Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

U mnie tulipany z "oszołoma" zawsze były zgodne i pięknie kwitły... niestety tylko 2 lata, bo potem drobniały i już nie były takie wypasione...
...ale ogólnie są ok...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie susza niemiłosierna,co drugi dzień jeżdżę podlewać...każda roślinka prosi o wodę.Myślałam,że chociaż w nocy popada,ale daremne moje nadzieje.
Tulipany gdzieniegdzie jeszcze kwitną,strzępiaste trzymają dosyć długo płatki.Róże tworzą pączki,jest ich coraz więcej.
Rabaty zielenią się i ubierają w kolory,na to czekałam cały rok ;:108

Aniu-anabuko strzępiaste zawładnęły moim sercem,strasznie mi się podobają i na pewno je dokupię przy okazji następnych zakupów ;:333

Sabinko magnolia robi wrażenie,zakwitła jak na małe drzewko wieloma kwiatami,z daleka wyglądała jak lampa,polecam ;:333
Rzeczywiście rzadko można ją spotkać,raczej różowe i białe są spotykane w ogrodach ;:224

Aniu-zara maj to ulubiony miesiąc,czerwiec kocham wiadomo dlaczego,róże...tworzą się pączki i nadzieje na piękne kwitnienia:)

Małgosiu u Ciebie nadmiar deszczu,a u mnie deficyt,bardzo chętnie przygarnę trochę mokrego z nieba ;:303
Pastelowe tulipany przypadły mi do gustu,pięknie wyglądają na rabatach,wprowadzają harmonię i spokój ;:108

Iwonko ja też lubię papuzie i strzępiaste,choć każdy jeden mnie cieszy.
Ciekawe,czy u Ciebie pojawiły się pączki różane?

ZuzaIce Cream całkowicie pokazał krem,jest przesmaczny i wyjątkowy,chciałabym mieć ze 100 na rabacie ;:oj Strzępiasty mnie zadziwił z kremu zmienił się na czystą biel z fioletowymi maźnięciami ;:oj
Asahi hmm jakie róże potrzebują reanimacji?

Elwi o dzięki za podanie nazwy,znany i w moich ulubionych pastelach ;:108
Czekasz na Ice Cream? Mój na maxa otwarty,bita śmietana aż się wylewa z kielicha mniam :)
Asahi popryskałam korzenie,bo akurat różę miałam wykopaną,potem gałązki,a na końcu listki.Szokująca dawka podziałała na Grace ;:215

Jadziu Giardina dostała Asahi i jak nie da rady to wykopię i coś innego w to miejsce.Jestem zaskoczona,że tak źle zniosła zimę,zazwyczaj super sobie radziła...Zobaczymy jak nasze krzaki...czy dadzą radę?

Soniu ja tez jestem zaskoczona co ta Giardina u mnie wyprawia,prawie całą różę muszę wykarczować,duże pędy stoją i nic nie wypuszczają ;:145 A magnolię z żółtymi kwiatami polecam,kwiaty są mleczne,nie typowo żółte,u Ciebie pięknie by się prezentowała ;:215

Olu liczę na to,że i Twoje panny ruszą się z miejsca po Asahi ;:215

Ewcia moja magnolia to na bank Yellow Bird,taką mam etykietę ;:108 Może w słońcu wygląda,że ma jaśniejsze kwiaty?
Szkoda mi twojej magnolii,ja tez wiosną trzęsłam się i bałam o pąki...

Wiolu ten tulipan z Auchan mnie kompletnie zadziwił,w życiu bym się nie spodziewała,że z cytrynowego zmieni się na biały z fioletem ;:oj A jednak wybarwił się,a ja jestem happy,że odmiana jest zgodna z opakowaniem.Jak tylko je spotkam jesienią znów dokupię inne z serii Diamonds ;:215

Dzidzia nie mam ich za dużo,ale każdy jeden ogromnie cieszy,zaraz przekwitną,więc kadruję i zatrzymuję na dysku.
Lubię zimą pooglądać jak kwitły w maju :uszy

Gabi o to się cieszę,bo do tej pory tylko w B kupowałam,a z Lidla też okazały się ok.

Huis Ten Bosh nadal kwitną...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ice Cream mam jednego i tak właśnie powinien się otworzyć...

Obrazek

Elegant Lady

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Queen of the Night

Obrazek

White Parrot

Obrazek

Princesse Irene

Obrazek

Ulubione Creme Upstar

Obrazek

Angelique

Obrazek

Upstar

Obrazek

Obrazek

Aria Card z Auchan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Therese Bugnet nie potrzebuje biostymulatora,rośnie zawsze...

