogrodzie.
AGNESS No mam nadzieję, że na drugi rok zakwitną wszystkie, nawet te, co w tym roku nie zakwitły. Niech pokażą klasę.
Chcę widzieć moc barw irysów.
U mojego jednego liliowca połowa pąku zjedzona, musiałem zerwać, bo brzydko wyglądało. A tak, to wszystko z nimi dobrze.
Dla Ciebie przyszykowałem zdjęcia różyczki, hosty, hortensji, aksamitek oraz bratków.
Dla wszystkich, którzy przeglądają ten wątek też przygotowałem kilka fotek.
POZDRAWIAM!
Dla ciebie zdjęcia liliowcy oczywiście.
Zakwitł fioletowy z tamtego roku.
A taki szykuje się do kwitnienia, wygląda na to, że fioletowy z falbanami. Kwiat wydaje się być wielkiii.
ann_30 Dziękuję. No nie wiem, miejsca jest dużo, ale czy się pomieści to wszystko, he he.
Dla Ciebie klika zdjęć z sadzenia irysków.
tesia39 Oj tak, te dwie odmiany kuszą swym kolorkiem.
Mi się bardzo podoba jeszcze Native Chief ze względu też na barwę.
Nazwa dziwna, w internecie nie mogłem znaleźć zdjęcia, cały czas wyświetlało się Indian Chief.
Wkońcu znalazłem i wyszło na to, że jest brązowo-herbaciany z białymi częściami niektórymi.
Dla Ciebie zdjęcia lilii jakie kwitną u mnie w ogrodzie.
AGNESS No mam nadzieję, że na drugi rok zakwitną wszystkie, nawet te, co w tym roku nie zakwitły. Niech pokażą klasę.
Chcę widzieć moc barw irysów.
U mojego jednego liliowca połowa pąku zjedzona, musiałem zerwać, bo brzydko wyglądało. A tak, to wszystko z nimi dobrze.
Dla Ciebie przyszykowałem zdjęcia różyczki, hosty, hortensji, aksamitek oraz bratków.
Dla wszystkich, którzy przeglądają ten wątek też przygotowałem kilka fotek.
POZDRAWIAM!
Pozdrawiam, Robert.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zawsze zachwycam się roślinkami, a dziś dla odmiany latarenkami... cudne są. Uwielbiam taką ogrodową biżuterię ... świetnie podkreśla charakter ogrodu
Dziękuję za dedykowane fotki, każda pokazuje piękne roślinki
Dziękuję za dedykowane fotki, każda pokazuje piękne roślinki
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
piękne lilie i liliowce ,róża śliczna a latarenka pierwsza klasa.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Śliczne kwiatuszki i fajny grzybek Ci wyrósł...
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Świetna lampa i latarenka
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale mnie dawno nie było super lampki
AGNESS Dzięki bardzo. Latarenki bardzo fajne są. Drzewo było niegdyś żywe, lecz teraz jest pomalowane i stanowi wieszaki.
Dla ciebie fioletowy liliowiec, rdzawy oraz cytrynowo-różowy od Emila.
becia123 Dziękuję. Skoro tak lilie się podobają, to zdjęcie ich dla Ciebie.
123katex Nieprawdaż? Duzo takich jeszcze rośnie, niektóre to już pewnie przerośnięte.
Dla Ciebie zdjęcie canny Tropical Sunrise.
dorcia7 dziękuję. Ciesze się, że się podobają wam te ozdoby. Pełno ich w ogrodzie. Zwierzaki, akcesoria ogrodnicze i lampeczki.
Dla Ciebie zdjęcie iryska gratisowego od misi o kolorze biało-żółtym oraz hosty. Iryski posadzone od niej też mają listki niektóre żółte, ale to nie grzyb. Rok temu od washki irysy też tak miały. Stare liście wyjdą, a nowe będą zdrowe. Tego się trzymać należy, a będzie wszystko dobrze. Irysy sa bardzo wytrzymałe.
Fraszka_1 Cześć. Jak dawno Ciebie tu nie było. Super, że jednak zajrzałaś. Dziękuję.
