Ogród mojej małej Wiki
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród mojej małej Wiki
Tak są wieloletnie i długo pięknie kwitną, tylko świeżo po kupieniu trzeba w pierwszą zimę uważać, ale potem jak się już rozrosną są niezniszczalne.
Dla Ciebie sieweczka floksa o niecodziennym kolorze
Dla Ciebie sieweczka floksa o niecodziennym kolorze
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak, gdy się kupi kwitnącą już roślinę to od razu widać co i jak, jednak takie oczekiwanie też ma swój urok Przypomina mi ten pierwszy rok w ogrodzie, gdy co rusz odkrywałam coś nowego i czułam się przez to jak w tajemniczym ogrodzie
Floksy wszystkie mi się podobają Wcześniej gdy było za gęsto bez skrupułów wyrywałam ich siewki dopoki nie przekonałam się jak ciekawe mogą stworzyć kwiaty... Teraz każdą jedną przesadzam w inne miejsce i czekam co pokaże
Liliowce też masz bardzo ciekawe, no i złocienie nie do przeoczenia
Floksy wszystkie mi się podobają Wcześniej gdy było za gęsto bez skrupułów wyrywałam ich siewki dopoki nie przekonałam się jak ciekawe mogą stworzyć kwiaty... Teraz każdą jedną przesadzam w inne miejsce i czekam co pokaże
Liliowce też masz bardzo ciekawe, no i złocienie nie do przeoczenia
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Złocienie i ja uwielbiam, są cudne.
Liliowce masz obłędne Ja dopiero tu na FO dowiedziałam się że mogą być w innych kolorach niż żółte I je polubiłam, do tego stopnia że nawet zaczęłam je kolekcjonować Oczywiście przesadzam, ale szukam takich o ciekawych kolorach.
Co tam zakupiłaś w szkółce ciekawego?
Liliowce masz obłędne Ja dopiero tu na FO dowiedziałam się że mogą być w innych kolorach niż żółte I je polubiłam, do tego stopnia że nawet zaczęłam je kolekcjonować Oczywiście przesadzam, ale szukam takich o ciekawych kolorach.
Co tam zakupiłaś w szkółce ciekawego?
Aniu , pokazujesz naprawdę piękne kwiaty. Masz dobrą rękę do roślin. I wielki szacunek za podpisywanie odmian , ja jakoś mam z tym problem.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Pięknie dziękuję za fotkę floksa
Muszę się rozejrzeć za zlocieniami są śliczne i jak mówisz że wieloletnie to tym bardziej godne uwagi
Muszę się rozejrzeć za zlocieniami są śliczne i jak mówisz że wieloletnie to tym bardziej godne uwagi
- TROJA
- 500p
Małgosiu (clem3) ostatnio te oczekiwanie na kwiaty i porażki bardzo mnie zniechęciły do kupowania kota w worku Ale floks z obi okazał się być tym co miał, czekam jeszcze na resztę jak się rozwiną i pewnie znowu co jakiś czas zaryzykuje z kapersami ale tylko jak będą w jakiś super cenach. Siewki floksów tegoroczne mają już pąki i czekam z niecierpliwością jakie kolorki się pojawią. W tym roku mam nawet siewki słoneczniczków o kolorowych listkach w miejscu gdzie rosły zwykłe zielone, ale pewnie zapyliły się tym variegatą co rośnie na innej rabacie 30m dalej.
Małgosiu (PEPSI) moje pierwsze liliowce były pomarańczowe, potem od sąsiadki dostałam żółtego, czerwonego i fransa halsa, tak się zaczęło poszukiwanie następnych odmian, które kiedyś ciężko było kupić, nie to co teraz, że w każdym ogrodniczym są dostępne. A co kupiłam zobaczysz jak przyjedziesz a tak serio to brakło mi czasu na wszystko i tylko część z tego co chciałam zdążyłam wybrać, oczywiście mam kolejne nowe floksy.
Iwciu muszę podpisywać bo bym się pogubiła w tym co mam a co jeszcze chce mieć. Niestety ziemia u mnie pozostawia wiele do życzenia i nie wszystko rośnie tak jakbym chciała. Mam plany na rabatę na podwórku przy wiśniach ale przeraża mnie perspektywa wymiany podłoża, bo wiem co tam jest jak kopaliśmy dołki pod wiśnie.
Aniu pamiętaj, że złocieniami nazywane też są chryzantemy w zależności od regionu Polski Ale na pewno warto się za nimi rozejrzeć i przygarnąć ja do ogrodu.
Ostatnie dni to był koszmar, kładziemy kostkę przed garażami i praca od rana do wieczora, żeby tego jeszcze było mało to wczoraj robiłam urodziny córce więc cały dzień w kuchni. Dziś w końcu mam okazje odpocząć po bardzo pracowitym tygodniu. Pogoda jest w kratkę, na przemian chłodno i upalnie więc wszystkie rośliny wariują bo nie wiedzą jak mają rosnąć. Zjedliśmy pierwszego melona i raczej nie rzucił na kolana, syn stwierdził, że to ogórek tylko ma więcej pestek. Muszę poszukać innych odmian o słodszym smaku na przyszły rok.
