Ogród Orinoko
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Orinoko
Oj Tak Marku zaległości masz wielkie , no ale idzie zima ,może będziesz miał więcej czasu i nadrobisz.
Genia
Genia
Trawy trawami , widoczki piękne , jak to u Ciebie , ale ja cały czas czekam na...............wiesz na co!
Pozdrawiam,Małgorzata
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A ta żaba z uśmiechem małpy to skąd ?
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Niesamowite wrażenie robią te trawska w promieniach słonka. Ile trzeba czekać na taki efekt?
Jak się spisuje perovskia? Marzą mi się takie fioletowe zwiewne łany.
Jak się spisuje perovskia? Marzą mi się takie fioletowe zwiewne łany.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu...coś mi się pogmatwało ..bo chciałem ostróżkę pokazać ...aaa a teraz patrzę, że jej nie wkleiłem...już poprawiam swój błąd. Swoja drogą w trakcie sezonu mi sprzęt uwieczniający ogród padł ..i nie mam żadnych zdjęć.
Małgosiu, heheh wydaje mi się, że wiem na co...tylko nie wiem czy to nie moje urojenia jakieś przypadkiem.
Mariolu, ta żaba pochodzi z centrozłomu...i zamieszkała nad strumykiem.
Adrianno...napisałem do Ciebie na PW. ....to znaczy ..zaraz napiszę.
Justyna, trawy dają bardzo ładny i szybki efekt...jednak myślę, że po minimum 4 wyglądają fajnie. U mnie rosną chyba szósty sezon. Perowskie u mnie sprawują się bezproblemowo, świetnie zimują i ładnie się rozrastają.
Małgosiu, heheh wydaje mi się, że wiem na co...tylko nie wiem czy to nie moje urojenia jakieś przypadkiem.
Mariolu, ta żaba pochodzi z centrozłomu...i zamieszkała nad strumykiem.
Adrianno...napisałem do Ciebie na PW. ....to znaczy ..zaraz napiszę.
Justyna, trawy dają bardzo ładny i szybki efekt...jednak myślę, że po minimum 4 wyglądają fajnie. U mnie rosną chyba szósty sezon. Perowskie u mnie sprawują się bezproblemowo, świetnie zimują i ładnie się rozrastają.
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przypomnij sierocie kiedy je ściąć. Na wiosnę?Perowskie u mnie sprawują się bezproblemowo, świetnie zimują i ładnie się rozrastają.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Wiolu. Nim Marek się odezwie to ja Ci podpowiem, że perowskie na pewno wiosną się przycina. Zresztą wszystko lepiej wiosną przycinać.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki. Właśnie tak myślałam ale zawsze to lepiej się zapytać niż później żałować ;)
- orinoko01
- 200p
Witaski!!
Wiolu, oczywiście perovskie można ciąć wiosną?jednak ja je potraktuję nożycami za kilka dni. Sterczące kikuty i tak już wyglądają mało atrakcyjnie. Jednak wydaje mi się, że jeśli wiosną, to koniecznie wczesną?zanim na starych łodygach zaczną pojawiać się pączki. Nie ma sensu wiosennego cięcia zeszłorocznych badyli. Tylko niepotrzebnie roślina traci energię na zasilenie starych łodyg, którą mogła by wykorzystać na nowe młode pędy.
Krysiu, minimalnie się nie zgodzę z Tobą. Podam przykład na kocimiętkach, których to mam full. Jest to roślina która ma dużo zielonej masy, pozostawiona na zimę ?o zgrozo pod śniegiem?zaczyna gnić. Dochodzi do powstawania chorób grzybowych i utrudnia tworzenie młodych pąków pędowych. Dodatkowo podczas przycinania trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby nie uszkodzić tych pączków. Ogólnie to ja niemal wszystkie byliny z swojego ogrodu tnę po pierwszych mrozach?.a przy okazji mam mniej pracy i ładnie posprzątany ogród na wiosnę.
Trawy, trawy....
Wiolu, oczywiście perovskie można ciąć wiosną?jednak ja je potraktuję nożycami za kilka dni. Sterczące kikuty i tak już wyglądają mało atrakcyjnie. Jednak wydaje mi się, że jeśli wiosną, to koniecznie wczesną?zanim na starych łodygach zaczną pojawiać się pączki. Nie ma sensu wiosennego cięcia zeszłorocznych badyli. Tylko niepotrzebnie roślina traci energię na zasilenie starych łodyg, którą mogła by wykorzystać na nowe młode pędy.
Krysiu, minimalnie się nie zgodzę z Tobą. Podam przykład na kocimiętkach, których to mam full. Jest to roślina która ma dużo zielonej masy, pozostawiona na zimę ?o zgrozo pod śniegiem?zaczyna gnić. Dochodzi do powstawania chorób grzybowych i utrudnia tworzenie młodych pąków pędowych. Dodatkowo podczas przycinania trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby nie uszkodzić tych pączków. Ogólnie to ja niemal wszystkie byliny z swojego ogrodu tnę po pierwszych mrozach?.a przy okazji mam mniej pracy i ładnie posprzątany ogród na wiosnę.
Trawy, trawy....
- orinoko01
- 200p
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Marku przepiękny film.
Rozmarzyłam się czemu sprzyjała również piękna muzyka.
W.patagońska przy m.cukrowym - bajka!
Jak ogromny jest Twój p.rurowaty
Miło było popatrzeć na Twoje bardzo dorosłe trawy.
Mój trawnik również każdego roku zmniejsza swoją powierzchnię,minimalnie ale jednak...wkrótce zostaną mi trawiaste wąskie ścieżki :P
Rozmarzyłam się czemu sprzyjała również piękna muzyka.
W.patagońska przy m.cukrowym - bajka!
Jak ogromny jest Twój p.rurowaty
Miło było popatrzeć na Twoje bardzo dorosłe trawy.
Mój trawnik również każdego roku zmniejsza swoją powierzchnię,minimalnie ale jednak...wkrótce zostaną mi trawiaste wąskie ścieżki :P
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marku ja też w tym roku za domem z pół m trawnika na dł, 3 m przekopałam żeby posadzić żurawki które potrzebują cienia .