.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Marysiu,a ja mogę Ci dać piękny biały bez,co prawda jeszcze mały ,ale urośnie ,ja też mam jeszcze wysiać na warzywniku,nie wiem jak zdążę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ja też m.w. tak kupowałam tylko przez internet, ale ona bardzo powoli rośnie. Nie wiem tylko dlaczego w tym roku ma jeden kwiat a rok temu miała kilka :wink:
Martuniu to trzymaj bzik dla mnie jak przyjadę. Nie wiem co chcesz wysiewać, ale kapustki mogłam Ci dać. Ja myślałam, że Ty tylko kwiaty uprawiasz. Zdążysz ;:108 popatrz ile zrobiłaś za ostatni miesiąc ;:333
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ja coś tam próbowałam gotować z dyni w tamtym roku, niestety wszyscy mówili, że no.... to nie ich smak i że bez tego smaku są w stanie przeżyć. Nawet ja się z tym zgodziłam. :? Może kiepska ze mnie kucharka, albo nie mam dobrych przepisów, ale smaku dyni no nie znoszę jednak. Porobiłam dynie w marynacie na półsłodko i wszystko wywalę. Jeden gryz i wyplułam. Za bardzo dynię czuć. ;:306
Być może Twoje muffiny by mi posmakowały.... Być może inna dynia by była smaczniejsza... Póki co, dyni na nasze ogrody nie zaprosimy. Nasze kubki smakowe odmawiają...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ja też dumam od paru dni, gdzie wsadzić te ogórki, fasolki i dynie..w końcu wymysliłam, że posadzę na kopcu ziemi wykopanej spod podjazdu...bedzie ogórkowa góra :wink:
A co Ci tak wysoko równymi rządkami rośnie za grządką wydartą nieużytkowi? Pięknie Ci Krasawica kwitnie...mam nadzieję, że moja maleńka za parę lat zakwitnie i okaże się tą odmianą :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anitko no trudno na muffinki możesz sobie kupić maleńką dyńke albo dostaniesz od kogoś, bo dużo ludzi sadzi.
Pati będzie ogórkowa górka albo górkowa ogórka ;:306 masz trochę ziemi, a ogórki możesz nawet pod płotem, dynia też urośnie.
Za grządką rosną moje piwonie ;:167 Krasawica na pewno zakwitnie, przecież u Ciebie już wszystko kwitnie :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit Marysiu to sie napracowałaś przy nowej rabacie ,ale będzie ładnie .... :D
Miłego dnia. ;:3 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Aluniu chciałabym żeby było ładnie więc idę dzisiaj rwać trawę ;:196 dobrej soboty ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Nie wiem tylko dlaczego w tym roku ma jeden kwiat a rok temu miała kilka :wink:
Ja tak mam na klasycznym lila :evil: Tyle, ze kwiatów njet ;:223 I tak sobie myślę, że jak kwiaty przekwitły, to za radą poprzycinałam. I chyba źle. Skoro kiedyś nikt lilakom nie ucinał przekwitłych kwiatostanów i nadal nie ścina ppo różnych miedzach itp. to już tez nie będę ;:223
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!... urzekła mnie Mechania...śliczny kwiatek. Zresztą każdy jest na swój sposób uroczy, każdego cenię.
Dzisiaj też zamierzam dosiać ogórki...w przerwie między opadami. Mam już wysiane w dwóch terminach...te najwcześniej wysiane maja po 4 listki właściwe...i cały czas przykryte agrowłókniną.Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

myudah pisze:No, ja też dumam gdzie cukinie w tym roku upchnąć.
A w doniczkach można?
Ja siałam cukinie w doniczkach i bardzo pięknie rosły i owocowały (choć to warzywo przecież i nie wiem jak to"prawidłowo" nazwaliby spece z Unii? :;230 ).
Miały ciut mniej owocków (oj! i znów ta Unia :wink: ) niż te z gruntu i trzeba bardzo uważać żeby nie przeschła bo nie lubi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu jaka fajna mowa rabata powstaje :D
Tak czytam sobie o ziółkach.... ja też bardzo je lubię i ubolewam, że mam stanowczo zbyt mało ( mam 2 rodzaje mięty, lubczyk, melisę cytrynową ) marzy mi się rabatka typowo ziołowa, ale nie mam miejsca.... ziółka mam rozrzucone wśród kwiatów...
Masz piękne dorodne lilie.... już nawet widać pąki ;:oj
Ja bardzo lubię wszelkie dyniowate.... cukinie i kabaczki wprost uwielbiam i zawsze staram się, żeby był spory zbiór, bo zajadamy się nimi cały sezon, pod różnymi postaciami :D
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu miałam kiedyś zwykłego lilaka (teraz jest tam woliera Loli) i czy obłamywałam stare kwiatostany czy nie to kwiaty były, a w tym roku wszędzie są krzaki obsypane a u mnie jeden a na drugim trzy kiście :?
Bogusiu a ja posiałam w tunelu jakiś czas temu i nic nie wzeszło ;:185 teraz zobaczymy jak w polu ...jeżeli nie wzejdą to znaczy że ktoś rozpylił nam moją posesją antyogórnik ;:306 Miłego weekendu ;:196
Margolciu co tam Ci z Unii dla nas to warzywko ...pyszne zresztą, a żarłoczne są :wink: lubią pić i jeść ;:306
Agnieszko ja od początku gromadzę różne ziółka, bo uważam że te z grządki są zdrowsze i bardziej aromatyczne ;:333 no ale ja mam gdzie i mam ambicję z małego ogródka ziołowego przejść na część ogrodu z dużymi kępami ziół pachnących odwiedzanych przez owady :D
A rabata już gotowa obrzeżona i wygląda tak !

Obrazek

O oto moje mięty :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [URL=www.fotosik.pl]Obrazek Obrazek

a to dwa różne bodziszki żałobne

Obrazek Obrazek

Kwiat kopytnika pospolitego!

Obrazek

piękna hosta od Michała Darmokota!

Obrazek

Ra Basiu będzie nalewka z mahonii :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mali od Marty Marginetki :lol:

Obrazek

Obrazek

Ewciu w jest maleństwo ;:333

Obrazek

Obrazek

Odpoczęłam to mogę wracać do pracy, bo zrobiłam potworny bałagan z rozsadami i trzeba coś posadzić ;:131
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Oj, Maryś, poczułam...miętę :D Ależ masz kolekcję odmian! I Ty twierdzisz, że nie masz siły na wschód i zachód z powodu czegoś na "s"? Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł. A Ty sobie odpoczęłaś i lecisz do rozsad. ;:224 Ale rabata wyszła świetna. Och, i ten wilczomlecz niesamowity. Popatrzę w necie! No i mój najulubieńszy skalniak! Obok lewizji, po prawej stronie wyłazi coś pstrolistnego, kto to taki?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś tytanie pracy :D śliczna rabatka ;:333 nie miałam zielonego pojęcia ,że jest aż tyle odmian mięty :shock: hosta od Michała imponująca ;:224 pięknie kwitnący skalniaczek ;:63
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

zuzanna2418 pisze:Oj, Maryś, Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł.
Dopełzł???? Ja to bym padła na miejscu w rabatce, ... no obok, żeby nie "deptać" roślinek. ;:144
A Marysia jeszcze ma siłę. :heja :tan
Maryś ;:138 - roślinki cudo!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”