Hippeastrum(zwartnica) cz.1
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
potrzebuję pomocy - poradźcie co zrobić, gdy z posadzonej cebuli wyrastają liście a nie pędy kwiatostanowe
może miała za krótki czas spoczynku? co teraz z nią zrobić? zostawić aby rosła, czy może ograniczyć podlewanie i ją znów uśpić????
może miała za krótki czas spoczynku? co teraz z nią zrobić? zostawić aby rosła, czy może ograniczyć podlewanie i ją znów uśpić????
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzięki nusia, uspokoiłaś mnienusia pisze:To ponad 3 m-ce spała.
Daj jej szansę jeśli jest dobrze odżywiona,powinna zakwitnąć.
Niektóre najpierw wypuszczają liście a potem dopiero pęd kwiatowy.
Powodzenia.
zobaczymy, może zakwitnie... a jak nie... to znów się do Ciebie po radę zgłoszę ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak wygląda misa amarylisa w uśpieniu . Drobne zielone liście to Zephyrantes , który już się obudził .
Klon czerwonego ma 10 większych cebul i jeszcze małe . Czerwony jest w centrum , wkoło są inne . Sadziłam nie znająć terminów kwitnienia i niestety nie udało się uzyskać zamierzonego efektu , czyli kwitnienia różnych kolorów w jednej grupie .
Pozdrawiam . kozula
Klon czerwonego ma 10 większych cebul i jeszcze małe . Czerwony jest w centrum , wkoło są inne . Sadziłam nie znająć terminów kwitnienia i niestety nie udało się uzyskać zamierzonego efektu , czyli kwitnienia różnych kolorów w jednej grupie .
Pozdrawiam . kozula
Świetna misa.
Kupiłam dwa kwiatuszki,w LM jeszcze w pąkach. Zobaczę dopiero , gdy rozkitną co to jest, ale ma być biały pojedyńczy i wyglądający jak Minerwa.
To jest stronka producenta
http://www.amaryllis.nl/pages/catalogus ... gorie_id=5
czerwony ciągle raduje oczy.Kwiaty duże , łodyga 45 cm wysokości.
Kupiłam dwa kwiatuszki,w LM jeszcze w pąkach. Zobaczę dopiero , gdy rozkitną co to jest, ale ma być biały pojedyńczy i wyglądający jak Minerwa.
To jest stronka producenta
http://www.amaryllis.nl/pages/catalogus ... gorie_id=5
czerwony ciągle raduje oczy.Kwiaty duże , łodyga 45 cm wysokości.