Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Tak, na lilii mgiełkę widać najbardziej (i najładniej to wychodzi) ale na pozostałych zdjęciach z tego postu też jest i pomyślałem, że to jakiś tryb zdjęciowy zmieniłeś, bo ja też taki mam w aparacie.
Miłego dnia! ;:3
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Liliowiec od Emila wygląda bomba ;:oj to siewka czy odmiana?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Piękny liliowiec ;:108 U mnie też już zaczynają kwitnienia. ;:173
Lilie oczywiście też ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Dziękuję za zdjęcie lilie urodziwe. ;:215
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Śliczne liliowce ;:138 Sama nie wiem który ładniejszy ;:108 U mnie w tym roku coś się ociągają z kwitnieniem.Dużo masz odmian?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepraszam za dłuższą nieobecność w wątku, ale miałem kilka ważniejszych spraw na głowie.
Nazbierałem też w ten sposób dużo zdjęć dla was, liliowce na całego. ;:108

JacekP Super wygląda na lilii tej białej, śnieżynka taka. Na aksamitkach znowu efekt słoneczny bardzo wyszedł chyba. ;:224

Fraszka_1 Od Emila kupiłem same siewki w tym roku. Z niektórymi mam fajne przygody, bo są tak jakby zmodyfikowane ciekawie. Raz kwitł kwiat bardzo dziwny, drugi raz już bardzo ładny. Możliwe, że nasionko będzie ciekawe po tym dziwnym kwiatku.

anabuko1 Lilie u mnie przekwitają, ale nie wszystkie. Do kwitnienia zabiera się jedna już odmianowa lilia i jedna piekniutka pomarańczowa raczej, jak dobrze pamiętam i rozróżniam. Liliowcy już tyle zakwitło, a jeszcze nie kończą się. Co to będzie za rok jak więcej zakwitnie, sezon się nie zakończy szybko. ;:108

becia123 Ależ proszę. Białe kupiłem w Biedronce, a są śliczniutkie i kwitną dużym kwieciem. ;:333

ann_30 Odmiany mam dwie jak na ten rok. Zdecydowanie nakupiłem dużo siewek, które są tańsze, większe i piękniutkie, pod znakiem zapytania. W tym roku muszę zakupić z 6 odmianowych perełek. Już mam chyba nawet zapisane nazwy gdzieś. ;:108

A teraz zdjęcia dla was. Miłego oglądania moich liliowców, które zakwitły. :wink:

Liliowiec żółty z fioletowym środeczkiem.

Obrazek

Różowo-wiśniowy, a nawet łososiowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomarańczowe.

Obrazek

Fiolet.

Obrazek

Obrazek

Róż.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krwista czerwień z fioletem.

Obrazek

Obrazek

Róż jasny z żółtymi miejscami.

Obrazek

Ciemna wiśnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat pewnego liliowca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drugi i trzeci kwiat tego samego liliowca. jeden kwiat nie ma jednego płatka, drugi jest w pełni zdrowy, nie to co poprzednie dwa. Kolory są odwrotne niż na pierwszym zdjęciu, czyli pierwszy kwiat był dziwny i ciekawy, błyszczący i brzoskwiniowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to liliowiec, który za dzień, może dwa dni rozkwitnie. Pamiętacie go z tych ciemnych długawych pąków, a teraz wygląda na jasno różowego z długimi płatkami liliowca.

Obrazek

A teraz coś z innego tematu, z innej beczki.

Pierwszy pączek wilca.

Obrazek

Fuksja.

Obrazek

POZDRAWIAM. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Piękne liliowce Ci zakwitły. Twoja kolekcja zapowiada się ciekawie. Pozbieraj nasionka i wysiej zimą do doniczek. Mogą wyjśc naprawdę ciekawe odmiany. Piękne są te ciemne liliowce z oczkiem. W realu kolor jest na pewno intensywniejszy niż na zdjęciach. Pączek na liliowcu wielkością wygląda jak pączek lilii. Zapowiada się duży kwiat.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Śliczne liliowce, ja też lubię bo są bezproblemowe! Zachwycają kolorami ;:167

Też chyba muszę spróbować z tymi siewkami ;:224
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ostatni liliowiec - interesujący :idea: To też siewka? Kolorystyką przypomina 'Outrageous' :idea:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Masz piękne liliowce ;:333
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Śliczne liliowce ;:138 Chyba i ja pokuszę się w tym roku o zakup siewek ;:108
KarolinaC
200p
200p
Od: 14 kwie 2012, o 18:57

Post »

A jak się mają Robercie twoje trytomy?
Pozdrawiam Karolina
Zapraszam do mojego wątku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=58932" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Anna55 Moja kolekcja jest super. Ku zaskoczeniu pewnie nie wszystkie liliowce kwitły, to znaczy jeszcze są z 3 liliowce, które dopierą pędziki malutkie puszczają. Chcę tylko ujrzeć ich kolor. Zakwitł mi też pierwszy pajączek różowy, to właśnie ten wielki pąk. Jest cudowny, aż się zwija, takie długie listki. Trochę liliowcy zmieszałem ze sobą i wychodzą pozytywne torebki z nasionkami. To pierwszy rok, gdy ujrzałem na swoich liliowcach nasiona. Już niedługo wysiew będzie. ;:138

smolka Ojj tak. Bezproblemowe liliowce, które radzą sobie z wszystkim doskonale. Ich kwiaty nas zachwycają kolorami i wielkościami pąków. Niekiedy nawet te mniejsze ładniej wyglądają niż wielkie. W następnym roku może i ja kilka zamówię siewek znowu od Emila. Są super.

JacekP To jest siewka od Emila. Na zdjęciu wygląda podobnie do odmiany podanej przez Ciebie, ale realistycznie chyba troche się może różnić. ;:108

dorcia7 Dziękuję. :tan

ann_30 Musisz zobaczyć i je kupić. Jak dostaniesz paczkę o mało nie wyjdą z tego kartonu same. Wyrośnięte i piękniutkie. Rosną szybciutko, a ich kwiaty są cudowne. ;:108

KarolinaC Czeeść. :wit Trytomy ładnie rosną, listków pełno mają. Są zdrowiutkie, na razie w doniczce z większą trytomą są.

Za chwile będą wstawione zdjęcia. Zaniedbuje powoli wątek, ajjj nieładnie z mojej strony. Mam tyle zdjęć, a ja leniuch jestem i wejść tu mi się nie chce. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”