Dziś niebo zachmurzone,czyżby miało padać? ostatnio coś niecoś pokropiło,ale to za mało.Będąc kilka dni temu na działce podlewałam róże konewką,każda dostała solidną porcję wody w korzenie

Na razie mszyc nie widać na horyzoncie.
Wczoraj listonosz był z Asahi,ale zostawił awizo,przesyłka nie mogła się zmieścić do skrzynki,muszę specjalnie dziś jechać do miasta,mus to mus
Dorotko będąc na działce ostatnim razem podeszłam do moich tulipanów strzępiastych z Auchan,oczy szeroko otworzyłam i krzyczę:
-Mamuś zobacz te tulipany są białe i mają fioletową obwódkę jak na zdjęciu...ale się ucieszyłam,z cytrynowych stały się kremowe z wybarwioną obwódką

A to ci niespodzianka

Czekam jeszcze na Green Wave ...
Giardina czeka na oprysk Asahi,dzisiaj odbiorę z poczty i jutro lub w sobotę jadę na ratunek.Biedermeier też dostanie dawkę,musi się pozbierać,no przecież Grace tak uratowałam

Moje róże tez dwukrotnie przycinałam,dostały ciemnych plam na pędach i trzeba było niżej ciąć...
Wiolu Giardina do tej pory każdą zimę dobrze znosiła,a teraz tak słabo wygląda,że aż mi jej żal
Jeśli chodzi o tulipany to dostałam cynk od Elwi,gdzie można nabyć fajne cebulowe,wyślę Ci linki na priv
Na jesieni coś nakupię,a co
Iwonka Anahe wypuściła klika listków,ale niska jest ,czekam na pąki
Tulipany wybarwiły się i nie są jednak pomyłkowe,zaraz wstawię zdjęcie:)
Daysy witaj u mnie:) Pomyłka okazała się właściwymi tulipanami,ale numer,a tak narzekałam
Elwi już wszystko się wyjaśniło,tulipany okazały się prawidłowymi.Ice Cream nacieszę się nim,bo może za rok i u mnie zniknie
Asahi z tego co pamiętam to lałam ile popadnie,poszłam na całość,korzenie opryskałam ile wlezie,potem po wkopaniu jeszcze wszystkie pędy i liczyłam na cud

Powiedziałam sobie albo się ruszy,albo na kompostownik no i zadziałało
Gosiu iryski szybko się namnażają,sama się dziwię jak szybko im to idzie
Czytam,że jesteś kolejną osobą,która narzeka na Giardinę po tej zimie...moja coś puszcza,widać,że chce żyć,Asahi liczę na niego i moc .
Anetko cieszę się,że znajdujesz czas,by wdepnąć do mojego skrawka ... Na kilka tulipanów jeszcze czekam,może jutro lub w sobotę je ujrzę? Buziaki i słonka życzę
Aniu aż tak źle? Tak się cieszylam po zimie,że róże mają zielone pędy,ale po skróceniu niestety pojawiły się przemarznięcia i pęknięcia na pędach,ponownie sekator i czekam teraz na pączki
Zuza nie mam dużo tulipanów,ale co roku coś dosadzam sukcesywnie
Asahi dziś odbieram,w Bricomarche obiecali i nie dowieźli,także na all klepnęłam opakowanie i będziemy ratować,trzymam kciuki za Twojego reanimowanego
Po wcześniejszej panice z mojej strony przyszło ukojenie....tulipany z Auchan są ok i nie pomylone,po prostu musiały mieć czas na wybarwienie
Ice Cream w tym roku dość szybko się rozwija i pokazuje krem mniam...
Nieznany,wywiało znacznik...
Huis Ten Bosh
Huis Ten Bosh pastelowa piękność na początku,potem różowieje ...
Miłego dzionka