.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu,a ja mogę Ci dać piękny biały bez,co prawda jeszcze mały ,ale urośnie ,ja też mam jeszcze wysiać na warzywniku,nie wiem jak zdążę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu ja też m.w. tak kupowałam tylko przez internet, ale ona bardzo powoli rośnie. Nie wiem tylko dlaczego w tym roku ma jeden kwiat a rok temu miała kilka
Martuniu to trzymaj bzik dla mnie jak przyjadę. Nie wiem co chcesz wysiewać, ale kapustki mogłam Ci dać. Ja myślałam, że Ty tylko kwiaty uprawiasz. Zdążysz
popatrz ile zrobiłaś za ostatni miesiąc 

Martuniu to trzymaj bzik dla mnie jak przyjadę. Nie wiem co chcesz wysiewać, ale kapustki mogłam Ci dać. Ja myślałam, że Ty tylko kwiaty uprawiasz. Zdążysz

Marysiu, ja coś tam próbowałam gotować z dyni w tamtym roku, niestety wszyscy mówili, że no.... to nie ich smak i że bez tego smaku są w stanie przeżyć. Nawet ja się z tym zgodziłam.
Może kiepska ze mnie kucharka, albo nie mam dobrych przepisów, ale smaku dyni no nie znoszę jednak. Porobiłam dynie w marynacie na półsłodko i wszystko wywalę. Jeden gryz i wyplułam. Za bardzo dynię czuć.
Być może Twoje muffiny by mi posmakowały.... Być może inna dynia by była smaczniejsza... Póki co, dyni na nasze ogrody nie zaprosimy. Nasze kubki smakowe odmawiają...

Być może Twoje muffiny by mi posmakowały.... Być może inna dynia by była smaczniejsza... Póki co, dyni na nasze ogrody nie zaprosimy. Nasze kubki smakowe odmawiają...
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ja też dumam od paru dni, gdzie wsadzić te ogórki, fasolki i dynie..w końcu wymysliłam, że posadzę na kopcu ziemi wykopanej spod podjazdu...bedzie ogórkowa góra
A co Ci tak wysoko równymi rządkami rośnie za grządką wydartą nieużytkowi? Pięknie Ci Krasawica kwitnie...mam nadzieję, że moja maleńka za parę lat zakwitnie i okaże się tą odmianą

A co Ci tak wysoko równymi rządkami rośnie za grządką wydartą nieużytkowi? Pięknie Ci Krasawica kwitnie...mam nadzieję, że moja maleńka za parę lat zakwitnie i okaże się tą odmianą

- Maska
- Kontakt:
Anitko no trudno na muffinki możesz sobie kupić maleńką dyńke albo dostaniesz od kogoś, bo dużo ludzi sadzi.
Pati będzie ogórkowa górka albo górkowa ogórka
masz trochę ziemi, a ogórki możesz nawet pod płotem, dynia też urośnie.
Za grządką rosną moje piwonie
Krasawica na pewno zakwitnie, przecież u Ciebie już wszystko kwitnie 
Pati będzie ogórkowa górka albo górkowa ogórka

Za grządką rosną moje piwonie

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
Marysiu to sie napracowałaś przy nowej rabacie ,ale będzie ładnie ....
Miłego dnia.

Miłego dnia.

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Oj Aluniu chciałabym żeby było ładnie więc idę dzisiaj rwać trawę
dobrej soboty 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja tak mam na klasycznym lilaNie wiem tylko dlaczego w tym roku ma jeden kwiat a rok temu miała kilka![]()

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!... urzekła mnie Mechania...śliczny kwiatek. Zresztą każdy jest na swój sposób uroczy, każdego cenię.
Dzisiaj też zamierzam dosiać ogórki...w przerwie między opadami. Mam już wysiane w dwóch terminach...te najwcześniej wysiane maja po 4 listki właściwe...i cały czas przykryte agrowłókniną.Pozdrawiam
Dzisiaj też zamierzam dosiać ogórki...w przerwie między opadami. Mam już wysiane w dwóch terminach...te najwcześniej wysiane maja po 4 listki właściwe...i cały czas przykryte agrowłókniną.Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Ja siałam cukinie w doniczkach i bardzo pięknie rosły i owocowały (choć to warzywo przecież i nie wiem jak to"prawidłowo" nazwaliby spece z Unii?myudah pisze:No, ja też dumam gdzie cukinie w tym roku upchnąć.
A w doniczkach można?

Miały ciut mniej owocków (oj! i znów ta Unia

Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Pozdrawiam - Margolcia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu jaka fajna mowa rabata powstaje
Tak czytam sobie o ziółkach.... ja też bardzo je lubię i ubolewam, że mam stanowczo zbyt mało ( mam 2 rodzaje mięty, lubczyk, melisę cytrynową ) marzy mi się rabatka typowo ziołowa, ale nie mam miejsca.... ziółka mam rozrzucone wśród kwiatów...
Masz piękne dorodne lilie.... już nawet widać pąki
Ja bardzo lubię wszelkie dyniowate.... cukinie i kabaczki wprost uwielbiam i zawsze staram się, żeby był spory zbiór, bo zajadamy się nimi cały sezon, pod różnymi postaciami
Miłego weekendu

Tak czytam sobie o ziółkach.... ja też bardzo je lubię i ubolewam, że mam stanowczo zbyt mało ( mam 2 rodzaje mięty, lubczyk, melisę cytrynową ) marzy mi się rabatka typowo ziołowa, ale nie mam miejsca.... ziółka mam rozrzucone wśród kwiatów...
Masz piękne dorodne lilie.... już nawet widać pąki

Ja bardzo lubię wszelkie dyniowate.... cukinie i kabaczki wprost uwielbiam i zawsze staram się, żeby był spory zbiór, bo zajadamy się nimi cały sezon, pod różnymi postaciami

Miłego weekendu

- Maska
- Kontakt:
Aniu miałam kiedyś zwykłego lilaka (teraz jest tam woliera Loli) i czy obłamywałam stare kwiatostany czy nie to kwiaty były, a w tym roku wszędzie są krzaki obsypane a u mnie jeden a na drugim trzy kiście
Bogusiu a ja posiałam w tunelu jakiś czas temu i nic nie wzeszło
teraz zobaczymy jak w polu ...jeżeli nie wzejdą to znaczy że ktoś rozpylił nam moją posesją antyogórnik
Miłego weekendu
Margolciu co tam Ci z Unii dla nas to warzywko ...pyszne zresztą, a żarłoczne są
lubią pić i jeść
Agnieszko ja od początku gromadzę różne ziółka, bo uważam że te z grządki są zdrowsze i bardziej aromatyczne
no ale ja mam gdzie i mam ambicję z małego ogródka ziołowego przejść na część ogrodu z dużymi kępami ziół pachnących odwiedzanych przez owady
A rabata już gotowa obrzeżona i wygląda tak !

O oto moje mięty
[URL=www.fotosik.pl]

a to dwa różne bodziszki żałobne

Kwiat kopytnika pospolitego!

piękna hosta od Michała Darmokota!

Ra Basiu będzie nalewka z mahonii

mali od Marty Marginetki

Ewciu w jest maleństwo

Odpoczęłam to mogę wracać do pracy, bo zrobiłam potworny bałagan z rozsadami i trzeba coś posadzić

Bogusiu a ja posiałam w tunelu jakiś czas temu i nic nie wzeszło

Margolciu co tam Ci z Unii dla nas to warzywko ...pyszne zresztą, a żarłoczne są

Agnieszko ja od początku gromadzę różne ziółka, bo uważam że te z grządki są zdrowsze i bardziej aromatyczne

A rabata już gotowa obrzeżona i wygląda tak !

O oto moje mięty

a to dwa różne bodziszki żałobne

Kwiat kopytnika pospolitego!

piękna hosta od Michała Darmokota!

Ra Basiu będzie nalewka z mahonii

mali od Marty Marginetki

Ewciu w jest maleństwo

Odpoczęłam to mogę wracać do pracy, bo zrobiłam potworny bałagan z rozsadami i trzeba coś posadzić

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Oj, Maryś, poczułam...miętę
Ależ masz kolekcję odmian! I Ty twierdzisz, że nie masz siły na wschód i zachód z powodu czegoś na "s"? Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł. A Ty sobie odpoczęłaś i lecisz do rozsad.
Ale rabata wyszła świetna. Och, i ten wilczomlecz niesamowity. Popatrzę w necie! No i mój najulubieńszy skalniak! Obok lewizji, po prawej stronie wyłazi coś pstrolistnego, kto to taki?

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
Maryś tytanie pracy
śliczna rabatka
nie miałam zielonego pojęcia ,że jest aż tyle odmian mięty
hosta od Michała imponująca
pięknie kwitnący skalniaczek 

- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Dopełzł???? Ja to bym padła na miejscu w rabatce, ... no obok, żeby nie "deptać" roślinek.zuzanna2418 pisze:Oj, Maryś, Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł.

A Marysia jeszcze ma siłę.

Maryś

Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Pozdrawiam - Margolcia
Pozdrawiam - Margolcia