Nasze wyzwanie działkowe :)
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Piękności kompostownik z takiego to dopiero wyjdzie nawóz a i ławeczka niczego sobie - w tak krótkim czasie...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Osiu - zbieram szczękę z podłogi jak zobaczyłam Wasz kompostownik, już ostatnio ak czytałam, że zabierasz się za malowanie pomyślałam, że może warto swój także pomalować ale Twój to dzieło sztuki
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Leosiu pomalowałaś kompostownik prześlicznie A Grześ super ławeczkę dla Was zrobił Podziwiam wasz zapał i cuda, które tworzycie. A jak doczytałam o wywiadówce i wieku Twojego dziewczęcia, to po prostu zdębiałam. Myślałam, że Wasze dziewczynki są młodsze Pewnie sądziłam po wieku malutkiej
Mięta mocno się rozrasta podziemnymi rozłogami. Ja wsadziłam swoją kępkę do wiadrze z odciętym dnem, żeby mi nie zarastała rabatki
A poziomek wczoraj posadziłam ponad 20, bo mi siostra tyle sadzonek podarowała
Pracowitego działkowego tygodnia
Mięta mocno się rozrasta podziemnymi rozłogami. Ja wsadziłam swoją kępkę do wiadrze z odciętym dnem, żeby mi nie zarastała rabatki
A poziomek wczoraj posadziłam ponad 20, bo mi siostra tyle sadzonek podarowała
Pracowitego działkowego tygodnia
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
Agapa hehe tak każdy myśli że młodsze dzieciaczki tymczasem jest pomiędzy dziewczynkami 11 lat różnicy nie ukrywam że to też bardzo fajne bo starsza dużo pomaga przy małej , a młodsza najbardziej lubi swoją siostrę zaczepiać i szarpać za włosy
co do mięty to wiem, wiem specjalne posadziłam ją w miejscu gdzie może się rozrastać ile chce, nawet dobrze by było bo jak nie mieta to chwasty tam porosną, bo akurat tam nie siejemy trawy, jest to kącik gospodarczo, ziołowy rosną też tam na dziko truskawki.
maliola dziękuję
Jagusia będzie miało co wychodzić wczoraj wrzuciłam do niego 6 pełnych koszy skoszonej trawy i sporo korzeni z przekopywania, a małż się dziwił po co mi taki duży kompostownik, no to już wie po co
Kochani wczoraj zaszeleliśmy działkowo działo się że ho ho była piękna pogoda i po obiadku pojechaliśmy na działeczkę ja, sprzątałam kont obok budki, oczyszczałam z kamieni, śmieci, podziemnych butów, podziemnych nakładek na sedes, i dziecięcych koców... tak tak, takie cuda naleźliśmy około 10 cm pod ziemią, poprzedni właściciele chyba tak pozbywali się śmieci...
Poza tym przekopywałam ziemie ,malowałam ławkę, kosiłam trawę no i podlewałam roślinki...
Przed
Po przekopaniu
to samo miejsce po rozbiciu brył ziemi i stanęła pomalowana ławeczka
małż z bratem murowali studnie , nie jest może za prosta , ale ważne że jest
no i jeszcze parę fotek całości..
trawka po zimie już ruszyła i to ekspresem, jest parę miejsc do podsiania, ale i tak jest oki
no i przerwa w pracy też była
[/UR
na jedynym okazalszym drzewie naszej działce pojawiła się takie oto gniazdo .... zauważyłam je wczoraj dopiero
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/17/pict8643.jpg/]
ciekawe co w nim siedzi ,,,
mam jeszcze parę fotek roślinek, rosną powolutku
agrest wypuścił listki, a już się bałam że nic z tego bo wyglądał jak by go kto spalił i zostawił takie kikuty
żurawki mimo żarłoczności nornicy zimą , puszczają nowe listki
prymulka będzie miała kwiatki, ciekawa jestem jakiego koloru
i to na tyle buziaczki
co do mięty to wiem, wiem specjalne posadziłam ją w miejscu gdzie może się rozrastać ile chce, nawet dobrze by było bo jak nie mieta to chwasty tam porosną, bo akurat tam nie siejemy trawy, jest to kącik gospodarczo, ziołowy rosną też tam na dziko truskawki.
