Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Maryś i ja powtórzę masz same rarytasy oj masz. Floksy bardzo lubię i nie mam nie wiem dlaczego ale za każdym razem gdy posadzę giną. Powiedz mi w jakich warunkach Twoje rosną.
a guzikowca co roku podziwiam. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podobają mi się Twoje krzewy Heptakodium pierwsze słyszę wstyd się przyznać i guzikowiec, ale niestety u mnie z nimi guzik , bo za duże rosną. Będę zerkać na nich u Ciebie. ;:138
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Marysiu cudny ten floks a guzikowiec nie kwitł mi albo nie widziałam a mam drugi rok
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Marysiu,u nas żniwa też się powoli zaczynają :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu lubię roślinki oryginalne mało spotykane, a nie tzw, modne, ale żeby od razu rarytasy ;:185
Floksy rosną w jednym miejscu w mojej sławetnej glinie w innym w glinie z kamykami, ale w obu miejscach jednakowo i jakoś nie słyszałam żeby komuś nie chciały róść ;:224
Miejsce raczej w słońcu, ale Ty masz cały ogród w słońcu :lol:
Marysiu dostałam kiedyś ofertę Strk i jakoś mi się spodobał :lol: Właśnie mu się przyglądałam, jak go tu rozmnażać? bo spory rośnie, a guzikowiec nie jest duży :uszy
Beatko u mnie guzikowiec rośnie drugi rok i od posadzenia kwitnie ;:215
Bartoszu u nas już niedługo będzie koniec, ale to wszystko zależy od pogody, dzisiaj wyjechali i wracali z pola razem ze mną, bo leje ;:222

Jestem z siebie dumna, bo zrealizowałam jeden z punktów planu na przesadzanie, a mianowicie część liliowców została zdominowana przez sąsiadujące rośliny i postanowiłam zrobić nową grządkę, niestety kosztem jarzyniaka ;:131

Obrazek

i będę się bić po rękach, żeby tam nic nie dosadzić ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Skrzynia liliowców? Też fajnie. A warzywniak? Nie będzie? Za milina ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu będzie tam gdzie jest za ogrodzeniem i tym sposobem ogarniam coraz większy teren :) tutaj miałam taki dodatkowy i miałam na to miejsce ewentualnie przesunąć w przyszłości tunel ;:131
Milin wykopany w doniczce jak będzie dawał oznaki przyjęcia to będzie Twój, bo ma korzeń palowy ;:224
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu czy te liliowce to każdy inny czy jeden rozsadzony. Ja też będę przesadzać ale póki co jest bardzo sucho.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... ;:196
U mnie znowu pada... Ale dzięki temu przesadziłam różne różności i nie muszę podlewać... :wink:
Cudne masz roślinki, zwłaszcza to Heptakodium chińskie mnie urzekło... Musze coś o nim poczytać, bo nie mam, a mogło by rosnąć... :D
Liliowców mam ze pięć i też przesadzałam... :uszy
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zosiu większe sadzonki rozdzieliłam ale większość pojedyncza. Oczywiście mam jeszcze w różnych miejscach porozrzucane i wypadałoby skomasować ale nie ma gdzie :? U mnie od dzisiaj błoto, bo jak trochę później wsadzałam róże i wyciągałam chwasty to ziemia była mazista ;:oj
Witaj Dorotko ;:196 muszę spróbować ukorzeniania H., bo dolne gałązki się rozkładają i pewnie można przez przysypywanie. Czekam na efekt kiedy będzie obsypane kwieciem jak piszą w folderach, bo na razie nie rozkwitają na raz ;:185 U mnie jest morko i zimno,polar wrócił do łask :wink: Ja mam kilka tych starych liliowców ale od dwóch lat kupowałam u Emila i dostałam kilka od forumek, jeszcze w tym roku nie wszystkie zakwitły ale już coraz więcej ;:215 Nie chcę je za bardzo nawozić, bo co mi z tego że zakwitną, jak potem będą kiepsko rosły. Miałam taki jeden widać że naszpuntowany nawozem zakwitł w pierwszym roku, a w tym już nie mimo że ziemia żyzna, bo inne rośliny szaleją pod niebo ;:138
Dorotko miałam przez cztery dni gości i teraz może będę miała czas na przygotowanie przesyłek, bo jest ich kilka tylko najpierw muszę spisać, a potem zgromadzić opakowania :lol:
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Mróweczka z Ciebie Marysiu. Liliowce będą Ci wdzięczne.U mnie inne kolorki./Sprawdziłam Twoje zdjęcia/ Jak będziesz to sobie zabierzesz do kolekcji. Zostaw więcej miejsca :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu to już muszę nowe szykować, bo postanowiłam nie robić buszu i może mi się uda ;:306 Ciekawa jestem jakie kolory masz ? może masz zdjęcia to poślij mi na pw ;:180
Mróweczka tak długo się obijała, że najwyższy czas popracować ;:306
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, ja w ogóle jestem do tyłu, jeśli chodzi o ogród, a co dopiero paczki... Ale muszę poczytać w notkach co tam dla Ciebie, bo nic a nic nie pamiętam... Na PW napiszę, jak by co...
U mnie nic do przodu nie idzie... Liliowce masz cudne i masz rację, te przenawożone nie chcą kwitnąć, muszą dojść do siebie... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”