Kawon (arbuz) - część 14

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawon (arbuz) - część 14

Post »

przemek1136 pisze: 8 kwie 2025, o 20:02 Ja jeszcze cierpliwie czekam. Nasiona wysieję dopiero po świętach bo rośliny chcę wysadzić dopiero na początku czerwca. Mam miejsce na zaledwie 5 sadzonek.
Ja też zdecydowałam że dopiero po świętach ze względu na pogodę; nie chcę takich wyciągniętych... A u mnie i tak wcześniej niż w czerwcu ok połowy miesiąca rzadko da się je wysadzić.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
FreGo
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2018, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bioy pisze: 9 kwie 2025, o 09:40 Może jakieś bardzo wczesne odmiany udałoby się uprawiać z siewu bezpośredniego, ale jestem sceptyczny.
Arbuzy mają zazwyczaj okres od wysadzania do zbioru co najmniej miesiąc dłuższy niż ogórki.
U mnie w drugiej części sezonu presja chorób jest wysoka, zwłaszcza MRz i wątpię by udało mi się zebrać jakieś owoce.
Jacek da się.Wg mojej praktyki najlepiej Rosario się udaje w ten sposób.Janosiki małe rosną, ale Rosario tak 3-4kg spokojnie wyrośnie i dojrzeje na czas.I nie choruje.
Siałem 1-2 czerwca wprost do gruntu moczone nasiona. ;:215
Wiadomo, że z rozsady większe urosną arzbuzy, ale jak Ci coś zniszczy flance w gruncie, ;:333 to jedyne wyjście to dosiew do gruntu.
Witam, jestem Adam.
Awatar użytkownika
krabik
500p
500p
Od: 28 gru 2021, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyłożyłam do namoczenia kilkuletnie nasiona arbuza i dyni, sprawdzę, czy kiełkują, dostaną trochę więcej czasu, za pozostałe wezmę się po świętach.
Anna
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zbieram i ja szyki , może uda mi się chociaż kilka nasion wysiać . Od razu wyniosę do tunelu , podobno idą upały i koniec
przymrozków . ;:215
Awatar użytkownika
Karczownik
200p
200p
Od: 1 kwie 2019, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sezon arbuzowy u mnie ruszył. Flexiforty i dynie figolistne posiane. Planuję 10 sadzonek odmian: Asahi Miyako, Mirsini, Red Star F3 i Fire Ball.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”