Mieczyki dzielimy się doświadczeniami cz.3
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mieczyki dzielimy się doświadczeniami cz.3
Ze stężeniami mam zawsze problem , bo nie bardzo jest czym odmierzać ten proszek - u mnie wychodzi tak trochę na oko , woda ma kolor lekko niebieski cebulki po moczeniu mają się dobrze więc chyba nie jest za duże stężenie i ja moczę chyba dłużej niż 2 godziny
Moje Miecze 80sztuk kąpały się dziś w Mospilanie a później w nadmanganianie. Teraz już siedzą w ziemi, mam nadzieję że zadowolone będą rosły ładnie Ile mniej więcej czasu trzeba czekać aż pojawią się pierwsze kiełki? Teraz mamy temp ponad 20 stopni, miejsce też na pewno ma znaczenie, posadziłam w trzech miejscach, dwa są w pół cieniu.
- orlik z lasu
- 100p
- Od: 21 sty 2015, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A więc zrobiłam, jak piszecie - oczyściłam cebulki z suchych łupin, namoczyłam i zasadziłam w ziemi, która grzała się na słońcu od początku wiosny.
I już kiełkują. A minął trochę więcej niż tydzień od posadzenia. Lata wcześniej, czekałam dłuuuuugo i zawsze kiełkowało kilka, o kwitnięciu nie wspominając.
Więc zapowiada się świetnie, odpukać w niemalowane.
I już kiełkują. A minął trochę więcej niż tydzień od posadzenia. Lata wcześniej, czekałam dłuuuuugo i zawsze kiełkowało kilka, o kwitnięciu nie wspominając.
Więc zapowiada się świetnie, odpukać w niemalowane.
- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
Miło czytać tak optymistyczny post!
Moje jeszcze nie wyszły z ziemi, ale mam nadzieję, że po podlaniu (straszna susza u mnie) szybko się zazieleni na mieczykowych rabatach .
Pozdrawiam
Adam
Moje jeszcze nie wyszły z ziemi, ale mam nadzieję, że po podlaniu (straszna susza u mnie) szybko się zazieleni na mieczykowych rabatach .
Pozdrawiam
Adam
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- ulkabe
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 wrz 2013, o 13:54
Szkoda,że nie zajrzałam tu wcześniej
Ja swoje mieczyki nie obrałam z łupek tylko zamoczyłam w rozpuszczonej w wodzie zaprawy do nasion i poszły do ziemi.Mam nadzieję,że mimo to będzie dobrze z nimi i zakwitną.Mieczyki kupiłam pierwszy raz ,bo trafiłam w Obi i opakowania gladiol szt.5 były po 1 zeta
Ja swoje mieczyki nie obrałam z łupek tylko zamoczyłam w rozpuszczonej w wodzie zaprawy do nasion i poszły do ziemi.Mam nadzieję,że mimo to będzie dobrze z nimi i zakwitną.Mieczyki kupiłam pierwszy raz ,bo trafiłam w Obi i opakowania gladiol szt.5 były po 1 zeta
Pozdrowionka Ulka
Piękno przyrody poszerza nasze serce, nasze wewnętrzne JA, a jego obraz odbija się w naszej duszy.
Piękno przyrody poszerza nasze serce, nasze wewnętrzne JA, a jego obraz odbija się w naszej duszy.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Ulka obieranie z łusek to nie jest konieczność, ale mieczyki mają łatwiej. Zakwitną Ci na pewno ciut później
Pozdrawiam Ela
Ja swoje wsadziłam do donicy na początku kwietnia, bo miały już 4cm kiełki. Donica zadołowana w ogrodzie, początkowo okryta gałązkami sosny. W tej chwili liście maja już ok. 30cm. Natomiast zakupione w polo-markecie 5szt niebieskich wsadzone ze 2 tygodnie później i nieokrywane wyszły ponad ziemie i mają ok. 6cm (ale nie wiem czy rzeczywiście będą niebieskie-przynajmniej widzę, że jeden kieł jest wyraźnie zielony, a pozostałe dużo ciemniejsze: bordowo-czerwone).
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Witajcie !
Miesiąc temu w ogrodniczym firmy K... zakupiłem piękne odmiany mieczyków ale czy takie będą ? Bo słyszałem że u K... zdarzają się pomyłki a jak Wam sprawdzały się mieczyki ?
Odmiany które kupiłem to :
Dwie nie nazwane - " 03.128-05" i "04.079-01" oraz Antica (taki brązowy kolor)
Miesiąc temu w ogrodniczym firmy K... zakupiłem piękne odmiany mieczyków ale czy takie będą ? Bo słyszałem że u K... zdarzają się pomyłki a jak Wam sprawdzały się mieczyki ?
Odmiany które kupiłem to :
Dwie nie nazwane - " 03.128-05" i "04.079-01" oraz Antica (taki brązowy kolor)
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Bartek, z zamówionych u K mieczyków byłam bardzo zadowolona, zakwitły zgodnie z zamówieniem: Zizane, white hea, purple lf
antica
antica
Pozdrawiam Ela
- bartosz les
Bardzo dziękuję Elu jak zakwitną wstawię zdjęcia. A antica super wygląda
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam pokażcie swoje mieczyki jak wschodzą,czy można ich teraz zasilić i czym
Na dzisiaj wyglądają tak
to nie wszystkie jeszcze nawet maleńkie wsadziłam
są
Na dzisiaj wyglądają tak
to nie wszystkie jeszcze nawet maleńkie wsadziłam
są
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- bartosz les
Moje też są w takiej wielkości. Zasilam je Florovitem