To dzisiaj kilka kilka lilii:
No i ukochane liliowce:
Awesome Artist pięknie się wybarwił w pełnym słońcu
Romanian Rendevouz
Absolute Treasure
Spacecoast Picotee Prince
Super Purple
Double River Wye
Golden zebra
Custard Candy
Daring Deception
Małgosiu (PEPSI) moje pierwsze liliowce były pomarańczowe, potem od sąsiadki dostałam żółtego, czerwonego i fransa halsa, tak się zaczęło poszukiwanie następnych odmian, które kiedyś ciężko było kupić, nie to co teraz, że w każdym ogrodniczym są dostępne. A co kupiłam zobaczysz jak przyjedziesz a tak serio to brakło mi czasu na wszystko i tylko część z tego co chciałam zdążyłam wybrać, oczywiście mam kolejne nowe floksy.
Iwciu muszę podpisywać bo bym się pogubiła w tym co mam a co jeszcze chce mieć. Niestety ziemia u mnie pozostawia wiele do życzenia i nie wszystko rośnie tak jakbym chciała. Mam plany na rabatę na podwórku przy wiśniach ale przeraża mnie perspektywa wymiany podłoża, bo wiem co tam jest jak kopaliśmy dołki pod wiśnie.
Aniu pamiętaj, że złocieniami nazywane też są chryzantemy w zależności od regionu Polski Ale na pewno warto się za nimi rozejrzeć i przygarnąć ja do ogrodu.
Ostatnie dni to był koszmar, kładziemy kostkę przed garażami i praca od rana do wieczora, żeby tego jeszcze było mało to wczoraj robiłam urodziny córce więc cały dzień w kuchni. Dziś w końcu mam okazje odpocząć po bardzo pracowitym tygodniu. Pogoda jest w kratkę, na przemian chłodno i upalnie więc wszystkie rośliny wariują bo nie wiedzą jak mają rosnąć. Zjedliśmy pierwszego melona i raczej nie rzucił na kolana, syn stwierdził, że to ogórek tylko ma więcej pestek. Muszę poszukać innych odmian o słodszym smaku na przyszły rok.
To dzisiaj kilka kilka lilii:
No i ukochane liliowce:
Awesome Artist pięknie się wybarwił w pełnym słońcu
Romanian Rendevouz
Absolute Treasure
Spacecoast Picotee Prince
Super Purple
Double River Wye
Golden zebra
Custard Candy
Daring Deception
Pozdrawiam Ania
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Aniu jakie piękne lilie i liliowce a ten pełny, żółty Double River Wye no cudeńko
Robót budowlanych, czy też drogowo-podjazdowych nie zazdroszczę.
Mam nadzieję, że urodziny córci się udały, a do najlepszych życzeń niech mi będzie wolno się też dołączyć NIech rośnie rodzicom na pociechę.
Ja na jesieni też sadziłam floksy, ale niestety nie wzeszły.
Czekam na kolejne fotki kolejnych cudeniek
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli oraz odpoczynku w miarę potrzeb
Robót budowlanych, czy też drogowo-podjazdowych nie zazdroszczę.
Mam nadzieję, że urodziny córci się udały, a do najlepszych życzeń niech mi będzie wolno się też dołączyć NIech rośnie rodzicom na pociechę.
Ja na jesieni też sadziłam floksy, ale niestety nie wzeszły.
Czekam na kolejne fotki kolejnych cudeniek
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli oraz odpoczynku w miarę potrzeb
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu piękny pokaz liliowo-liliowcowy super okazy Mamy co podziwiać
- TROJA
- 500p
Beatko cieszę się, że moje liliowce są docenione. A pracy wkoło domu mamy jeszcze bardzo dużo, kilka lat nam to zajmnie bo wszystko robimy sami aby nie nadwyrężać domowego budżetu. Urodziny córci się udały, teraz już czekam na urlop a po nim urodzinki syna, mam wakacyjne dzieciaki
Mariusz u Ciebie też jest co podziwiać
Czekam na deszcz, już mam dosyć podlewania, w prognozach powinno już od dwóch dni padać a tu ledwie kropla deszczu spadła a rośliny modlą się o wodę bo mnie podlewanie wykańcza.
Dziś inne zdjęcia, niekwiatowe
Mariusz u Ciebie też jest co podziwiać
Czekam na deszcz, już mam dosyć podlewania, w prognozach powinno już od dwóch dni padać a tu ledwie kropla deszczu spadła a rośliny modlą się o wodę bo mnie podlewanie wykańcza.
Dziś inne zdjęcia, niekwiatowe
Pozdrawiam Ania
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ja mam dość mieszane odczucia do kapersów, mam kilka roślin z nich, które świetnie rosną, ale i takie które nie dały znaku życia Na dodatek niektóre kupiłam w tym samym miejscu, więc nie wiem od czego to zależy...
Lilie i liliowce piękne, nigdy ich nie mam dosyć
Lilie i liliowce piękne, nigdy ich nie mam dosyć
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu no proszę jakie plony Pomidorki pierwsza klasa, ja u siebie nie mam koktajlowych, bo później nikt ich nie chciał zrywać Arbuz super, na podkładce leży żeby nie miał kontaktu z ziemią?
Aniu bardzo podoba mi się ta kropkowana lilia.
Ale obrodziły Ci pomidorki i jakie duże arbuziki
O przepięknych liliowcach już nie wspomnę.
U mnie od wczoraj leje prawie cały czas więc wszystko dobrze się nawodni.
Ale obrodziły Ci pomidorki i jakie duże arbuziki
O przepięknych liliowcach już nie wspomnę.
U mnie od wczoraj leje prawie cały czas więc wszystko dobrze się nawodni.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
Aniu, odezwij się, wysłałam Ci pw