Adenium - Róża pustyni cz.3

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 lut 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róża pustyni (Adenium) cz.3

Post »

Witam wszystkich,
Mam pytanie , czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego i sprawdzonego sprzedawcę nasionek?? W zeszłym roku kupiłam dość sporo (ok 40) nasion i nie mile się rozczarowałam.. :( wszystkie były puste w środku albo pokryte pleśnią albo z jakimiś białymi robaczkami:( później już zakupiłam gotową sadzonkę gdzie Pan mi dał gratis 3 nasionka i tu WSZYSTKIE WYKIEŁKOWAŁY!!!!! :) są przepiękne:) teraz planuję znów posiać nasionka tylko chciałabym jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, gdzie będą zdrowe nasionka.. Bardzo proszę o wasze rady:)
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: ..Na którejś z nich jest moja róża...
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ja biorę nasionka od ArkadiuS, są dorodne, zdrowe, 100% pewne :)
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

galaxy czy mogłabyś mi powiedzieć jak i gdzie ?? :oops: przepraszam ale nowa tu jestem i nie wiem :roll:
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: ..Na którejś z nich jest moja róża...
Qodmira
100p
100p
Od: 20 sty 2011, o 20:29

Post »

Hehe tym Panem który dał Ci prawdopodobnie nasionka i sprzedał sadzonkę to byłem ja ;) Napisz na pw. Bo może będę zamawiać jeszcze z Tajlandii nasionek a one dobrze kiełkują. PW JBC.
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Obrazek
By aner17 at 2012-02-13

Obrazek
By aner17 at 2012-02-13

Obrazek
By aner17 at 2012-02-13

Obrazek
By aner17 at 2012-02-13 :
To są moje adenia wysiane w październiku 2009r. Choć mają te same warunki jednak zarówno listki jak ,,brzuszki'' różne. Zdjęcie robione telefonem .Ciekawe kiedy mi zakwitną pozdrawiam :wit
Renia
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Qodmira pisze:Hehe tym Panem który dał Ci prawdopodobnie nasionka i sprzedał sadzonkę to byłem ja ;) Napisz na pw. Bo może będę zamawiać jeszcze z Tajlandii nasionek a one dobrze kiełkują. PW JBC.
Hmmm.. no wiem sadzonkę kupowałam na allegro:)

no niestety na Pw nie mogę napisać bo: cytuję-->> ( Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do korzystania z tej funkcji. Możliwe że dopiero się zarejestrowałeś i dopiero po dłuższym uczestnictwie w życiu forum będziesz mógł ją wykorzystać. ) :(
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

kliknij na email :)
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nie działa... :roll:
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

odbierz swojego maila
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dziękuję galaxy :) ale to nie Qodmira był tym sprzedawcą tylko piotrek_m :) znalazłam :D :tan
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

a ja już molestuję Qodmira :lol: , daj namiary na piotrka_m
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

aner - jako 27 miesięczne roślinki to bardzo ładnie mają "ukształtowany" kaudex, na kwitnienie też przyjdzie czas, troszkę cierpliwości i pokażesz rozwinięte kolorowe kwiaty :wit .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Też tak myślę Akwelanie,postawiłam najpierw na kaudex,teraz poczekam na kwiaty.Za parę dni pokażę ukorzenione łodyżki adenium,moim zdaniem pokazują na co je stać :wit
Renia
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Kupowałam na allegro, ale w jednym z postów właśnie piotrka_m był link do jego aukcji :arrow: http://allegro.pl/show_user.php?uid=5433332

a oto moja sadzonka którą u niego kupowałam ( teraz jest już duuuuuuuużo większa ) :) http://xarchiwum.pl/adenium-obesum-sadz ... 84029.html
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

nie ma takiego użytkownika :(
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”