Dla Ciebie liliowiec kolejny od Emila. Zakwitł dwoma kwiatkami. Jest cudowny, jakby różowiutki z wiśniowymi odcieniami. Falbanki widoczne.
A dla wszystkich, którzy przeglądają ten wątek umieszczam zdjęcie pąku liliowca, który niedługo zakwitnie. Falbanki wielgachne, aż już wypychają ten pąk cały. Kwiat wydaje się, że będzie ogromny, kolor raczej fioletowy. Czekam już.
POZDRAWIAM!
Dla ciebie fioletowy liliowiec, rdzawy oraz cytrynowo-różowy od Emila.
becia123 Dziękuję. Skoro tak lilie się podobają, to zdjęcie ich dla Ciebie.
123katex Nieprawdaż? Duzo takich jeszcze rośnie, niektóre to już pewnie przerośnięte.
Dla Ciebie zdjęcie canny Tropical Sunrise.
dorcia7 dziękuję. Ciesze się, że się podobają wam te ozdoby. Pełno ich w ogrodzie. Zwierzaki, akcesoria ogrodnicze i lampeczki.
Dla Ciebie zdjęcie iryska gratisowego od misi o kolorze biało-żółtym oraz hosty. Iryski posadzone od niej też mają listki niektóre żółte, ale to nie grzyb. Rok temu od washki irysy też tak miały. Stare liście wyjdą, a nowe będą zdrowe. Tego się trzymać należy, a będzie wszystko dobrze. Irysy sa bardzo wytrzymałe.
Fraszka_1 Cześć. Jak dawno Ciebie tu nie było. Super, że jednak zajrzałaś. Dziękuję.
Dla Ciebie liliowiec kolejny od Emila. Zakwitł dwoma kwiatkami. Jest cudowny, jakby różowiutki z wiśniowymi odcieniami. Falbanki widoczne.
A dla wszystkich, którzy przeglądają ten wątek umieszczam zdjęcie pąku liliowca, który niedługo zakwitnie. Falbanki wielgachne, aż już wypychają ten pąk cały. Kwiat wydaje się, że będzie ogromny, kolor raczej fioletowy. Czekam już.
POZDRAWIAM!
Pozdrawiam, Robert.
Piękne liliowce a zwłaszcza ten ostatni.
Z tego co widzę ma jeszcze pąki więc nacieszysz się kwitnieniem.
Czekam na tego następnego. U mnie te nabrzmiałe pączki wyłojują dreszczyk emocji.
Z tego co widzę ma jeszcze pąki więc nacieszysz się kwitnieniem.
Czekam na tego następnego. U mnie te nabrzmiałe pączki wyłojują dreszczyk emocji.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jak siewka liliowca, to wiadomo że bez nazwy
Liliowców coraz więcej
Zdjęcia z mgiełką - celowo? Niektórym roślinom dodaje to uroku; zwłaszcza białym kwiatom
Liliowców coraz więcej
Zdjęcia z mgiełką - celowo? Niektórym roślinom dodaje to uroku; zwłaszcza białym kwiatom
Anna55 Tak, tak. Wszystkie jeszcze tyle pąków posiadają, że się nacieszę ich kwitnieniem.
Ten pączek jest duży, lecz wydaje mi się, że dobry dzień - dwa pobędzie tak jak teraz zanim zakwitnie.
JacekP No tak, wiadome.
Chodzi Ci o efekt mglisty u białych lilii i aksamitek? Wczoraj padał deszcz, ustawiłem pewnie jakiś efekt osłonecznienia i na zdjęciu te krople deszczu się rozmazały tworząc światło tego koloru co kwiaty. Ciekawie wygląda, jak się przyjrzałem.
Ten pączek jest duży, lecz wydaje mi się, że dobry dzień - dwa pobędzie tak jak teraz zanim zakwitnie.
JacekP No tak, wiadome.
Chodzi Ci o efekt mglisty u białych lilii i aksamitek? Wczoraj padał deszcz, ustawiłem pewnie jakiś efekt osłonecznienia i na zdjęciu te krople deszczu się rozmazały tworząc światło tego koloru co kwiaty. Ciekawie wygląda, jak się przyjrzałem.
Pozdrawiam, Robert.