Kawon ( arbuz ) - część 8
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Moje sugar baby chyba stanęło w miejscu (jest nie większe niż dwie pięści), NN nabierają masy ale czy też nie staną na tym samym etapie (może to wina malutkich krzaków bo nie mają nawet metra długości i więcej nie dadzą rady wykarmić ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Za dużo wody i rozsadziło .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
Pokażecie jak wyglada gotowy na zbioru arbuz Rosario ? Jakiej powinien być wielkości bo mam już 2 spore i nie wiem czy zrywać czy tez nie... ;)
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
35 dni po zapyleniu. Ja dzis zerwałem małego, zapylony był 24 czerwca, słodki ale jeszcze nie wybarwiony.
Piotr
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nikt Ci nie powie jakiej ma być wielkości bo wielkość to sprawa wybitnie indywidualna, zależna od wielu czynników.grimol pisze:Pokażecie jak wyglada gotowy na zbioru arbuz Rosario ? Jakiej powinien być wielkości bo mam już 2 spore i nie wiem czy zrywać czy tez nie... ;)
Policz dni od momentu gdy mały zawiązek zaczął rosnąć i zerwij w okolicach 35-40 dni
Końcowy wynik szczepienia - z 30 szt przeżyło 5. Warunki nie były optymalne, bo przykryte skrzynki stały po prostu za altaną w cieniu. Zmasakrowały je poza tym ślimaki.
Z tych 5-ciu trzy to metoda japońska, dwie - metoda na jeden liścień i klips. Cztery na podkładce cukinii i jedna na dyni.
W warunkach domowych, na dedykowanych podkładkach powinno być lepiej.
Kupiłam na e....com dwa oryginalne opakowania arbuzów z Chin Jeden to na pewno Moon and Stars a drugi to nie wiem ciężko odczytać Każda paczka za dolara wysyłka gratis
Możesz poodeslać linka do aukcji z nasionami na PW?
Danivil już wysłałam:)
Ginka pisze:Moje sugar baby chyba stanęło w miejscu (jest nie większe niż dwie pięści), NN nabierają masy ale czy też nie staną na tym samym etapie (może to wina malutkich krzaków bo nie mają nawet metra długości i więcej nie dadzą rady wykarmić ).
Kasiu, jak 2 lata temu miałam Sugar Baby w gruncie, to owoce były małe właśnie, coś jak grejfrut czy większa pomarańcza, ale słodkie były
Seba a prosze bardzo;)
Chłopaki wypowiedzcie się na temat mojego zakupu Bo to mój pierwszy zakup na tej stronie
Chłopaki wypowiedzcie się na temat mojego zakupu Bo to mój pierwszy zakup na tej stronie
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga nie mam zielonego pojęcia co to będzie Bądźmy dobrej myśli.
Naszła mnie taka refleksja - czy uprawianie arbuzów w Polsce jest opłacalne ?
Chodzi mi o uprawę tunelową - widać, że u Agi arbuzy rosną rewelacyjnie na samym oborniku.
Wiem, że niedaleko Warszawy w Wolicy jest arbuzowe poletko doświadczalne.
Ale nie słyszałem o plantacjach w Polsce .
Najbardziej opłacałaby się uprawa eko - ludzie potrafią zapłacić kilka złoty za kilogram
Naszła mnie taka refleksja - czy uprawianie arbuzów w Polsce jest opłacalne ?
Chodzi mi o uprawę tunelową - widać, że u Agi arbuzy rosną rewelacyjnie na samym oborniku.
Wiem, że niedaleko Warszawy w Wolicy jest arbuzowe poletko doświadczalne.
Ale nie słyszałem o plantacjach w Polsce .
Najbardziej opłacałaby się uprawa eko - ludzie potrafią zapłacić kilka złoty za kilogram