Obrazek

Asahi

Obrazek

A na koniec atramentowe iryski

Obrazek

Pozdrawiam gorąco :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopiero co podziwiałam Ice Cream u Marlenki, a ty też masz tego przystojniaka ;:333 NIech no tylko wpadnie w moje ręce ;:224 I róże już niedługo będziemy podziwiać ;:oj
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu jak ja uwielbiam wiosnę :D piękne masz tulipany każdy cieszy ;:138
u mnie większość róż ma już pączki :heja po tulipankach będziemy oczekiwać na nasze królewny ;:136
miłego dnia ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, piękne rośliny i piękne zdjecia :D . Przejrzałam wątek wstecz i widzę, że Twoje róże mają się świetnie. Ciesz się z tego, bo moje w większości w tej chwili wyglądają jak Twoje w marcu.
Masz bardzo dużo pięknych tulipanów. Jakoś nigdy ich nie pragnęłam, bo po przekwitnięciu straszą obumierającymi liśćmi. Jaki masz na to sposób? Mujszę coś wykombinować w tym zakresie, bo przecież szkoda tracić widowisko w postaci kwitnących tulipanów, które dają tyle radości na wiosnę. W ogóle tę miłość do ogrodu tak mocno się czuje w Twoich wpisach i myślę, że takie chwile radości pozwalają piękniej żyć :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moje różyczki na razie nie maja jeszcze pąków ;:185 Nawet Rhapsody, która ucierpiała najmniej.
Ice cream wygląda smakowicie. Nawet nie spodziewałam się, że on aż tak się rozwija ;:oj Jest prześliczny. Zajrzyj do mnie, wstawiłam zdjęcie tulipanów, które podejrzewam, że mogą być Ice cream. Nie mam jednak pewności.
Tulipanki z igiełeczkami na płatkach aż dziwne, że nie kłują. takie najeżone cudowności
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu widzę, że masz i Angelique i Upstar. Jaką widzisz różnicę między nimi? Sadziłam i jedne i drugie. Wyrosły wszystkie takie same. Upstary.
Śliczne masz te tulipany. I ja jestem bardzo zadowolona z cebulek Biedrowych i Lidlowych.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, Ice Cream są śliczne ;:oj chyba jesteś pierwszą osobą, u której widzę go rozwiniętego. Ciekawe kiedy wprowadzą go do oferty biedry :;230 przynajmniej nie byłoby strachu że kupimy pomylone egzemplarze, bo niestety allegroo nie grzeszy zgodnością, a w moich ogrodniczych ograniczają się do podstawowych odmian.
Różanym pączkom wszyscy kibicujemy, już niedługo będziemy cieszyć się upojnym różanym zapachem ;:108
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Tulipanki 'Creme Upstar' też mam i lubię. Mają delikatne pastelowe kolorki jak lody waniliowe i truskawkowe ;:138 Inne też ładne. No i irysek już się uśmiechnął.
Aniu, cz masz u siebie różę 'Minervę' ? Ciekawi mnie jakiego koloru ma listki?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, śliczna gromadka tulipanowa u Ciebie. Czy Ty tez masz takie uczucie że te strzępiaste coś dłużej się utrzymują niż zwykłe ;:oj
A Asahi pryskałam wszystkie różane nasadzenia jesienne. Po tej dziwnej zimie i przymrozkach wiosennych coś słabo im idzie. I dostało się też innym roślinkom które zaniemogły po przymrozkach wiosennych u mnie ;:218
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tulipany,,umm cudne:)
Widze dużo takich samych odmian mamy.Chyba takie same sklepy zakupowe ???
Rózyczki już ?? ;:333 Ja dzisiaj kupiłam 3 nowe ;:138 A już miałam nic nie kupować do jesieni ;:7
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu masz rację Tereska nie potrzebuje żadnych stymulatorów .Swoją Tereskę mam ukorzenioną z patyczka od Majki [edulkot] i rośnie jak szalona ..Cudne te twoje tulipany jak jeden
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A miałam Ice cream w ręku, jak mogłam go nie kupić! ;:223
Piękne masz tulipany.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Przypędziłam do ciebie skoro świt zobaczyć ice crem ;:167 Anulka, to właśnie na widok Twojego śliniłam sie w zeszłym roku :lol: Szkoda ze one takie kosztowne, mimo to na pewno dokupię sobie jeszcze ze dwa w tym roku. Ja swoje dostałam jako gratisik z królika na targach :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Po prostu tulipanowy czad ;:oj
Oczopląs i wariacje w mojej głowie po obejrzeniu wszystkich twoich okazów ;:219
Wszystkie są prześliczne i trudno powiedzieć który piękniejszy od którego ;:218
Zdjęcia doskonałe - masz talent do tego rzemiosła ;:180
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”