Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Gosia,
Dzięki za Muzykantów, moi maja przerwę, więc kupiłam drugi krzaczek :D Z pączkami :heja
Widziałam cudną Geishę i Home & Garden - bardzo się cieszę, że je masz, bo właśnie stałam się ich szczęśliwą posiadaczką i chętnie wysłucham co o nich myślisz. Czy pasują obok siebie do posadzenia na jednej rabacie? Golden Celebration fajowe, chodizłam koło niej i jednak nie wzięłam, bo żółtków ostatnio za dużo mi przybyło, chyba zapomniałam że ich nie lubię :wink:
NN piękna - szkoda, że no name... ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgoś, ja bardzo lubię to zagęszczenie na rabatach. U Ciebie mi się podoba, że ogród jest taki dorosły, nie ma luk pomiędzy roślinami.Ja sobie pewnie trochę poczekam na ten efekt, bo w większości rośliny są młode. Zauważyłam u Ciebie jarzmiankę, ostatnio właśnie je odkryłam. Mam chyba taką, jak pokazałaś i jeszcze jedną odmianę, tylko ta jeszcze nie kwitnie, nie wiem, jaka dokładnie będzie...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, pięknie, gęsto i dorodnie na Twoich rabatach... Larissa jest rewelacyjną różą, prawda? Kwitnie nieprzerwanie, jak Pastella, bardzo długo trzyma kwiaty - ideał.
Wczoraj oglądałam 'Safe House' z Denzelem Washingtonem (to mój no 1 wśród aktorów :)) - polecam, bardzo bardzo.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja ostatnio przygladam sie jednoplatkowcom i z serii Haze moze bym cos sobie wybrala. Gosik, Sweet Haze rosnie w ladnego krzaczorka czy wypuszcza jakies "nieprzyzwoite" pedy?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu Twoje rabatki aż kipią kwieciem, są śliczne. na widok róż tylko wzdycham . Golden Celebration bajkowa...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze: Wczoraj oglądałam 'Safe House' z Denzelem Washingtonem (to mój no 1 wśród aktorów :)) - polecam, bardzo bardzo.
Mój też :D a ten film oglądałami - polecam ;:333
*moje wątki*
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

aleb-azi pisze:....
Po różach nie widać spalenia nawozem. Wióry rogowe rozkładają się powoli, więc jeśli coś w tej mieszance było niebezpieczne, to raczej kurzak :roll: . Tak sobie myślę...
;:167
A możecie mi powiedzieć jak wygląda spalenie nawozem? Bo moich kilka róż też ma takie dziwne liście. A wszystkie potraktowałam tak samo....
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu, minimalizm dobra rzecz, ale chyba Ci to nie grozi :lol: :lol: No ale swoją drogą, to coś tam trzeba zmieniać, żeby człowiek miał zajęcie i jakiś cel :wink: (chociaż teraz moim nieosiągalnym celem jest siedzenie na tarasie i nicnierobienie :twisted: ).
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Gebruder Grimm jest wyjątkowo piękna. Podziwiam u Ciebie także Larissę. Moja jest taka delikatna, co prawda jest młodziutka i to jej pierwsze kwitnienie.
Przy pogodzie jaką mamy, to i tak wspaniale dają radę.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, moi też mają przerwę. To historia. :D
Ale już ładnie wypuściły nowe pędy. Za 2 tygodnie będzie ciąg dalszy.
Jesteś nienasycona :;230
Nowe różyce.
U mnie Geisha jest marna, bo startowała niemal od zera i ma strasznie wiotkie pędy. Pokłada się. Ale za to kwiat ma cudny i w sumie obficie kwitnie. Home &garden w sumie to samo. Oberwał tej zimy, ale ładnie zakwitł. Tez już wypuścił nowe przyrosty.
Czy pasują obok siebie? Trudne pytanie, bo to są zupełnie inne róże i w pokroju i w kształcie kwiatka. Home jest malutki. Natomiast Geisha potrafi wypuścić spore łodygi.
Ja też wolę bladawce, ale ostatnio coś mnie na żółtki wzięło. Tylko, że już nie kupuję. No place :?

