Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Tulipany śliczne, co jeden to lepszy ;:215
Jak tam, Asahi doszło? Ja pryskałam nim ostatnio zmarznięty miłorząb mariken. Ciekawe czy się spisze, bo miłorząb wygląda bardzo marnie :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś niebo zachmurzone,czyżby miało padać? ostatnio coś niecoś pokropiło,ale to za mało.Będąc kilka dni temu na działce podlewałam róże konewką,każda dostała solidną porcję wody w korzenie ;:108 Na razie mszyc nie widać na horyzoncie.
Wczoraj listonosz był z Asahi,ale zostawił awizo,przesyłka nie mogła się zmieścić do skrzynki,muszę specjalnie dziś jechać do miasta,mus to mus :D

Dorotko będąc na działce ostatnim razem podeszłam do moich tulipanów strzępiastych z Auchan,oczy szeroko otworzyłam i krzyczę:
-Mamuś zobacz te tulipany są białe i mają fioletową obwódkę jak na zdjęciu...ale się ucieszyłam,z cytrynowych stały się kremowe z wybarwioną obwódką :heja A to ci niespodzianka ;:306 Czekam jeszcze na Green Wave ...
Giardina czeka na oprysk Asahi,dzisiaj odbiorę z poczty i jutro lub w sobotę jadę na ratunek.Biedermeier też dostanie dawkę,musi się pozbierać,no przecież Grace tak uratowałam ;:333 Moje róże tez dwukrotnie przycinałam,dostały ciemnych plam na pędach i trzeba było niżej ciąć...

Wiolu Giardina do tej pory każdą zimę dobrze znosiła,a teraz tak słabo wygląda,że aż mi jej żal ;:222
Jeśli chodzi o tulipany to dostałam cynk od Elwi,gdzie można nabyć fajne cebulowe,wyślę Ci linki na priv ;:333
Na jesieni coś nakupię,a co ;:215

Iwonka Anahe wypuściła klika listków,ale niska jest ,czekam na pąki ;:65
Tulipany wybarwiły się i nie są jednak pomyłkowe,zaraz wstawię zdjęcie:)

Daysy witaj u mnie:) Pomyłka okazała się właściwymi tulipanami,ale numer,a tak narzekałam ;:303

Elwi już wszystko się wyjaśniło,tulipany okazały się prawidłowymi.Ice Cream nacieszę się nim,bo może za rok i u mnie zniknie ;:130
Asahi z tego co pamiętam to lałam ile popadnie,poszłam na całość,korzenie opryskałam ile wlezie,potem po wkopaniu jeszcze wszystkie pędy i liczyłam na cud ;:303 Powiedziałam sobie albo się ruszy,albo na kompostownik no i zadziałało :D

Gosiu iryski szybko się namnażają,sama się dziwię jak szybko im to idzie :uszy
Czytam,że jesteś kolejną osobą,która narzeka na Giardinę po tej zimie...moja coś puszcza,widać,że chce żyć,Asahi liczę na niego i moc .

Anetko cieszę się,że znajdujesz czas,by wdepnąć do mojego skrawka ... Na kilka tulipanów jeszcze czekam,może jutro lub w sobotę je ujrzę? Buziaki i słonka życzę ;:196

Aniu aż tak źle? Tak się cieszylam po zimie,że róże mają zielone pędy,ale po skróceniu niestety pojawiły się przemarznięcia i pęknięcia na pędach,ponownie sekator i czekam teraz na pączki ;:65

Zuza nie mam dużo tulipanów,ale co roku coś dosadzam sukcesywnie ;:333
Asahi dziś odbieram,w Bricomarche obiecali i nie dowieźli,także na all klepnęłam opakowanie i będziemy ratować,trzymam kciuki za Twojego reanimowanego ;:215

Po wcześniejszej panice z mojej strony przyszło ukojenie....tulipany z Auchan są ok i nie pomylone,po prostu musiały mieć czas na wybarwienie ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ice Cream w tym roku dość szybko się rozwija i pokazuje krem mniam...

Obrazek

Nieznany,wywiało znacznik...

Obrazek

Huis Ten Bosh

Obrazek

Huis Ten Bosh pastelowa piękność na początku,potem różowieje ...

