Rodzinny ogródeczek :)
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rodzinny ogródeczek :)
Przepiękny chryzantemowy ogródeczek Cudnie barwny bardzo pieczołowicie obsadzony widać,że sporo pracy w nim poczynione.. .chryzantemowo-kamykowe obwódki i ścieżynki robią wrażenie.. . Starannie dobrana gra kolorów..bardzo mi się podoba u Ciebie!Przyznam,że tak barwnego ogrodu dawno nie widziałam ! Widziałam dwubarwną chryzantemkę u Ciebie czy zdarzyło Ci się,że któraś zmieniła całkowicie barwę??? . Ja kupiłam jesienią białą a teraz mam buraczkową zadziwia mnie to i nie wiem jak to się stało. Gdyby stało się odwrotnie z bordo biała to bym rozumiała ale odwrotnie???chyba,że ktoś mi ją podmienił na działce ale to raczej mało prawdopodobne . Nie rozpaczam bo ta chryzantema jest po prostu piękna .Jutro wkleję u siebie , gdybyś zechciała zaglądnąć to zapraszam serdecznie!Zaczynają mi się bardzo podobać chryzantemy w ubiegłym sezonie miałam piękną rudą i żółtą chyba Solar ale nie przezimowały
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu...coraz piękniejsze chryzantemy pokazujesz, na zawał zejdę . Miejsce już na nie mam obmyślone...tylko gorzej z wyborem. To znaczy wszystkie piękne, ale na wszystkie brak miejsca...na które więc się zdecydować. . Jak będziesz u mnie to jeszcze pogadamy. .
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Witaj cie kochane ogrodniczki
Marysiu dziękuję ślicznie Wyobraż sobie ,ze ostatniej nocy lisek wykradł nam 6 kurek .
gracha dziękuję ,niech kochana ci zdrowo rosną , trzem byłoby smutno .
marpa również dziękuję , ja wczoraj zachwycałam się Twoim , po prostu jestesmy utalentowane dziewczyny i mamy dar do tworzenia .
Jeśli chodzi o chyzantemę to przypuszczam ,ze kupiłaś chryzantemę , która była podlewana specjalnym środkiem zmieniającym kolor , a teraz gdy srodek przestał działać zakwitła jak powinna swoim pierwotnym kolorem .
Mnie w tym roku też dużo wymarzło , taka zima i musimy się przyzwyczaić do zmian ,z coraz częściej tak będzie .
Zenia szykuj miejsce , jutro przyjeżdżam .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu jak mi przykro! aż sześć może miał pomoc? a ile Ci zostało? Żal.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, zaglądam do Ciebie regularnie, choć bardzo dawno nie pisałam. Chryzantemowy szał nadal trwa jak widzę. Piękne i bardzo wdzięczne te Twoje kwiatuchy. Bardzo mi sie podobają. Czy wiosną wiesz gdzie co ci rośnie? Bo skusiłabym się na zakup, ale jesienią już nie dam się namówić za duże straty poniosłam rok temu...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Tereniu będę "be" i też jak "góra" zimowa pozwoli zrobię sobie obwódki
Tylko, że moje będą w mini skali, bo jeszcze tyle ich nie będzie
Tylko, że moje będą w mini skali, bo jeszcze tyle ich nie będzie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Jatra
- Kontakt:
Marysiu ubolewamy cały czas tym bardziej ,że skradł nam moje sileczki .
A dzisiaj przyszedł i porwał 4 kaczuszki . Jest na tyle bezczelny ,ze przychodzi w biały dzień i po siatce dostaje się do zagrody .I co tu zrobić Po raz pierwszy w życiu zakradł się do nas i co tu zrobić .
kropelkabardzo mi miło doskonale cie rozumiem ja tez podziwiam wiele ogródków nie pozostawiając wpisu z braku czasy .
Przy każdej sadzonce mam wbity patyczek z podpisem , więc gdy pobieram wiosną odrosty wiem z jakiej odmiany ..Ta zima była okrutna i pierwsza od wielu lat , straty miałam również ja i moje znajome babcie .
Ilonko kseruj , kopiuj do woli , póki nie opatentowałam jeszcze rabatek
Życzę powodzenia w tworzeniu obwódek .
Mam dużo biegania rehabilitacja , chora dziecina więc zdjęć za wiele z ogródka nie będzie .
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Pięknie, pięknie...kiedy u mnie tak będzie. . Ja już nie mam co pokazywać..ostatnie kolorki załatwił mróz. Ale ...przecież u ciebie Tereniu mogę popatrzeć, a chryzantemy na pewno jeszcze długo będą kwitły.
- Jatra
- Kontakt:
kozinoMarzenko dziękujemy .
Zeniu , pewnie ,ze możesz rozkoszować się u mnie , za rok będziemy podziwiać Twoje .
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
już Ty wiesz za co
Pozdrawiam - Ilona
- Jatra
- Kontakt: