Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 7
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 7
Ja tego akurat nie używam do gruntowych, ale można stosować interwencyjnie, oprsykać najlepiej, jest lepszy efekt.
Ja wolę magiczną siłę Substral.
Florovit używałam wyłącznie do rozsad, ale już tego nie robię bo mimo zaniżonej dawki dochodziło do popalenia liści.
Magiczną siłą udało mi się podreperować rośliny po uszkodzeniach gradem, ładnie odbudowały masę zieloną w krótkim czasie.
Ja wolę magiczną siłę Substral.
Florovit używałam wyłącznie do rozsad, ale już tego nie robię bo mimo zaniżonej dawki dochodziło do popalenia liści.
Magiczną siłą udało mi się podreperować rośliny po uszkodzeniach gradem, ładnie odbudowały masę zieloną w krótkim czasie.
- majmaj
- 200p
- Od: 20 kwie 2017, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To widzę że muszę dokupić jeszcze ten substral, inne NPK.
Dzięki
Dzięki
Badanie gleby 2019:
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1
- Halski
- 200p
- Od: 26 maja 2012, o 22:58
A czy nie taniej wyjdzie coś z linii Insol? Np. Insol U, czy Insol W? Ten drugi ma więcej potasu.
Zapraszam do komentowania: Przydomowy sad
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
majmaj
Florovit używam przy produkcji rozsad i w uparwie doniczkowe do fertygacji
Florovit używam przy produkcji rozsad i w uparwie doniczkowe do fertygacji
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Mirek19
- 1000p
Zuzia
Proszę - podpisuj zdjęcia - jakie to odmiany ?
Proszę - podpisuj zdjęcia - jakie to odmiany ?
Pozdrawiam, Mirek
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
W kolejności zdjęć: 1.Uzbekistan,2.Frankenstein Black,NN,Ametyst Jevel,Pascal de Picardie,VP1,Tiger Paw,K-125.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Zuzia bardzo jestem ciekawa pomidorów w kształcie serc ,z fioletowymi przebarwieniami...to jest odmiana po Ametyście ?
Pascal de Picardie? W necie znalazłam tego pomidora ,ale jest podłużny w typie lima,u Ciebie bardziej przpomina serce.
No chyba ,ze w trakcie wzrostu wydłuży się
Asia
Pascal de Picardie? W necie znalazłam tego pomidora ,ale jest podłużny w typie lima,u Ciebie bardziej przpomina serce.
No chyba ,ze w trakcie wzrostu wydłuży się
Asia
- Mirek19
- 1000p
Zuzia,
W przyszłości poproszę o fotkę dojrzałego/wybarwionego Amethyst Jewel
W przyszłości poproszę o fotkę dojrzałego/wybarwionego Amethyst Jewel
Pozdrawiam, Mirek
Rzadko ostatnimi czasy pojawiam się na forum, bo nie mam czasu, ale chciałam Wam pokazać pomidora o liściach variegata. Kto mnie zna, ten wie, że ja uwielbiam wszelkie kolorystyczne odchylenia od normy jeśli chodzi o warzywa - więc taki pomidorek wspaniale się w to wpisuje Jak to z variegatami bywa, przeważnie najmłodsze przyrosty mają przebarwienia, tak jest też tu, bo najmłodsze listki są prawie białe, im starsze, tym ciemniejsze. Owoce mają delikatne białe prążki. Nie wiem jeszcze jak ze smakiem, ale jeśli chodzi o dekoracyjność, to jest to fajna ozdoba warzywnika
Mam w planie zeswatać tego pomidora z takim o dużej zawartości antocyjanów, np. Black Beauty albo koktajlowego Dancing with Smurfs Bo chciałabym mieć pomidora variegatę o owocach indygo
A tu widać ładnie jak się przebarwia na ukorzeniających sie wilkach
Mam w planie zeswatać tego pomidora z takim o dużej zawartości antocyjanów, np. Black Beauty albo koktajlowego Dancing with Smurfs Bo chciałabym mieć pomidora variegatę o owocach indygo
A tu widać ładnie jak się przebarwia na ukorzeniających sie wilkach
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Dominiczko, to ja już ustawiam się w kolejce po nasionka po wyswataniu go jakimś ciemnym, bo lubię wszelkie ciekawe pomidorowe wynalazki.
W tym roku go nie mam, bo już zabrakło miejsca, ale w przyszłym chętnie wysiałabym Twoją krzyżówkę.
Co do smaku, to był całkiem ok. Te jasne smugi na owocach w miarę dojrzewania zanikają.
W tym roku go nie mam, bo już zabrakło miejsca, ale w przyszłym chętnie wysiałabym Twoją krzyżówkę.
Co do smaku, to był całkiem ok. Te jasne smugi na owocach w miarę dojrzewania zanikają.
Kasiu, dzięki za zdjęcia, fajnie wyglądają te owocki jakby jeszcze miały fioletowe zabarwienie, to byłyby bardzo miłe dla oka
Oczywiście, chętnie się podzielę nasionami krzyżówki
Oczywiście, chętnie się podzielę nasionami krzyżówki