Agatko, mam zagęszczenie, oj mam. Można by ładniej wykorzystać te rabaty, atworzyć piękne plamy koloru, ale ja moja zachłanność zwyciężała do tej pory. Troche się uspokoiłam już, bo widzę, że to słabo wygląda. A raczej nie wygląda, bo żeby zobaczyć jakąs roślinę to trzeba do niej podejść, a jak by rosły 2 lub 3 od razu z daleka by sie rzucały.
Ale człowiek uczy się na błędach, albo raczej zaczyna zdawać sobie sprawę, ale to chyba już zbyt późno.
Ja mam jeszcze jasną jarzmiankę Major, ale też jeszcze nie kwitła. To bardzo niepozorne roślinki. Trzena się im dokładnie przyjrzeć, żeby dostrzec ich piękno

Aguniu, moja Larissa w tym roku podchorowała. Na razie kwitnie jeszcze starymi kwiatami, ale nowych przyrostów nie widzę. Chyba w tym roku będzie słabo z kwitnieniem. Kwiaty faktycznie długo się utrzymują. I zgadzam się z Asią0809, że ona najładniej wygląda jesienią, kiedy nie ma już upałów i deszczy. Ma piękny różowy kolor.
Tego filmu nie oglądałam.

Jula, ja już od dawna zwróciłam uwagę na te delikatne kwiatuszki. Chodzi za mną jeszcze Eyes For You. Niesamowite ma te oko.. Haze jest u mnie pierwszy rok, zatem nie umiem nic powiedziec na jego temat. Na razie zachowuje się jak rosnąca obok White Cover. Czyli mały zwarty krzaczek. Zobaczymy w przyszłym roku

Aguś ;:196

Asiu, moim różom zaczęły nagle żółknąc listki od dołu. Wyglądało to na plamistość, ale zwróciłam też uwagę, że niektóre liliowce też zaczeły dostawać żółtych liści i to mnie zastanowiło. Teraz mimo deszczy, po rozgrzebaniu ziemi wokół krzaczków proces się zatrzymał. Zatem to na 90% kurzak. Za dużo go dałam i nie przemieszłam z ziemią. Poparzył przy tym upale liście.

Dominiko, no raczej minimalizm mi nie grozi. Ale i tak już inaczej patzrę na nasadzenia. stwierdzam, że jednak kupowałam czasem bez ładu i składu, byle coś mieć. Teraz najpierw się zastanawiam co można wsadzić i tego szukam, chyba, że kupuję jakiś zamiennik. Teraz raczej planuję. Może dlatego, że w sklepach są już tylko takie rośliny, które w większości już mam?
Ja już chyba nie umiem sama usiąść spokojnie na tarasie. Zawsze znajdę sobie jakąs robotę. Dlatego tak bardzo lubię gości :wink:

Helenko, mnie też zachwyciła tymi swoimi dwukolorowymi płatkami. Moja Larissa w tym roku to mizerotka, chociaz już 2 rok. Przedobrzyłam z nawozami.
Pogodę to mamy zwariowaną. Albo zimno i deszcz, albo upały.
I jak te nasze roslinki mają nie zwariować?

Dla Kasi Home&Garden
Obrazek

Obrazek

Eden
Obrazek

Obrazek

Clair
Obrazek

History
Obrazek

NN
Obrazek

I moje doniczkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, stosowałam Asaschi. :wink: Pięknie Ci kwitną róże. ;:333
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, dzięki za Home & Garden ;:196 Ma bardzo ładny, pełny kwiat ;:333 jak duży jest Twój krzaczek? Raczej na tył rabaty czy front?
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Adrianno i co myślisz o nim? Czy przyniósł efekt?

Kasiu, zalezy jak wysokość na przód Cię interesuje. U mnie w tym roku trochę podmarzł i nie wiem jak powinien wuglądać w rzeczywiśtości. U mnie wypuścił gałązki o długości 40 cm.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”