Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.3
Aniu bardzo mile mnie zaskoczyłaś nasionkami-bardzo dziękuję, mam nadzieję że jeżówka wyrośnie taka jak roślina mateczna.
Zadziwiła mnie tykwa na Twoim parapecie, ta w zielonym kolorze, czy ona ma naturalny taki kolor czy malowałaś ja. Ja mam tykwę z ubiegłego roku ale jest w nieciekawym kolorze.
Zadziwiła mnie tykwa na Twoim parapecie, ta w zielonym kolorze, czy ona ma naturalny taki kolor czy malowałaś ja. Ja mam tykwę z ubiegłego roku ale jest w nieciekawym kolorze.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
baasik-Basiu;Maska-Marysiu To dobrze,że już zdjątkasą dobre,,,ufff. Dziękuję za pochwałę okienka w kuchni..Lubię dekorować tam sezonowo,,, co jakiś czas z rózymi elementami.,,,
mewa-EwoJuż ponownie,poprawiłam papryczkę i powinno być dobrze.Ma mniejszy format.
aguniada-Agnieszko; Ignis05-Krysiu Kolorki coraz mniejsze ale są w ogrodzie. Cieszę się,że moje kuchenne okno podoba się wam Dziękuję
Ja storczyki mam w pokoju.
sweety-Aniu; Mandragora-MilenkoTak mnóstwo to może już nie ma,,,jak chciałabym,,,ale jeszcze coś się kolorami mieni i to
Papryczki małe ,różnego rodzaju,,mój straszy syn uwielbia,,,sciąga nasionka z allegro,potem sadzimy w doniczkach i do ogrodu.A on to potem je
gracha-GrażynkoTo ja już nie wiem,,,U innych jest ok.Powojnik mnie bardzo usatysfakcjonował ,bo to nabytek wiosenny,pózno zakwitł,,,ale ma piękne duże kwiaty i ładny kolorek.A co najważniejsze zgodny z zakupem.
Paulii-PaulinkoDziękuję,kochana,Ty zawsze każdą roślinkę zauważysz,pochwalisz,,jestes miesamowita,,dzięki Ci za to
A Fiona chyba się myła,,,dlatego ta łatka jest wyżej
Jolu1 Cieszę się,że i zaskoczyłam Cię nasionkam i ,że mogłam sie odwdzięczyć za Twoje nasionka.Ja też mam taką nadzieję że jeżówka wyrośnie taka jak roślina mateczna.Nigdy nie siałam z nasionek,,,spróbujemy.A jeszcze mam pytanko,kiedy najlepiej jest wysiewać nasiona jeżówki???I chyba trzeba do doniczki ,a potem do gruntu?? Tykwa jest oryginalna,,nic nie malowana.Taka jest zieloniutka, cętkowana.
Dziś mam do przerobienia 4 kosze opieniek,Wczoraj dostałam i tylko odgotowałam,A teraz przekręcić przez maszynkę, dodać uduszoną cebulkę,marchew,koncentrat pomidorowy,musztardę i itp...Moje dzieci uwielbiają to na bułkę ,plaster wędliny lub nie,.plaster zółtego sera i zapiekanka gotowa.Pyszota.
Mam w końcu hortensję BOBO i wymarzone róże ; Chippendale,Louise Odier i Augusta Luise
heidi klum nie dostałam 
Ale te nowe zakupki trzeba je dziś posadzić
i tak jesienne jeszcze;

mewa-EwoJuż ponownie,poprawiłam papryczkę i powinno być dobrze.Ma mniejszy format.
aguniada-Agnieszko; Ignis05-Krysiu Kolorki coraz mniejsze ale są w ogrodzie. Cieszę się,że moje kuchenne okno podoba się wam Dziękuję

sweety-Aniu; Mandragora-MilenkoTak mnóstwo to może już nie ma,,,jak chciałabym,,,ale jeszcze coś się kolorami mieni i to

gracha-GrażynkoTo ja już nie wiem,,,U innych jest ok.Powojnik mnie bardzo usatysfakcjonował ,bo to nabytek wiosenny,pózno zakwitł,,,ale ma piękne duże kwiaty i ładny kolorek.A co najważniejsze zgodny z zakupem.

Paulii-PaulinkoDziękuję,kochana,Ty zawsze każdą roślinkę zauważysz,pochwalisz,,jestes miesamowita,,dzięki Ci za to

Jolu1 Cieszę się,że i zaskoczyłam Cię nasionkam i ,że mogłam sie odwdzięczyć za Twoje nasionka.Ja też mam taką nadzieję że jeżówka wyrośnie taka jak roślina mateczna.Nigdy nie siałam z nasionek,,,spróbujemy.A jeszcze mam pytanko,kiedy najlepiej jest wysiewać nasiona jeżówki???I chyba trzeba do doniczki ,a potem do gruntu?? Tykwa jest oryginalna,,nic nie malowana.Taka jest zieloniutka, cętkowana.

Dziś mam do przerobienia 4 kosze opieniek,Wczoraj dostałam i tylko odgotowałam,A teraz przekręcić przez maszynkę, dodać uduszoną cebulkę,marchew,koncentrat pomidorowy,musztardę i itp...Moje dzieci uwielbiają to na bułkę ,plaster wędliny lub nie,.plaster zółtego sera i zapiekanka gotowa.Pyszota.
Mam w końcu hortensję BOBO i wymarzone róże ; Chippendale,Louise Odier i Augusta Luise

Ale te nowe zakupki trzeba je dziś posadzić

i tak jesienne jeszcze;

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, zdjęcia świetne
zwłaszcza te owadzio-kwiatowe
teraz super się je ogląda
Bardzo fajnie prezentuje się miejsca zajęte kuchenne okno
u mnie niestety nie ma miejsca na dekoracje parapetowe, wszystkie przez doniczki 

Bardzo fajnie prezentuje się miejsca zajęte kuchenne okno

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Aniu, co to za kwiatek na pierwszym zdjęciu - jakoś poznać nie mogę 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu ja do tej pory jeżówki siałam na wiosnę wcześniej trzymałam je w lodówce przez dwa miesiące ale można siać jesienią wtedy jest duża szansa że zakwitną jesienią przyszłego roku. Jedni piszą ze nasion się nie chłodzi/stratyfikuje/ a ja gdzieś czytałam że trzeba i do tej pory stratyfikowałam jak wysiejesz teraz to przejdą stratyfikację w glebie, ja siałam zawsze bezpośrednio do gruntu.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aniu parapet bardzo dekoracyjnie zrobiony.Paleta barw sprawia ,że oglądając Twoje zdjęcia nie czuje się wcale jesieni.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Pamiętasz Aniu, jak rozmawiałyśmy o zaglądaniu ludziom w okno ? Teraz mogłam zobaczyć twój parapet bez skradania się
Wszystko bardzo mi się podoba, a zdrowych cyklamenów zazdroszczę, bo ja potrafię wykończyć je a ciągu 24 godzin
Z uwagą przeczytałam, co wyprawiasz z opieńkami
U mnie w domu marynowało się te grzyby i myślałam, że nic innego nie można z nimi zrobić.

Wszystko bardzo mi się podoba, a zdrowych cyklamenów zazdroszczę, bo ja potrafię wykończyć je a ciągu 24 godzin

Z uwagą przeczytałam, co wyprawiasz z opieńkami

Iwonka właśnie jem farsz z przepisu Ani - jest po prostu bomba
Pozdrawiam. Ewa
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaciekawił mnie ten przepis na pastę z opieniek , cebulka w piórka czy w drobną kosteczkę
marchewka w kosteczkę czy w talarki czy starta na tarce
Aniu mogłabyś bardziej szczegółowo 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Odezwij się jutro...jak przeżyjesz, to też zrobięmewa pisze:Iwonka właśnie jem farsz z przepisu Ani - jest po prostu bomba

Tutaj to chyba jakaś waleczka była że jedno na plecach leży
http://images65.fotosik.pl/308/c2a392107a65344d.jpg
-- Śr 23 paź 2013 17:26 --
Iwonka co sugerujesz?
.

http://images65.fotosik.pl/308/c2a392107a65344d.jpg
-- Śr 23 paź 2013 17:26 --
Iwonka co sugerujesz?

Pozdrawiam. Ewa
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kochane dziewczyny,,,chyba jutro wam odpowiem,,,, ciądle coś robię,Opieńki już w słoikach pasdtertzuję
a oto przepis dla zainetresowanych
ok.2- 2,5 kg opieniek( odgotować,przepkęcić przez maszynkę gruba siatka)
0,5 kg, cebuli - pokroić w kostkę
05 kg, marchwi, zetrzeć na tartce
1,5 szkl.oleju
1 słoiczek musztardy,
1 słoiczek koncentratu
sól,pieprz do smaku
Na oleju dusimy cebulę ,i marchew i dusić do miękkości. wyłozyć do miski Dodać koncenrat ,musztardę,,wymieszą,sól,pieprz.Przełozyć do słoików i zapasteryzować ok. 15 minut,Gotowe.
Można jeść to na zinmo jako sałatkę,,,dodatek do mięsa,, i jako zapiekankę,,Pycha,
Moje dzieci to uwielbiaja na zapiekanki.

a oto przepis dla zainetresowanych
ok.2- 2,5 kg opieniek( odgotować,przepkęcić przez maszynkę gruba siatka)
0,5 kg, cebuli - pokroić w kostkę
05 kg, marchwi, zetrzeć na tartce
1,5 szkl.oleju
1 słoiczek musztardy,
1 słoiczek koncentratu
sól,pieprz do smaku
Na oleju dusimy cebulę ,i marchew i dusić do miękkości. wyłozyć do miski Dodać koncenrat ,musztardę,,wymieszą,sól,pieprz.Przełozyć do słoików i zapasteryzować ok. 15 minut,Gotowe.
Można jeść to na zinmo jako sałatkę,,,dodatek do mięsa,, i jako zapiekankę,,Pycha,

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu dziękuję za przepis , ja mam zamrożone opieńki ,będę pastę robić na bieżąco 

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Bardzo ciekawy przepis, a z innymi grzybami próbowałaś?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna