Juhuuuuuu?weekend czas zacząć
Oglądamy mistrzostwa halowe w Sopocie, kibicujemy naszym, popijamy winko i odpoczywamy
Wróciłam z pracy przed zachodem słońca i zrobiłam mały obchód z aparatem po ogrodzie
Krokusy były już zamknięte, bo słonko zaszło, ale i tak widać cudne kwiatuszki w całym ogrodzie.
Krysiu, sama nie przewidziałabym takiego fuksa na Gardenii
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
Bardzo udany wypad, a powodów do optymizmu jeszcze więcej, bo za oknem prawdziwa wiosna! Jestem pewna, że wkrótce pojawi się również u Ciebie. Dobrej pogody i miłego weekendu życzę
Grażynko, agapanty zaczęłam zasilać, bo stoją w domu, na parapecie i pomimo utrzymywania dosyć chłodnej temp (w ok.17 st.) zaczęły mocno rosnąć. Mają już spore liście i chciałabym utrzymać je w dobrej formie zanim będę mogła je wystawić do ogrodu.
Zauważyłam dzisiaj wschodzące w ogrodzie lilie i jedną nawet przypadkiem nadepnęłam..
Lobelie powsadzałam do wielodoniczek, razem z krążkami. Rosną bardzo dobrze, teraz na pewno ruszą z kopyta. A jak się mają Twoje?
Danusiu, witaj! Dzisiaj akurat przyglądałam się sasankom, zaczynają się wynurzać z puchatych koszyczków
Mam nadzieję, że będą tak dorodne jak zawsze, choć podobno z czasem zanikają, a moje mają już 4 rok. Oby nie zawiodły! Wysiewają się też kolejne, więc liczę, że kolekcja nie zginie. Posadziłaś je też u siebie Dana?
Buziaki
Majutku, jutro zabieram teściową na giełdę, będziemy wybierać wiosenne kwiatuszki do donic. Ona też lubi zielone i z przyjemnością spędza czas w ogrodzie. Tacy goście to sama przyjemność
Pogoda u nas bardzo przyjemna, sporo słonka, jednak z nawożeniem poczekam na deszczyk
Pauli, dziękuję, już mi znacznie lepiej! To chyba uzdrawiająca moc weekendu
Agnieszko, kościółek uroczy, niepotrzebnie usuwałaś fotkę. Ja wychodzę z założenia, że każdy odpoczywa tak, jak lubi najbardziej. Jest natomiast niepisana zasada sąsiedzka u nas, że ciężkich prac - ze względu na hałas - unika się w niedzielę.
Pozdrawiam
Ewa, mój się na razie nie zbiera do kwitnienia, ale baaaardzo liczę na piękne kwiaty w maju/czerwcu. Kupiłam w zeszłym roku kilka agapantów, dostałam też kłącze od Jagi i mam dla nich plan na rabatę, więc trzymam kciuki. Za Twoje też
Julietto droga, ja też cięcie mam w toku, bo jak widać - nie ma na co czekać. Zobacz jak
się puszcza Louis
cdn. ;-))