maliola dziękuję
Jagusia będzie miało co wychodzić wczoraj wrzuciłam do niego 6 pełnych koszy skoszonej trawy i sporo korzeni z przekopywania, a małż się dziwił po co mi taki duży kompostownik, no to już wie po co
Kochani wczoraj zaszeleliśmy działkowo działo się że ho ho była piękna pogoda i po obiadku pojechaliśmy na działeczkę ja, sprzątałam kont obok budki, oczyszczałam z kamieni, śmieci, podziemnych butów, podziemnych nakładek na sedes, i dziecięcych koców... tak tak, takie cuda naleźliśmy około 10 cm pod ziemią, poprzedni właściciele chyba tak pozbywali się śmieci...
Poza tym przekopywałam ziemie ,malowałam ławkę, kosiłam trawę no i podlewałam roślinki...
Przed
Po przekopaniu
to samo miejsce po rozbiciu brył ziemi i stanęła pomalowana ławeczka
małż z bratem murowali studnie , nie jest może za prosta , ale ważne że jest
no i jeszcze parę fotek całości..
trawka po zimie już ruszyła i to ekspresem, jest parę miejsc do podsiania, ale i tak jest oki
no i przerwa w pracy też była
[/UR
na jedynym okazalszym drzewie naszej działce pojawiła się takie oto gniazdo .... zauważyłam je wczoraj dopiero
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/17/pict8643.jpg/]
ciekawe co w nim siedzi ,,,
mam jeszcze parę fotek roślinek, rosną powolutku
agrest wypuścił listki, a już się bałam że nic z tego bo wyglądał jak by go kto spalił i zostawił takie kikuty
żurawki mimo żarłoczności nornicy zimą , puszczają nowe listki
prymulka będzie miała kwiatki, ciekawa jestem jakiego koloru
i to na tyle buziaczki
Leosiu kompostownik i ławka bardzo ładnie Ci wyszły. Gratuluję zrzucenia tylu kg. To moja pieta achillesowa. Ciągle się odchudzam z marnym efektem. Żurawki przezimowały wspaniale. Ja swoje poprzesadzałam i mam teraz mikruski. Owocnej pracy na działce.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
u was robota aż się pali...piękna ławeczka...a malowidła pomysł na medal-i jaki talent
słoneczko i deszczyk i zaraz wszystko wystrzeli
słoneczko i deszczyk i zaraz wszystko wystrzeli
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Leokadiu, żurawki w tym roku przezimoway doskonale, snieg był jak kołderka. Kompostwonik de best.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Leosiu, no nic dodać, wspaniale, ławeczka, kompostownik, szczególnie udekorowany, no i ciekawa jestem efektu końcowego studni
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
idziecie naprzód jak strzała super pochwały dla Was wielkie ,ja mam dziś kręgosłup obolały bo naprawdę się napracowałam
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
Kobitki wszystkim Wam dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze ja zaraz do pracy z małżem jadę jak się uda to po południu wyskoczymy na działeczkę a jak na razie to zostawiam was z dzisiejszymi zakupami moimi
tu planuje je posadzić jak na razie i powiedzcie mi czy stokrotki to kwiatki jednoroczne ??
a i zakupy mojej mamy dla mnie warzywne już odchowane, tylko gdzie ja je zmieszczę ....
tu planuje je posadzić jak na razie i powiedzcie mi czy stokrotki to kwiatki jednoroczne ??
a i zakupy mojej mamy dla mnie warzywne już odchowane, tylko gdzie ja je zmieszczę ....
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Kochana widzę że zdecydowałaś się na stokrotki i prymulki:)pozdrawiam miłego dzionka
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Stokrotki sa jednoroczne, ale się wysiewają, jak ktoś za ambitnie nie pieli.
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniała działeczka bardzo wiele pracy i wysiłku Was kosztowała wierzę w to
ale za to efekty są wspaniałe to po prostu trzeba kochać
jeśli mogę będę regularnie zaglądać
pozdrawiam cieplutko Maja
ale za to efekty są wspaniałe to po prostu trzeba kochać
jeśli mogę będę regularnie zaglądać
pozdrawiam cieplutko Maja