Obrazek

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cudeńka te tulipanki ;:167
Trochę takich samych widzę , jak u mnie :)
A te strzępiaste,umm miodzio ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, ale piękności cebulowe ;:oj Ale najbardziej szukałam zdjęć tej magnolii. Ależ ona niesamowita i jeszcze taka niespotykana, bo szczerze, zauważyłam ostatnio, że praktycznie przy każdym domu rośną te różowe, nawet przy blokach zaczęto je sadzić.. Piękne, ale nie robią już takiego wrażenia jak ta twoja czy Gwieździsta ;:108
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Postrzępione główeczki są powalające ;:oj
Wracam dziś po wolnym weekendzie, a tu u wszystkich tulipanowy zawrót głowy ;:138
Co za piękny miesiąc ten maj - mógłby trwać wiecznie ;:173
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu u mnie pada codziennie i to złośliwie zawsze po południu, gdy mam czas na ogród ;:224 Dzisiaj też do południa śliczne słoneczko kusiło, a po 15-tej pompa...
Koniecznie muszę dokupić kremowych tulipanów z "maźnięciem" :wink: Zwłaszcza ten biało-zielony cudny :shock:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ten pomyłowo-niepomyłkowy tulipan jest miodzo ;:215 Chyba najbardziej podobają mi się takie strzępiaste i papuzie. Za to mam takie pełne, podobne do piwonii i te troszkę mniej. Nie tego się spodziewałam ;:185
Dzisiaj było piękne słoneczko,ale co z tego, kiedy ja cały dzień w pracy :evil: Zapowiadają dobrą pogodę na jutro, to ja wtedy, w te pędy polecę na działeczkę :heja
U mnie chyba jeszcze stanowczo za wcześnie na pąki ;:218 Różyczki jeszcze malutkie, a ja nie mam doświadczenia kiedy mogę się ich spodziewać ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, mój strzępiasty też długo wyglądał mi na pomyłkę, ale jak dostał słońca wybarwił się prawidłowo ;:333
Lody ice cream mniam, moje też już mleczne wnętrze pokazują :tan
A swoje Asahi też musiałam z poczty odbierać. Listonosz robił co mógł, pudełko rozpłaszczone jak naleśnik było, ale i tak nie wlazło do skrzynki ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, to fajnie, że tulipany okazały się właściwe ;:333 Nic tak nie wkurza, jak kompletnie inna odmiana, jeszcze np. w kolorze kompletnie niepasującym do reszty :evil:
Nieznany,wywiało znacznik...
Znany, znany :D To Creme Upstar na 99% - bardzo urodziwy tulipan ;:215
Ice Cream jak zwykle cudny ;:167 Moje jeszcze nawet nie pokazały żadnego koloru, pączki całkiem zielone...
Dzięki za info o Asahi ;:196 Trzeba chyba jeszcze poczekać aż listki się rozwiną?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu piękne tulipany szczególnie ten Auchanowy. Matę Hari też mam, ale z paczki wyszły tylko 2 szt reszta to kolorowe.Ice cream również cudne .W tym roku mnóstwo nowych tulipanów mi zgniło nie wiem dlaczego .Biedna Giardina ciekawe czy podniesie się po Asahi U mnie też jedna z jesiennego zakupu nie wiem czy wydobrzeje albo pójdzie na śmieci.Na razie ją wykopałam i posadziłam osobno niech sie wzmocni .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu magnolia piękna, wyjątkowo efektowny kolor, ;:oj taką mogłabym mieć w ogrodzie. :) Niby pomyłkowy tulipan piękny z tym muśnięciem. Giardiny szkoda, ;:168 zawsze się zastanawiam, jak wieloletnia róża może tak źle znieść zimę. ;:202 Podratujesz biostymulatorem i ucieszy cię z pewnością kwiatami. Tulipanowe szaleństwo u mnie już się kończy, a twoje w pełnym rozkwicie. ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja tez nabyłam Asahi i już nawet zdążyłam prysnąć na najbardziej leniwe różane panny...
Miejmy nadzieję że pomoże...
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, mnie to się zdaje, że Ty masz magnolię Yellow River ;:218 Porównaj sobie. Bird ma mocniejszy kolor kwiatów i inny kształt. River też mam, ale dwa lata temu mi całkowicie przemarzła i teraz się odbudowuje, zapewne trochę to potrwa. W tym roku u mnie przymrozek zmroził pąki i kwiaty magnolii ;:174
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Niesamowity ten tulipan z A. Taki zmienny :shock: Drugie oblicze równie piękne :lol:
Jeszcze raz dziękuję za namiary :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu ja też jestem pod wrażeniem Twoich tulipanów, śliczne ;:138 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”