Działeczka Ewy W część 2
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W część 2
Kasiu dziękuję bardzo, nie sądziłam, że spotka mnie taka przyjemność dzisiaj
Na posesji niedaleko mojej kamienicy powycinali wszystkie świerki i tuje. całe podwórko zawalone gałęziami poszłam wyzebrać gałęzie i dali mi z wielka ochota i chcieli dać więcej niż do auta wchodziło zależało im pozbyc się tego z placu. A ja te choje zagospodarowałam ocieplając róże.
Pomyślałam o Helence, która nie potrafi zdobyć gałęzi na zimę-szkoda, że tak daleko mieszka.
zabezpieczyłam piruetkę i nn na pniu
oraz Elfe
moja nostalgia zmieniła się w cafe
Piruetka ciagle kwitnie
Na posesji niedaleko mojej kamienicy powycinali wszystkie świerki i tuje. całe podwórko zawalone gałęziami poszłam wyzebrać gałęzie i dali mi z wielka ochota i chcieli dać więcej niż do auta wchodziło zależało im pozbyc się tego z placu. A ja te choje zagospodarowałam ocieplając róże.
Pomyślałam o Helence, która nie potrafi zdobyć gałęzi na zimę-szkoda, że tak daleko mieszka.
zabezpieczyłam piruetkę i nn na pniu
oraz Elfe
moja nostalgia zmieniła się w cafe
Piruetka ciagle kwitnie
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Elfe wyglada jak iglak , Ty bedziesz miała zielono a ona ciepło
A to piwko to z soczkiem poproszę
A to piwko to z soczkiem poproszę
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu gratuluję .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ładna ta cafova rózia! Udało Ci się z tymi iglakami masz szczęście
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spóźnione, ale ze szczerego serca gratulacje
Tę pienną różę już zimowałaś? U nas na północy za żadne skarby nie przeżyła róża na pniu poza tymi schowanymi do pomieszczeń
Tę pienną różę już zimowałaś? U nas na północy za żadne skarby nie przeżyła róża na pniu poza tymi schowanymi do pomieszczeń
- ewa w
Dorotko
Lidziu dziękuję
Marysiu dziwna przemiana
Ewciu dziękuję . Róża na pniu jest juz u mnie trzy lata. Obkładam ja sierścią od Soni i dodatkowo czym się dało. W zeszłym roku jeszcze dodatkowo starą firanką ja poowijałam i jakoś wytrzymała tę ostra zimę. No fajnie to nie wyglada ale co mi tam byle nie przemarzła
Lidziu dziękuję
Marysiu dziwna przemiana
Ewciu dziękuję . Róża na pniu jest juz u mnie trzy lata. Obkładam ja sierścią od Soni i dodatkowo czym się dało. W zeszłym roku jeszcze dodatkowo starą firanką ja poowijałam i jakoś wytrzymała tę ostra zimę. No fajnie to nie wyglada ale co mi tam byle nie przemarzła
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja wciąż sie zastanawiam jak moją pienną Excelsę zabezpieczyć .Czy to wszystko nie przemoczy się jak będzie deszcz czy śnieg a potem złapie mróz .Mam ją dopiero 1 sezon dlatego tak truchleję o nią i wciąż myślę ,czy jej nie zabiję
- ewa w
Jadziu w zeszłym roku założyłam mojej piennej NN duży worek foliowy przed samymi wielkimi mrozami ale porobiłam kilka dziur aby sie nie zaparzyła. Zdjęłam go od razu gdy sie trochę ociepliło wiosna. RÓZa przetrwała.
- JAKUCH
Ewciu czy próbowałaś używać folii bąbelkowej ,bo tak myślę czy ona nie byłaby dobra
- ewa w
Nie Jadziu jeszcze takiej nie używałam, mój ogród lezy w dolince i często osadza się szadz. Jestem zdania, że nic na siłe jeżeli mimo moich starań roslinka żle rośnie to musi wyprowadzic sie do lepszego miejsca. Zwłaszcza, że nie mieszkam przy ogrodzie i gdy wieczorem ogłoszą nocne mrozy to nie zdążę i tak zabezpieczyć moich kwiatów.
- JAKUCH
Dziękuję Ewciu za dobre rady Mam jeszcze trochę czasu na okrywanie róż .Mój ogródek jest raczej osłonięty .Już dzisiaj zauważylam ,ze róże posadzone tydzień temu zaczynają już pokazywać czerwone wypustki .Wcale mnie to nie cieszy ,bo mam smutne doświadczenie z ubiegłej ciepłej jesieni
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Ewcia , jestem a tu akurat różane dylematy , ja zdążyłam okryć tylko część swoich
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- ewa w
Jadziu no co Ty
Ewka-Bina wszelki duch Pana Boga chwali!!!! gdzieś przebywała kobito??? Fajnie, że wróciłaś do nas jeszcze w sobotę muszę pookrywać resztę roslin bo jak tak czytam wątki to i różaneczniki muszę okryć i delospermę i lilie i wrzosy i trawki a na razie mam zabezpieczone tylko róże
Ewka-Bina wszelki duch Pana Boga chwali!!!! gdzieś przebywała kobito??? Fajnie, że wróciłaś do nas jeszcze w sobotę muszę pookrywać resztę roslin bo jak tak czytam wątki to i różaneczniki muszę okryć i delospermę i lilie i wrzosy i trawki a na razie mam zabezpieczone tylko róże