Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Baaardzo mi się spodobało to co napisałaś o pracy w ogrodzie w niedzielę i nie tylko mi jak widać :lol:
Ja uwielbiam spędzać czas w ogrodzie w niedzielę, czemu miałabym się pozbawiać tej przyjemności. Na szczęście nikt krzywo na mnie nie patrzy z tego powodu, sąsiedzi też działają w niedzielę. Staram się jedynie nie piłować i nie kosić jak leci msza, bo kościół za płotem ;:173

(Fotkę przeniosłam do siebie, bo jutro pewnie nie da się już edytować)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój agapant stoi w piwnicy, ale trzeba go już wynieść, bo pojawiły się jakieś bladawce i potrzebują światła, żeby zzielenieć. Ciekawe, czy w tym roku zakwitnie w normalnym terminie. Przez ostatnie dwa lata kwitł na parapecie w lutym ;:306 Wszystko przez to, że zimował w domu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Hej, Kasiek :wit

" Módl się i pracuj...", przecież tak też można :D U nas nikt krzywo nie patrzy na niedzielne prace w ogrodzie. Ale widzę, że obowiązuje zasada, że nikt nie hałasuje kosiarką czy piła itp.. I mi to bardzo odpowiada. A co kto sobie tam po cichu w ogródku czy na tarasie robi, to nikogo nie intersuje.

O, rany, forsycja jeszcze nie kwitnie, a ja już po cięciu róż, rozgarnięciu kopczyków ;:oj Czyżbym była pierwsza i jedyna ;:219
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witam się w klubie pracujących w niedzielę w ogrodzie :lol: Przecież to obok soboty najlepszy dzień na ogród ;:304
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasieńko przeciez kto chce to może sobie najpierw do Kościółka, a póżniej do ogródka ;:131 ,swój ogród to nie praca zarobkowa tylko aktywne spędzanie czasu na łonie natury, choć mi osobiście kiedyś sąsiadka dopiekła
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Siadłam z rana z kawką u Ciebie....lubię o świcie sączyć ją przy stoliku w ogródku i pociskać pie... z moim znajomym kosem ,ale zimno i cimno...to pozaglądam co tam u Was .
Kasia kulkowanie mówisz :?: Zobaczę czy się uda...nie robiłam tego jeszcze :uszy
Bejka , Kasia ;:196 dzięki ,że pamiętacie o mnie... :wink: to miłe ;:4 może w końcu się zazieleni to będzie co focić u mnie w ogródecku
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit
Na posty odpowiem w wolnej chwili, a tymczasem zostawiam kawunię dla chętnych ;:40
Nareszcie piąteczek, piatunio :lol:
Ja jutro planuje dekoracje tarasowe i może wygrabię trawnik ;:65
A Wy jakie macie plany na weekend w ogrodzie?

Doris, dla Ciebie espresso ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja również ciesze się z weekendu i tego, ze zapowiadane jest ciepełko :tan Planuje kontynuować prace ogródkowe ;:136
Dekoracje tarasowe zaplanowane na następny tydzień :D
Adrian
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 15:05

Post »

...piąteczek, piątunio...

no to pozostaje tylko przybić piątkę z radości
:D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Dzięki za kawusię Kasia..wychylam i lecę w dzień... ;:65 potem mam imprezkę dla babeczek :uszy
Ale może co zakulkuję wcześniej ;:224 Korci mnie ten Eden, Giardina , Uetersener Klosterrose( ma jeden długaśny pęd),James Galway i
Rosengarten Zweibrücken...spróbuję ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Pogoda na weekend zapowiada się fajnie, przynajmniej w necie tak piszą. Będziesz miała zatem cudną pogodę do strojenia tarasu. Ja dzisiaj idę na babskie pląsy do klubu, tam się też pewnie spotkam z eM i jego kolegami. Takie przypadkowe randez vous ;:306, więc jutro może być ciężko, bo pomimo tego że alkoholu nie piję dużo, to zawsze potem boli mnie głowa ;:219. Popołudniu w sobotę kinder party, więc zostaje niedziela na prace w ogrodzie. Czekam na przesyłkę od Ćwików z różami do skrzyń-kupiłam Flirt i mam nadzieję, że wczoraj wysłane dotrą dzisiaj. Co do mojego budżetu ogrodowego, to muszę go znacznie zwiększyć ;:145
Szybkiego fajrantu w pracy życzę :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Przyjemne plany masz na weekend :D . Nie wątpię, że u Ciebie dekoracje tarasowe będą ociekać wiosną :wink: .
Chciałabym w końcu zrobić oprysk miedzianem. Do tej pory zawsze coś stało na przeszkodzie: zimno, wiatr, brak eMa w domu... A czy coś jeszcze da się zrobić - zobaczę w trakcie :D .
Udanego weekendu :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U mnie też ma być piękna niedziela, hm... ;:224
Za domem może mnie nikt nie zobaczy.
Dzisiaj chciałam coś porobić, bo miałam wolne, ale bez szans, jak szybko wyszłam, tak szybko wróciłam, przewiało mnie w kilka minut.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jutro wybieram się do kościoła-sprzątać :? Dopiero potem będę miała czas na ogród. Dziś przycięłam modrzewie, jutro postaram się dokończyć porządki. Łatwo będzie, bo na Dzień Kobiet dostałam sekator, który prawie sam tnie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Juhuuuuuu?weekend czas zacząć :tan
Oglądamy mistrzostwa halowe w Sopocie, kibicujemy naszym, popijamy winko i odpoczywamy :D
Wróciłam z pracy przed zachodem słońca i zrobiłam mały obchód z aparatem po ogrodzie :)
Krokusy były już zamknięte, bo słonko zaszło, ale i tak widać cudne kwiatuszki w całym ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu, sama nie przewidziałabym takiego fuksa na Gardenii :lol: Bardzo udany wypad, a powodów do optymizmu jeszcze więcej, bo za oknem prawdziwa wiosna! Jestem pewna, że wkrótce pojawi się również u Ciebie. Dobrej pogody i miłego weekendu życzę ;:196
Grażynko, agapanty zaczęłam zasilać, bo stoją w domu, na parapecie i pomimo utrzymywania dosyć chłodnej temp (w ok.17 st.) zaczęły mocno rosnąć. Mają już spore liście i chciałabym utrzymać je w dobrej formie zanim będę mogła je wystawić do ogrodu.
Zauważyłam dzisiaj wschodzące w ogrodzie lilie i jedną nawet przypadkiem nadepnęłam.. :?
Lobelie powsadzałam do wielodoniczek, razem z krążkami. Rosną bardzo dobrze, teraz na pewno ruszą z kopyta. A jak się mają Twoje?
Danusiu, witaj! Dzisiaj akurat przyglądałam się sasankom, zaczynają się wynurzać z puchatych koszyczków :lol:

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że będą tak dorodne jak zawsze, choć podobno z czasem zanikają, a moje mają już 4 rok. Oby nie zawiodły! Wysiewają się też kolejne, więc liczę, że kolekcja nie zginie. Posadziłaś je też u siebie Dana?
Buziaki ;:196
Majutku, jutro zabieram teściową na giełdę, będziemy wybierać wiosenne kwiatuszki do donic. Ona też lubi zielone i z przyjemnością spędza czas w ogrodzie. Tacy goście to sama przyjemność ;:215
Pogoda u nas bardzo przyjemna, sporo słonka, jednak z nawożeniem poczekam na deszczyk ;:65
Pauli, dziękuję, już mi znacznie lepiej! To chyba uzdrawiająca moc weekendu ;:172
Agnieszko, kościółek uroczy, niepotrzebnie usuwałaś fotkę. Ja wychodzę z założenia, że każdy odpoczywa tak, jak lubi najbardziej. Jest natomiast niepisana zasada sąsiedzka u nas, że ciężkich prac - ze względu na hałas - unika się w niedzielę.
Pozdrawiam :wit
Ewa, mój się na razie nie zbiera do kwitnienia, ale baaaardzo liczę na piękne kwiaty w maju/czerwcu. Kupiłam w zeszłym roku kilka agapantów, dostałam też kłącze od Jagi i mam dla nich plan na rabatę, więc trzymam kciuki. Za Twoje też ;:215
Julietto droga, ja też cięcie mam w toku, bo jak widać - nie ma na co czekać. Zobacz jak się puszcza Louis ;:oj

Obrazek

cdn. ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”