Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuniu mając pomoc proszę szanuj zdrowie i nie rzucaj się do robót ogrodowych ;:4
Spacer przyprawił mnie o zawrót głowy, jak oglądam te zdjęcia mam ochotę jechać do Ciebie, żeby zobaczyć to na żywo i gdybym sama jeździła to już stałabym w wejścia do ogrodu ;:65
Martuś wg mnie to ta piwonia, o której piszemy http://imageshack.com/i/5hst5J
No to czekam na białego bodziszka, bo na razie kwitnie ten ciemno niebieski, goździczki kwitną i te białe pierzaste śliczne są ;:167 Nie będę oryginalna ale muszę napisać Piwonie są cudowne!!! Zdrowia i spokojnego dnia ....i deszczu spokojnego ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, tak piwonie masz przepiękne. Ta 100-letnia ;:138 Najbardziej podoba mi się Coral. Piękny to czas, teraz wszystko kwitnie, obfitość. U mnie przedwczoraj w nocy w dzień padało, ale dziś już pełne słonko.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu, to co lubię, cudny busz, cudne kolory, przepiękne piwonie, och ich zapach ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To mnie uspokoiłaś ;:196 , a już myślałam, że będzie po nich, niech się rozrastają , lubię paprocie. Piękny pokaz piwonii, szczególnie Coral Charm wpadła mi w oko, piękny kolorek. A świerk srebrny z bodziszkiem wygląda zjawiskowo, orliki też pięknie się prezentują w dużej grupie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Alu,nie licz na mojego pomocnika ,bo u mnie chyba nie do wyrobienia ;:306 ,juka jak jest dobrze odżywiona i rozrośnięta to kwitnie co roku,tak jest u mnie ,bo po przekwitnięciu zanika ta z której wyszedł pęd kwiatowy,ale dookoła pełno innych młodych juk i one szykują się na rok następny,ale cała roślina musi się dobrze rozrosnąć i wzmocnić,pozdrawiam ;:196

Soniu,teraz czas piwoniowy ,jak ja to lubię ,za moment będą róże,i inne piękności,bodziszek rośnie koło jodły niebieskiego koloru,ta jodła ma taki pagodowy pokrój ,susza tak daje popalić ,że cały dzień podlewam i nie skończyłam,nic więcej w ogrodzie nie robię ,nie sadzę,nie kopię i nie ryję ,podlewam powolutku się poruszając i robię dużo zdjęć i tyle co mi wolno ,dzisiaj po rehabilitacji jestem obolała i zaraz idę odpoczywać,pozdrawiam ;:196

Maryniu,będzie jeszcze nie jeden piwoniowy pokaz,bo codziennie coraz więcej dokwita ,a i te pokazane mają coraz więcej kwiatów,dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam ;:196

Ewuniu,będzie jeszcze więcej ,wiec zapraszam,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,już nic nie będę robiła ,bo to się nie opłaca,ciągle wszystko nawraca ,szkoda ,że nie możesz przyjechać ,a może jednak możesz to wsiadaj do samochodu i przyjeżdżaj może mąż Cię przywiezie,dobrze,że ja nie jestem zależna od nikogo ,to jest ta piwonia którą pokazujesz,ona jeszcze nie kwitnie ,ale za moment będzie o deszczu to możemy chyba pomarzyć ,ja dzisiaj dużo lałam ,ale nie skończyłam,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Justynko,ta 100 letnia to dla mnie najpiękniejsza i najważniejsza piwonia ,Coral Charm ma niespotykany kolor,ale pokażę też inne w pełni kwitnienia też są cudne dzięki za odwiedziny ,zapraszam jeszcze i pozdrawiam ;:168

Iwonko,oj pachnie w ogrodzie bardzo i jak piszesz jest kolorowo,to najpiękniejszy chyba czas na nasze ogrody,chociaż przed nami jeszcze dużo kwitnień to się dopiero rozkręca,pozdrawiam ;:168

Dorotko,będzie jeszcze wiecej piwonii,bo nie wszystkie kwitną ,są różne odmiany i całe kwitnienie od pierwszej do ostatniej to 2 miesiące,Coral Charm jest piękna i ma nietypowy dla piwonii kolor,ale też ma wadę ,bo nie pachnie tak cudnie jak inne,bodziszek występuje z jodłą niebieską taką niską ,orliki też długo już kwitną,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu uwielbiam tę Twoja ogrodową bujność, naprawdę można się w niej zatopić ;:167
Brak mi słów na piwonie, uwielbiam te kwiaty, a u Ciebie tak dużo odmian i wszystkie takie piękne :D Zachwycają mnie te z pojedynczymi płatkami, miałam taką jedną odmianę i niestety zginęła.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i zdjęć nie ma :cry: Moja jasnoróżowa piwonia, która Ci się podobała też nie pachnie :wink: Aż trudno uwierzyć że są piwonie, które nie pachną ;:185 Zapowiada się upalny dzień, Trochę podlałam ale to nie to samo co deszcz a w polu glina przeistoczyła się w pył ;:oj Dobrego dnia z małym przyjacielem ;:196
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto witam Cie .
Wróciłam z wycieczki i nadrabiam zaległości kawowe u wszystkich ale u Ciebie najdłużej ,ten zapach piwoni u Ciebie poczułam tu przed komputerem hi ,ale łany tych piwoni masz a każda cudowniejsza ,ja mam już 5 gatunkow ale 3 mi dopiero kwitły w tym roku ,bordowa wczesna ,różowe teściowej ,i biała (musze iśc zdjęcia zrobić )w tym roku kupiłam różową z żółtym środkiem.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj ,tak miło czytać Twoje słowa,piwonie z pojedynczymi płatkami troszkę szybciej przekwitają ,ale jak mają pączki boczne ,a niektóre tak mają to już kwitną dłużej ,ale wszystkie są cudne,zapraszam znowu bo piwonie dalej dokwitają i nowe rozkwitają.pozdrawiam ;:196

Marysiu,zaraz wstawię zdjęcia ,nie zawsze mogę wysiedzieć na krześle,a też chcę coś napisać w zaprzyjaźnionych ogrodach i muszę z czegoś zrezygnować,w większości piwonie bardzo pachną ,ale są takie ,które nie chcą pachnąć ;:185 ja dzisiaj muszę jeszcze dolać tam ,gdzie wczoraj nie zdążyłam ,u mnie też pył w ogrodzie ,gdybym nie lała,to wszystko by uschło,ale tak jakby ślimaków było mniej ,mały przyjaciel już się zadomowił,i różne fikołki odstawia i zaczyna wychodzić z nami na pole,ale już umie wrócić do domu ,muszę mu zrobić zdjęcie ,pozdrawiam i miłego popołudnia ,dzisiaj o 18 Zuzia ma bierzmowanie ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Marzenko,fajnie ,że jesteś ,na pewno będą zdjęcia z wycieczki ,więc wpadnę pooglądać ,zapach piwonii jest niesamowity ,jak go zatrzymać ,powoli można nazbierać różne piwonie,choćby 1 na rok i za parę lat już będzie dużo,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam do ogrodu ,pełnego kwiatów,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozłożony basen ,to i akcesoria pływackie przygotowane,widać na zdjęciu doskonale ,że piwonie kwitną razem z azaliami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Obrazek

piwonie od znajomej babci Julianny,przecudnie pachną
Obrazek

piwonie od mojej babci Walerii też cudnie pachną są białe z lekko różowymi dużymi płatkami i te różowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Władysława
Obrazek

Goldmine
Obrazek

Do Tell
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś codziennie do Ciebie zaglądam. Nie zawsze się wpisuję, bo wiesz gorąco i nie mam weny. Ogród przecudny, kwiaty piękne i jeszcze muszę pochwalić fotografa. Zmienił się czy aparat inny?
A ta naparstnica to z wystawy? :wit ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu napatrzeć na piwonie się nie mogę, ale i ten wilczomlecz jest słodki ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, ja się zakochałam w Twoich piwoniach. Też tak chcę....są zjawiskowe ;:108
Smok w krzakach ;:333
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Wpadłam tu na chwilę i przepadałam ;:oj ;:oj niesamowita kolekcja peonii ;:180 jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu. Te znaczniki lepsze niż w ogrodzie botanicznym :) i piękne zdjęcia ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”