Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki cz. 2
Dziękuję Aniu Faktycznie ładnie się sprawuje a klonik też robi wrażenie
Aniu, klonik zjawiskowy jest , a oleandry masz najpiękniejsze w kraju nad Wisłą . Pozdrawiam !
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
W domu zakwitła mi Crossandra. Ma piękny pomarańczowy kolor. Nie wyniosłam jej na balkon, bo w ubiegłym sezonie, słoneczko strasznie przypaliło ją i nie kwitła.
Hibiskus, który gdy jest młodą sadzonką kwitnie tylko na biało. Jak jest starszy i rozkrzewi się, pojawiają się też różowe kwiaty. Wiele osób myśli , że jest szczepiony, ale on po prostu taki już jest.
Tak kwitł, gdy był dużym drzewkiem
Często jego kwiaty są pełne. Raz jest przewaga białych, a raz różowych. Dwa lata temu zakwitł mi tylko na biało
Gypsy's Soul, ukorzeniony wiosną.
Miłego dnia.
Hibiskus, który gdy jest młodą sadzonką kwitnie tylko na biało. Jak jest starszy i rozkrzewi się, pojawiają się też różowe kwiaty. Wiele osób myśli , że jest szczepiony, ale on po prostu taki już jest.
Tak kwitł, gdy był dużym drzewkiem
Często jego kwiaty są pełne. Raz jest przewaga białych, a raz różowych. Dwa lata temu zakwitł mi tylko na biało
Gypsy's Soul, ukorzeniony wiosną.
Miłego dnia.
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu! Piękne hibiskusy Czy masz problem z przędziorkiem na nich? Ja ciągle pryszcze a on ciągle wraca
-
Asia7084 - z przędziorkiem nie mam, ale za to z mączlikiem szklarniowym. Spróbuj je opryskiwać wywarem z czosnku. To pomaga.
Z chemii to Vertigo jest dobry, ale trzeba opryskać trzy razy w czterodniowych odstępach.
Z chemii to Vertigo jest dobry, ale trzeba opryskać trzy razy w czterodniowych odstępach.
Przepiękne rośliny I ten ołownik jaki dorodny, aż zapragnęłam też posadzić!
Hibiskus niesamowity. Gratuluję roślin!
Hibiskus niesamowity. Gratuluję roślin!
Aniu, Gypsy's Soul magia . Prawdziwy bohemian. Kolor idealnie pasuje do nazwy . Crossandra to super kwiatek. U mnie kwitnie niezawodnie. Ciekawa jestem czy żółta też jest taka bezproblemowa.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Przepiękny ten hibiskus Aniu
-
majreg - żółta też jest bezproblemowa, rośnie szybko. Ma już pączki, jak zakwitnie zrobię zdjęcia. Pomarańczowa ma ładniejsze listeczki - błyszczące , żółta matowe.
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Nie przestaje zadziwiać mnie ten hibiskus Te białe kwiaty są identyczne jak u mojego, ale na inny kolor kwitnąć nie zamierza
Jest też żółto kwitnąca crossandra z identycznymi listkami jak pomarańczowa. Widziałam kiedyś w LM.
Jest też żółto kwitnąca crossandra z identycznymi listkami jak pomarańczowa. Widziałam kiedyś w LM.
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
Aniu hibiskusy u Ciebie- jak zwykle zachwycające- zgromadziłaś ich całą paletę barw. Zawsze czekam na odkrycie kolejnego kwitnienia u Ciebie Powiedz, co robisz z clerodendrum thomsona, że rośnie i kwitnie Ja ze swoim nie mogę się porozumieć. Noszę z domu do ogrodu i z powrotem, a u niego żadnych postępów w rośnięciu. Jaką ziemię ma twój i czy dużo go nawozisz? Pozdrawiam
-
KasiaT - Clerodendrum zimę spędza w ogrzewanym pokoju, teraz stoi w tym samym miejscu. Nie wynosiłam go, bo na zewnątrz nigdy mi nie kwitł. Nawożę go obficie, przeważnie nawóz do surfinii. Od wiosny podlewałam go też woda po ugotowaniu ziemniaków. Trochę oszukiwałam moich panów, soląc ziemniaki po odlaniu wody, ale się nie skapnęli. Teraz na razie jest przerwa, bo są młode i chcą je w całości, więc już nie da się pokombinować.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Przepiękne hibiskusy
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.