Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
Słuchajcie, czy róże w marketach jesienią są dostępne, czy tylko wiosną?
Katarzyna. Ogród po wiejsku
- aga_zgaga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
Dorja jaki market masz na myśli? W Auchan są, zaczynają się gdzieś chyba we wrześniu, pamietam, że w zeszłym roku na jesieni się głowiłam nad Ghislaine de Feligonde. A w marketach budowlanych np LM masz róże w donicach cały sezon. W Obi w zeszłym roku w październiku kupiłam Peace z gołym korzeniem.
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
Biedronka, Castorama, ewentualnie Tesco albo Lidl. LM i OBI to ponad 100km ode mnie, Auchan też .
Katarzyna. Ogród po wiejsku
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Rzepka twoja biało-czerwona róża to raczej Double Delight.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anastazja 80, Allhambra dziękuję Wam za pomoc w ustaleniu imienia mojej róży.
Poczytałam trochę o tych odmianach, bardziej bym się skłaniała do Double Delight, bo podobno Nostalgie jest biało czerwona, a moja ma czerwono kremowe ubarwienie, zastanawiają mnie tylko wpisy o silnym zapachu, moja nie pachnie, albo za słabego niucha mam.
Zrobiłam zdjęcie opakowania, niby jest podobna, do tego, co u mnie rośnie, ale na opakowaniu nie jest pokazana w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam Irena
Poczytałam trochę o tych odmianach, bardziej bym się skłaniała do Double Delight, bo podobno Nostalgie jest biało czerwona, a moja ma czerwono kremowe ubarwienie, zastanawiają mnie tylko wpisy o silnym zapachu, moja nie pachnie, albo za słabego niucha mam.
Zrobiłam zdjęcie opakowania, niby jest podobna, do tego, co u mnie rośnie, ale na opakowaniu nie jest pokazana w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam Irena
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Rzepka zdecydowanie nie jest to Kronenburg, jak wcześniej pisałam Double Delight lub Prince of Monaco.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Dzięki Anastazjo, poszukałam w necie, znalazłam zdjęcie zrobionej pod wieczór, jest prawie identyczne z moim.
To będzie Prince of Monaco, mam nazwę dla swojej róży.
Pozdrawiam Irena
To będzie Prince of Monaco, mam nazwę dla swojej róży.
Pozdrawiam Irena
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Nela dzięki zaraz sobie ją oznaczę
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejne różyczki rozwinęły pąki i oczywiście niespodzianek ciąg dalszy.
Tak oto zakwitła druga różowa angielka
rozwinęła się też różowa z serii najpiękniejszych róż świata. Kwiat ma wyjątkowej urody a krzak przez tydzień podwoił swoją wielkość. Czekam teraz aż rozwiną się kolejne pąki.
Krzaczek powiększa też róża która trafiła mi się zamiast Coral Dawn. Kwiat w pąku wydawał się pomarańczowy i już się zastanawiałam gdzie ją przesadzić ale rozwinięty pozytywnie mnie zaskoczył.
Tak oto zakwitła druga różowa angielka
rozwinęła się też różowa z serii najpiękniejszych róż świata. Kwiat ma wyjątkowej urody a krzak przez tydzień podwoił swoją wielkość. Czekam teraz aż rozwiną się kolejne pąki.
Krzaczek powiększa też róża która trafiła mi się zamiast Coral Dawn. Kwiat w pąku wydawał się pomarańczowy i już się zastanawiałam gdzie ją przesadzić ale rozwinięty pozytywnie mnie zaskoczył.
Małgorzata
Nie jestem zwolenniczką róż z Netto (prawie nic się nie zgadza z tym co widnieje na kartoniku!), ale jesienią sadzonki były bardzo soczyste i świeżutkie i skusiłam się na żółtą Goldilokks. Niedawno zakwitła - ciemno bordowa, z lekkim amarantowym odcieniem, silnie pachnąca! Od razu pomyślałam o Bartku (założycielu tego wątku) - może mnie trafiła się legendarna, poszukiwana Barcelona? Chociaż moja róża z uwagi na lekki amarantowy odcień i silny zapach bardziej podchodzi pod równie legendarną Chrysler Imperial, która również figuruje w ofercie róż w Netto