Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lagotis
50p
50p
Od: 31 sty 2015, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Cudne ;:138
Dobrze,że wróciła na nie, moda. :tan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sporą masz kolekcję piwonii i prześlicznie u ciebie rosną i kwitną. Wcale nie ustępują urodą różom. a czasem na zdjęciach muszę się zastanawiać, czy to róża czy piwonia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O Matko! jakie cudowne piwonie ;:oj Martuniu chyba stworzysz narodową kolekcję piwonii :D Co jedna to piękniejsza ;:173
Śliczny też niebieski irysek i jakąś nową naparstnicę widzę, a do tego zaczynają kwitnąć róże. Oj wybacz, nie miałam nic złego na myśli, ale egoistycznie szukałam zdjęć. Oczywiście trudno wszystko pogodzić jak w dodatku ograniczona jest zdolność ;:131 koteczka sfotografuj! Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś ja też jestem zachwycona piwoniami ;:333 całym Twym ogrodem jestem zachwycona ;:167
Martuś dbaj o kręgosłup ja też mam z mim problem i wiem jak może boleć .Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Alu,fajnie ,że zaglądasz,ogród zmienia się codziennie,i coraz bardziej kwitnie,fotograf ten sam ,ale aparat taki skromniejszy ,bo przedtem były zdjęcia robione lustrzanką ,ale on pewnie za dobry dla mnie i kupiłam mały cyfrowy i jakoś mi bardziej pod rękę ,a potrzebuję tez jak wyjeżdżam na grzyby ,z lustrzanką nie mogłam chodzić na grzyby ,bo za ciężki i za duży nosić go na szyi lub w koszyku,naparstnica Mertona z wystawy ,ma piękne duże kwiaty ,ja lubię naparstnice,pozdrawiam ;:196

Iwonko,to jeszcze nie wszystkie piwonie ,u mnie kwitnienie piwonii trwa 2 miesiące,zresztą widać na zdjęciach ile jeszcze pączków,niektóre odmiany jeszcze wcale nie zakwitły,wilczomlecz rozrósł sie do niebotycznych rozmiarów,pozdrawiam :wit

Gosiu,dalej będą u mnie piwonie ,wiec zapraszam ,coraz więcej rozkwitają,w moich krzakach różne smoki ;:306

Joasiu,witaj w moim ogrodzie jest otwarty dla wszystkich ,wiec cieszę się że wstąpiłaś,i miło,że się podoba,pozdrawiam i zapraszam znowu

Lagotis,powiedz jak masz na imię,moda może wróciła,ale dla mnie nie ma mody w ogrodzie ,jest to co od zawsze kocham ,co przywołuje wspomnienia ,co piękne ,może być zupełnie nie modne ,ale dla mnie i tak będzie najpiękniejsze,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Wandziu,ja też tak uważam ,że piwonie są na równi z różami a dla mnie jeszcze wyżej,pozdrawiam ;:168

Marysiu,to nie wszystkie moje odmiany ,jeszcze będą inne i te co były bardziej rozwinięte ,ponieważ w każdym dniu ich przybywa,naparstnica Mertona kwitnie u mnie pierwszy raz jest śliczna ma duże kwiaty o pastelowym kolorze,ja sie przecież o nic nie gniewam ,tylko wytłumaczyłam dlaczego nie było zdjęć ,ja też lubię jak wszędzie jest dużo zdjęć,ale czasem coś jest ponad siły ,już lepiej mi siedzieć to jakoś sie staram ,kotka sfotografowałam ,więc myślę ,że go włożę tutaj,pozdrawiam i buziaczki ,gorąc taki ,że podlewane rośliny więdną,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Alu,dziękuje za milutkie słowa,i powiem nieskromnie , jestem dumna,że ten ogród się podoba,jeszcze nigdy kręgosłup nie dał mi tak popalić jak teraz,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorąc niesamowity to zapraszam na spokojny spacerek wśród róż,piwonii i innych piękności

Obrazek

Obrazek

Pantofelnik
Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Eden 85
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czerwony goździk
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Tell
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Open Arms
Obrazek

Goldmine
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piwonie od znajomej babci Julianny
Obrazek

Piwonie od znajomej babci Franciszki
Obrazek

Obrazek

Coral Charm
Obrazek[/URL)

Goldmine
[url=http://s847.photobucket.com/user/marbruz52/media/marbruz52011/SAM_1544_zpsnurr2s3q.jpg.html]Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu jak cudownie przebarwiła się na koralowa piwonia ;:63 Upał sprawił że wszystko rozkwitło, ale niestety piwonie niektóre po paru dnia opadają :( Śliczne goździki ! masz je pierwszy rok czy dłużej i róża Bajazzo mnie zaintrygowała. Czekam na koteczka. Dzisiaj dwa razy przymierzałam się do jakiejś pracy w ogrodzie i nie dało się, bo taki upał. Jeszcze teraz jest 32 st w cieniu. Życzę i wołam o deszcz! Dobrze że Ci trochę ulżyło, ale wiesz ;:302 ...spokojnie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W ramach spacerów po ulubionych ogrodach zawitałam i tutaj... :D Mimo upału dałam radę ;:65 ...chłodząc się w cienistych zakątkach tego urokliwego miejsca ,podziwiając bogactwo roślin i urok nasadzeń! Zdrówka życzę Martusiu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,dużo piwonii się przebarwia niektóre z jednej karpy jedne kwiaty mają inne a drugie inne,świetnie to wygląda,pokaże to może jutro dla porównania,upał straszny trochę znowu podlałam te młode nasadzenia ,wszystko więdnie,goździki mam dawno i różne odmiany ,bo bardzo je lubię,róża Bajazzo jest tak piękna ,że i mnie zadziwiła, jest u mnie rok i tak urosła ,ma bardzo dużo pączków ,wiec jak zakwitnie to będzie poemat zaraz wstawię zdjęcie kotka bo właśnie już się wgrało,zrobiłam teraz pierwsze w tym roku kompociki z truskawek 24 słoiki ,teraz skończyłam i idę odpocząć,może ból mi ulżył jak nie robię w ogrodzie,ale noga dalej słaba ,gdzieś uciska mi na nerw,dobrej nocki ;:196

Maryniu,dziękuję,i zawsze do mnie wpadaj na spacerek ,cienia u mnie pod dostatkiem,a i zawsze miło Cię widzieć,pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu cudny spacerek ;:167 , mi też nie wszystkie zakwitły jeszcze, a nie które wcale, malutkie były w tamtym roku sadzone, muszę poczekać ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój nowy malutki przyjaciel zapoznaje sie z ogrodem i kwiatuszkami ,dzieci nazwały go Czaruś ,jest u nas od wczoraj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

może jeszcze piwonijka ,bo tak cudnie rozkwitła Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu pokazałaś śliczne czarne i białe :;230 Wygłaskaj maluszka bo śliczny jest, a z kim śpi? :;230 Piwonie też piękna!
Po takim upalnym dniu będzie się dobrze spało ;:19 Spokojnej nocy bez burz i buziaczki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ogród czarujący jak zawsze a kiciuś słodziachny.Wzięło nas na kociaki ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś wszystko obejrzane, ;:108 czekoladowa piwonia cudna, ;:oj nie wiedziałam, że taka jest. Jakoś złocienie zwróciły moją uwagę, świetnie się komponują z innymi kwiatami. ;:138 Czaruś słodki. ;:167
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marto ogrów wspaniały ,a widok kwitnących piwoni niesamowity , czy one też tak cudnie pachną jak te nasze popularne babcine???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”