Adenium - Róża pustyni cz.2
Re: Róża pustyni cz.2
jakim cudem masz dwulistne i już brązowe? Moje już zaczęły puszczać liście właściwe ale wciąż całe zielone :-]
Dość szybko zaczynają bardziej dbać o wygląd zamiast o wzrost a poważnie to nie mam zielonego pojęcia...
But everything looks better, when the sun goes down...
- ArkadiuS
- 200p
- Od: 25 lut 2011, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdecydowanie "Tak". Mają jedną parę więcej. Widzę jednak że rosną tak samo wolniutko jak i u mnie, ale rosną :PNanaH10 pisze: No i moje "starszaki" Arku, mają więcej listków, prawda?
LOL. Ile ja miałem brązowych zaraz po wykiełkowaniu !! Pamiętacie jeszcze te zdjęcia ?? Co ciekawe tak zdarza się tylko z nasiona od Piotra. O innych źródłach nie słyszałem. Czym to jest spowodowane ?? Ciężko powiedzieć ... prawdopodobnie pochodzeniem ^^Turtle pisze:jakim cudem masz dwulistne i już brązowe? Moje już zaczęły puszczać liście właściwe ale wciąż całe zielone :-]
P.S
Nana - piękne te maluszki, strasznie fajne grubaski ^^. Gratki ...
Piotr - paczuszka doszła. Nasionka już się moczą. Rośki piękne ^^. Gratis także się przyda. Pzdr.
Moje też już ''pękają'' w mokrym ręczniku kuchennym
-
- 100p
- Od: 20 sty 2011, o 20:29
Ja zauważyłem ze moje robią się takie czerwono brązowe od słońca tylko nie wiem czy w 100% od słońca ale mi tak sie wydaje.
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
Ja nie namoczyłem tylko od razu do ziemi wsadziłem na próbę. Nic nie kiełkowały i trochę substrat pleśniał. Poczekam jeszcze na więcej słońca, namoczę i wtedy wysieję do kuwety.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"NanaH10" - tłuściutkie te Twoje sieweczki, teraz tylko nie przelewaj zbytnio podłoża, jak masz możliwość to dostarczaj roślinkom wodę do "picia" przez podsiąkanie.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- kiszi
- 100p
- Od: 4 maja 2010, o 17:33
Kupuję wszystko w takim oto centrum ogrodniczym: http://www.jucca.pl/ - wierz mi, że w okolicach Poznania wymiata i nie ma sobie równych - raj dla takich jak My ;) Pozdrawiampablito pisze:witam wszystkich
jestem tu nowy, jeżeli jest gdzieś odpowiedni wątek do przywitań to proszę mnie nakierować
adenium posiałem 2dni temu...oczywiście po swojemu
później dopiero znalazłem to forum i ten wątek...jak coś zakiełkuje to się pochwalę, nasionka kupiłem na alledrogo
pytanie do kiszi, gdzie kupujesz takie ładne doniczki do bonsai?
pozdrawiam
Zbyt wiele przypadków złożyło się na to, że JESTEM, by móc stwierdzić, iż jestem DZIEŁEM PRZYPADKU.
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to moje maleństwa, 9/10 to dobry wynik jak na pierwszy raz. Jeden to niestety albinos więc zostanie 8. Moczone tydzień temu.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- 100p
Piękne i grubiutkie te twoje sadzeniaki ; p Oby wszystkie przetrwały;p Mi jeden wyrósł 3 listny kiedy zrobie foto jak podrośnie ; p
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 gru 2010, o 08:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.
Mojej adenium zaczol sie robic miekki kaudeks?? Podlewam 1 raz w tygodniu mniej wiecej... 1/3 keramzyt 2/3 ziemi do kaktusow z odrobina piasku. CZekam na odpowiedź bo szkoda by było ;/
Mojej adenium zaczol sie robic miekki kaudeks?? Podlewam 1 raz w tygodniu mniej wiecej... 1/3 keramzyt 2/3 ziemi do kaktusow z odrobina piasku. CZekam na odpowiedź bo szkoda by było ;/
-
- 100p
jeżeli robi sie miękki oznacza to że trzeba podlać.;) Pozdrawiam
http://www.flickr.com/photos/hydrosucce ... otostream/
Kto wie o co biega na tym zdjeciu? To jakas zmodyfikowana ver. uprawy hydroponicznej?
Stawia doniczke nad woda a roślina pobiera to co paruje i skropli sie na korzeniach?
Kto wie o co biega na tym zdjeciu? To jakas zmodyfikowana ver. uprawy hydroponicznej?
Stawia doniczke nad woda a roślina pobiera to co paruje i skropli sie na korzeniach?