Ja też zdecydowałam że dopiero po świętach ze względu na pogodę; nie chcę takich wyciągniętych... A u mnie i tak wcześniej niż w czerwcu ok połowy miesiąca rzadko da się je wysadzić.przemek1136 pisze: ↑8 kwie 2025, o 20:02 Ja jeszcze cierpliwie czekam. Nasiona wysieję dopiero po świętach bo rośliny chcę wysadzić dopiero na początku czerwca. Mam miejsce na zaledwie 5 sadzonek.
Kawon (arbuz) - część 14
- Igala
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 14
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- FreGo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2018, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacek da się.Wg mojej praktyki najlepiej Rosario się udaje w ten sposób.Janosiki małe rosną, ale Rosario tak 3-4kg spokojnie wyrośnie i dojrzeje na czas.I nie choruje.bioy pisze: ↑9 kwie 2025, o 09:40 Może jakieś bardzo wczesne odmiany udałoby się uprawiać z siewu bezpośredniego, ale jestem sceptyczny.
Arbuzy mają zazwyczaj okres od wysadzania do zbioru co najmniej miesiąc dłuższy niż ogórki.
U mnie w drugiej części sezonu presja chorób jest wysoka, zwłaszcza MRz i wątpię by udało mi się zebrać jakieś owoce.
Siałem 1-2 czerwca wprost do gruntu moczone nasiona.

Wiadomo, że z rozsady większe urosną arzbuzy, ale jak Ci coś zniszczy flance w gruncie,

Witam, jestem Adam.
- krabik
- 500p
- Od: 28 gru 2021, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyłożyłam do namoczenia kilkuletnie nasiona arbuza i dyni, sprawdzę, czy kiełkują, dostaną trochę więcej czasu, za pozostałe wezmę się po świętach.
Anna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zbieram i ja szyki , może uda mi się chociaż kilka nasion wysiać . Od razu wyniosę do tunelu , podobno idą upały i koniec
przymrozków .
przymrozków .

- Karczownik
- 200p
- Od: 1 kwie 2019, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sezon arbuzowy u mnie ruszył. Flexiforty i dynie figolistne posiane. Planuję 10 sadzonek odmian: Asahi Miyako, Mirsini, Red Star F3 i Fire Ball.