Kolekcja Agaty :-)))
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Ja polecam oba źródła. Część przedszkola pokazalem w wątku z siewkami. We flaszach zdarza się 10% siewek które trzeba przełożyć do podrośnięcia do nowej pożywki. Ale roellke ma świetnie wyselekcjonowane rośliny w orchidpakach.
Teraz szukam czegoś tańszego przy tej samej jakości z Tajlandii bezpośrednio. Bo jednak przesyłka 18euro to dużo. Od roellke to miałem bezpośrednio przywiezione przez znajomego.
Znam też dwa źródła z USA za fito biorą 4-6$ ale po 3 storczyki w orchidpaku i ich jakość oraz wybór jest dość ubogi.
Teraz szukam czegoś tańszego przy tej samej jakości z Tajlandii bezpośrednio. Bo jednak przesyłka 18euro to dużo. Od roellke to miałem bezpośrednio przywiezione przez znajomego.
Znam też dwa źródła z USA za fito biorą 4-6$ ale po 3 storczyki w orchidpaku i ich jakość oraz wybór jest dość ubogi.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ale piękność gratuluję i zazdraszczam posiadania takiego egzemplarza
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Patrząc na labellum i ilość wąsów na nim oraz na proporcję dwóch bocznych płatków do dwóch dolnych i górnego bardziej bym powiedział, że to Phal. Yardstick, ale Yardistick dość często, ale nie zawsze ma na wewnetrznej części górnego labellum takie delikatne czerwone kropeczki.
Dlatego możliwe jest, że spodziewałaś się lepszego wybarwienia kwiatów. Oba te storczyki są bardzo ze sobą mylone.
Phal. Yardstick to krzyzówka Phal. fasciata x Phal. hieroglyphica.
Co nie zmienia faktu, że jest bardzo ładny.