Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Post »

Powiedz mi, kochaniutka,jak zrobilaś to zdjęcie takiego prawie całego ogrodu.Chyba nie wspinałaś się na jakieś drzewo?No ale przy tym zdjęciu długo pozostawalam oniemiała.
Jak się spotkamy to dokładnie nam opowiesz o tych zamyslach ogrodowych.A Tosi nie dawaj wiary bo ja słyszalam,że już koło 15 lutego pofolguje zła zima. ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:;230 Izka, dawaj Tosi wiarę, bo 17 marca już będzie piękna wiosna. A zima wcale nie musi być taka sroga, bo temperatura podniesie się i spadnie trochę śniegu. Mrozy muszą iść precz, bo trudno wytrzymać. W nocy padał drobniutki śnieżek. Rano u mnie było -15. Toć to siok!!!! :;230 Fotka skalniaka jest na moim pulpicie. A do niedawna była Aneczki piękna róża!! Oba zdjęcia - mistrzostwo świata!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

chatte pisze: Aguś, nawzajem! :lol:
Ciemne lilie Cię oczarowały? A chciałabyś takie? ... :D
Izuniu chciałabym i to bardzo....ale na razie nie będę sępiła ;:196 poczekam jak rozrosną się jeszcze bardziej, że nie odczuje się straty cebulki 8-) :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tosia obyś była dobrą wróżką.

Izuniu zasługuje i to jak najbardziej. ;:108
Widoki, że dech zapiera i ja też jak Anka siedzę i gapię się jak sroka w kość.
Chyba sobie dam twój ogródek na tapetę.
Łatwiej będzie mi przetrwać do wiosny.
Byłam na ogrodzie i już widzę, ze przyjdzie mi się pożegnać z Westerlandem i C Reneissance, czarne aż pod kopiec.
Będzie miejsce pod nowe, ładniejsze. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tosiu, Aniu, to dawać wiarę, czy nie? :;230
Nasionka oczywiście będą czekały na Ciebie, Tosiu. Co do prognoz, to to wielka zgadywanka, bo w ostatnich latach pogoda stała się zupełnie nieprzewidywalna. Oby tylko mrozy nie trwały zbyt długo. Wczoraj rano u mnie było -18 :(

Aniu, u mnie na razie nie ma zbyt wysokich roślin, wszystko w granicach 1-1,5 m, więc nie trzeba się wspinać :D Ustawiłam się tak, zeby objąć obiektywem jak najwięcej, omijając jednak altankę, która jeszcze łysa i nie stanowi atrakcyjnego widoku :lol:
Opowiem i pokażę wszystko, jak przyjedziesz z Nelką ;) (może wtedy jak "Tosina Trójca" mnie odwiedzi?)
;:196

Jadziulku, lawendy są bardzo fotogeniczne w pełni kwitnienia, zwłaszcza w towarzystwie róż :D
Czasem uda mi się jakieś fajne ujęcie zrobić :tan

Aguś, te lilie przesadzałam jesienią, ale ponieważ one bezwstydnie się rozsiewają, jestem pewna, że nawet jeśli nie zostawiłam nic w ziemi, to pojawi się sporo młodych lilijek i wszystkie powędrują do Ciebie :D Pewnie też wylezie jakaś nie zauważona starsza cebulka, to tez do Ciebie trafi :D ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, to bardzo przyjemne, jak komuś tak się podoba moje zdjęcie, ale to tylko świadczy o tym, że robię postępy w kadrowaniu ;) Chociaż ,,, w czerwcu mój ogródek rzeczywiście jest najładniejszy i nawet mnie sie podoba :;230
Westerland Ci zmarzł? :shock: To taka mocna róża! Nie skreślaj jej jeszcze. Może odbije od ziemi, czas pokaże :D

A teraz słów kilka o wyższości widoków czerwcowych, nad majowymi ;)
W maju naprawdę kolorowy i bujny jest ... tylko skalniak. A w czerwcu - cały ogród!
Zachwyca mnie czerwcowa różnorodność barw i bujność roślin. Jest to też miesiąc w którym zaczynają kwitnąć róże. W czerwcu też kwitną róże historyczne, które jak wiadomo, kwitną tylko raz. To chyba dość powodów, żeby uznać wyższość czerwca nad majem?
No! :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja równo kocham maj, czerwiec, lipiec i sierpień.
To miesiące w których wszystko bujnie kwitnie i rośnie.
Czasem nawet kwiecień jest już kolorowy za sprawą cebulowych.
Już by się chciało, żeby była wiosna. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Grazynko masz rację kolorowy ogród jest piękny o każdej porze roku . W jednej mniej a w drugiej bardziej kolorowy .Izulko musimy Tosię trzymać za słowo przecież obiecała ;:108 . Tyle majowych odwiedzin i czerwcowych to ja dostanę eksmisję z chałupy :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Taaa, a Izunia przegrała zakład i też ma u nas być!!! Teraz jest kwestia która kiedy??? :;230
Iza popatrz może się wysiały, bo lepiej by było. Nasionka, to trzeba 2 lata na nie czekać. Dzwonki ogrodowe, to cudne roślinki. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izuś, świetnie ujęłaś atuty czerwca :!: Ja dodałbym jeszcze, że czerwiec taki łany, bo spotykają się Wiosna z Latem. To spotkanie nie może być byle jakie, bo każda z pór przybywa z własnym cudownym orszakiem kwiatowym 8-)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu nie martw się większość z nas jest na etapie jakiegoś przerabiania było by nudno gdyby nasze ogrody co jakiś czas się nie zmieniały.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, w zasadzie masz rację, co jednak nie zmienia faktu, że mój ogródek najładniej wygląda w czerwcu :D

Jadziulek, myślę, że Tosia już się nie wycofa ;:215 Wszak słowo się rzekło, "Trójca" u płotu ... ogródka :;230
A za co miałabyś dostać eksmisję? Co to, więzień jesteś? ;) :lol:

Tosiu, spoko! Mamy czas, to sobie terminy ustalimy :D
Jak po tej parszywej zimie jakieś dzwoneczki się pokażą, to się z Toba podzielę, a jak nie - to będziemy musiały zadowolić się nasionami :?

Jacuś, masz rację! To przecież przełom wiosny i lata. Nie pomyślałam o tym, a to nie bez znaczenia :D

Danusiu, tylko nie każdy lata co roku z krzewami. U większości są one już duże, a ja jeszcze ciągle jestem na etapie formowania szkieletu ogrodu. Pocieszam się tylko, ze to już ostatni rok takiego szaleństwa :lol: Mam nadzieję ... :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuńku jak zawsze jesteś niezawodna.....już się bardzo cieszę na te lilie....są przepiękne, a wiesz, ze ja lilie każdej odsłonie kocham......chyba najbardziej ze wszystkich kwiatów :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”