Ogród pod wierzbą 2
- marta64
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród pod wierzbą 2
Bożenko.
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się w moim ogrodzie , zawsze miło będzie mi Cię w nim gościć .
Floksy uwielbiam i zawsze mi żal wycinać siewki pojawiające się, mimo, że staram się ścinać przekwitłe, zanim nasiona dojrzeją.
Mogę Ci pozazdrościć areału, gdybym miała tyle miejsca, nie miałabym problemu, a floksowe rabatki mogłyby się rozrastać do woli .
Wiosna i lato, to mnóstwo kwitnień, a jesień zawsze mnie przygnębia, więc żeby ją odczarować, dosadzam marcinki i chryzantemy, antydepresanty, które kwitną do mrozów .
Wszystkie roślinki ze zdjęć, kwitną aktualnie .
Pierwsze zawilce otwierają kwiatki.
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się w moim ogrodzie , zawsze miło będzie mi Cię w nim gościć .
Floksy uwielbiam i zawsze mi żal wycinać siewki pojawiające się, mimo, że staram się ścinać przekwitłe, zanim nasiona dojrzeją.
Mogę Ci pozazdrościć areału, gdybym miała tyle miejsca, nie miałabym problemu, a floksowe rabatki mogłyby się rozrastać do woli .
Wiosna i lato, to mnóstwo kwitnień, a jesień zawsze mnie przygnębia, więc żeby ją odczarować, dosadzam marcinki i chryzantemy, antydepresanty, które kwitną do mrozów .
Wszystkie roślinki ze zdjęć, kwitną aktualnie .
Pierwsze zawilce otwierają kwiatki.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Marta nie pędż tak.Twoje irysy przekwitają a u mnie ledwo z ziemi wyszły.W poprzedniej serii zdjęć za przylaszczkami to coś z cebulic ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Witaj Marta u Ciebie wiosna a u mnie nadal zima.Leży śnieg i jest mroźno.
Miłego dnia.
Miłego dnia.
- marta64
Janku, na pogodę nie mamy wpływu, u mnie ciepło i słońce zmusza rośliny do rozkwitania. Iryski w słońcu szybciej przekwitają , jeszcze mam jakieś niekwitnące, a potem będę podziwiać Twoje .
Na zdjęciu jest cebulica Miszczenki.
Danusiu, nie da się ukryć, jest wiosna, przynajmniej na razie .
Dzisiaj od rana pada deszcz, ale jeszcze ciepło.
Miłego wieczoru
Nie wiem co będzie dalej z pogodą, ale dzisiaj, w drodze do sklepu, spotkałam pierwszą żabkę na spacerze
Na zdjęciu jest cebulica Miszczenki.
Danusiu, nie da się ukryć, jest wiosna, przynajmniej na razie .
Dzisiaj od rana pada deszcz, ale jeszcze ciepło.
Miłego wieczoru
Nie wiem co będzie dalej z pogodą, ale dzisiaj, w drodze do sklepu, spotkałam pierwszą żabkę na spacerze
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Martuś u ciebie prawie lato nie tak wiosna piękne kolorki chyba nie chce ci się do domu wracać przy takim kwitnieniu,gratulacje.
- marta64
Jolu, oj nie chce się wracać, zwłaszcza do pustego domu , ale jeszcze nocka szybko nadchodzi i zgania z ogrodu . Wracać się nie chce, ale co gorsza, nic się robić nie chce , tylko gapiłby się człowiek na te kwitnące maleństwa!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martusiu, gapienie się nic nie kosztuje, zatem nie żałuj sobie, nasyć oczy tymi cudeńkami, które już tak gromadnie Ci kwitną. Robota nie zając, nie ucieknie, a w ogóle, to niby dlaczego miałabyś być aż tak bardzo do przodu w porównaniu z innymi.... Poczekaj na nas, bo będzie nam wstyd.
U mnie dzisiaj dla odmiany w nocy śnieg, a od rana deszcz z nieba spada. Ot, tak to moja karma.
Dobrze, że chociaż w Twoim wątku można pocieszyć duszę spragnioną wiosennych widoków Dziękuję i proszę o więcej.
U mnie dzisiaj dla odmiany w nocy śnieg, a od rana deszcz z nieba spada. Ot, tak to moja karma.
Dobrze, że chociaż w Twoim wątku można pocieszyć duszę spragnioną wiosennych widoków Dziękuję i proszę o więcej.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marta64
Lucynko, robota nie ucieknie, ale czas ucieka, a kwiatki nie czekają, rosną jak oszalałe .
Bardzo daleko mi do uporządkowania ogrodu, to jest niekończąca się historia , chciałabym tylko skończyć wycinanie suchych badyli, chociaż tam, gdzie rosną narcyzy garnące się do kwitnienia .
Dzisiaj jeszcze miałam piękną wiosnę, ale prognozy wieszczą zimę, to niewiadomo czy po niedzieli będzie jeszcze co oglądać?
Miłego weekendu, Lucynko
Bardzo daleko mi do uporządkowania ogrodu, to jest niekończąca się historia , chciałabym tylko skończyć wycinanie suchych badyli, chociaż tam, gdzie rosną narcyzy garnące się do kwitnienia .
Dzisiaj jeszcze miałam piękną wiosnę, ale prognozy wieszczą zimę, to niewiadomo czy po niedzieli będzie jeszcze co oglądać?
Miłego weekendu, Lucynko
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
To są kwitnienia z teraz? Słońce? Ja słońca od wielu dni nie widziałem, u mnie wszystko się zatrzymało - dopiero dzisiaj się lekko ociepliło ale do takich kwitnień to mi przyjdzie jeszcze poczekać
Oby jednak wiosna szybko przyszła bo ile można czekać
Piękny ten ciemny ciemiernik
Oby jednak wiosna szybko przyszła bo ile można czekać
Piękny ten ciemny ciemiernik
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jak pięknie! I ciemiernik bardzo podobny do tego, co sobie sprawiłem dwa tygodnie temu.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Marto jestem pod wrażeniem
Twój ogród to nawet nie jest pospieszny, to jakieś szalone pędolino !!!
Twój ogród to nawet nie jest pospieszny, to jakieś szalone pędolino !!!
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Przeszłaś obok żaby obojętnie czy zainteresowałaś się co ona robi na Twojej drodze ? To mógłby być zaklęty królewicz.Jeżeli poszłaś dalej to okazję
straciłaś.Nadziwię się nie mogę przebiśniegom.Sadzę,sadzę a moje piaski chyba im nie służą.Są ale takiego łanu to za mojego życia chyba nie zobaczę.
straciłaś.Nadziwię się nie mogę przebiśniegom.Sadzę,sadzę a moje piaski chyba im nie służą.Są ale takiego łanu to za mojego życia chyba nie zobaczę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, Martusiu, takich pięknych kęp krokusów to u mnie jeszcze nie ma
Twoje kwiatki dowodzą, że ogólnie cieplej u Ciebie, no i to sloneczko na zdjęciach, aż miło oglądać
I ułudkę wiosenną już mozna podziwiać (dobrze widzę?) I iryska w pełnym rozkwicie
Miłej niedzieli Kochana i dużo słońca na kolejne dni
Twoje kwiatki dowodzą, że ogólnie cieplej u Ciebie, no i to sloneczko na zdjęciach, aż miło oglądać
I ułudkę wiosenną już mozna podziwiać (dobrze widzę?) I iryska w pełnym rozkwicie
Miłej niedzieli Kochana i dużo słońca na kolejne dni