Kawałek szczęścia
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Witajcie.
Jesień coraz bardziej zagląda do ogrodów, do mojego również. Cieszę się, że na wiosnę posadziłam kilka chryzantem, bo teraz właśnie kwitną. Inne kwiaty już wyrwane, bo przeszedł mróz i wszystko zniszczył.
Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć.
Najpierw chryzantemy.
Jesiennie
Jeszcze jedna różyczka kwitnie.
Tworzą się nowe rabatki i skalniaczek (podobno podobny do tortu ), ale jak zarośnie będzie ładnie .
Na ostatnim zdjęciu nie wiele jeszcze widać, ale posadziłam tam budleje i krzewuszki. Z przodu orliki, żurawki, pierwiosnki, cebulki przeróżnych tulipanów.
Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu.
Jesień coraz bardziej zagląda do ogrodów, do mojego również. Cieszę się, że na wiosnę posadziłam kilka chryzantem, bo teraz właśnie kwitną. Inne kwiaty już wyrwane, bo przeszedł mróz i wszystko zniszczył.
Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć.
Najpierw chryzantemy.
Jesiennie
Jeszcze jedna różyczka kwitnie.
Tworzą się nowe rabatki i skalniaczek (podobno podobny do tortu ), ale jak zarośnie będzie ładnie .
Na ostatnim zdjęciu nie wiele jeszcze widać, ale posadziłam tam budleje i krzewuszki. Z przodu orliki, żurawki, pierwiosnki, cebulki przeróżnych tulipanów.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu naprawdę pięknie zakwitły Twoje chryzantemy.
Zobaczysz za rok , całe kępy.Nie zapomnij dobrze je okopczykować jak zapowiedzą nadejście dobrych przymrozków.
Zobaczysz za rok , całe kępy.Nie zapomnij dobrze je okopczykować jak zapowiedzą nadejście dobrych przymrozków.
- cyganka77
Jadziu okopczykować to rozumiem, ale czy przyciąć też ?
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Raczej nie .Ja po prostu łamie je , tak w połowie i robię z nich osłonki dla korzeni. Takie czapeczki i rzucam im kilka suszków dodatkowych na głowy np. z śmierduszków i to wystarczy.
Witaj Asiu
Przejrzałam wątek od a do z - chapeau bas za ogrom pracy jaki włożyłaś w tworzenie Waszego raju, podziwiam!
Będę częstym gościem, nic mnie tak nie mobilizuje, jak osiągnięcia innych
Przejrzałam wątek od a do z - chapeau bas za ogrom pracy jaki włożyłaś w tworzenie Waszego raju, podziwiam!
Będę częstym gościem, nic mnie tak nie mobilizuje, jak osiągnięcia innych
- cyganka77
Witaj Kasiu.
Dziękuję za odwiedziny i oczywiście zapraszam jak najczęściej .
Dziękuję za odwiedziny i oczywiście zapraszam jak najczęściej .
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Asiu przejrzałam cały wątek od początku. Czytać wszystkiego nie czytałam, ale ogrom pracy jaki włożyliście robi wrażenie.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
- cyganka77
Danusiu, witam serdecznie.
Rzeczywiście dużo pracy za nami, ale jeszcze więcej przed nami. Po kawałku tworzymy nasze szczęście. Cieszę się bardzo, że eM. mi pomaga, bo sama nie dałabym rady.
Dziś popadało, więc jest nadzieja, że będziemy mogli dokończyć to, co na ten rok zaplanowane.
Rzeczywiście dużo pracy za nami, ale jeszcze więcej przed nami. Po kawałku tworzymy nasze szczęście. Cieszę się bardzo, że eM. mi pomaga, bo sama nie dałabym rady.
Dziś popadało, więc jest nadzieja, że będziemy mogli dokończyć to, co na ten rok zaplanowane.
- cyganka77
Witam serdecznie w piątkowy wieczór.
Dziś w nocy przeszła kolejna fala mrozu. Cały ogród wygląda smutno. Trzymają się tylko chryzantemy, ale posadziłam je w złym miejscu i nie widać całej ich urody. Na wiosnę znajdę im nowe miejsce, żeby w jesiennie dni móc podziwiać ich piękno.
A tak wyglądały dzisiaj.
I ostatnie różyczki.
Dziś w nocy przeszła kolejna fala mrozu. Cały ogród wygląda smutno. Trzymają się tylko chryzantemy, ale posadziłam je w złym miejscu i nie widać całej ich urody. Na wiosnę znajdę im nowe miejsce, żeby w jesiennie dni móc podziwiać ich piękno.
A tak wyglądały dzisiaj.
I ostatnie różyczki.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu bardzo ładne masz chryzantemy i rzeczywiście musisz je wyeksponować, żeby się nimi cieszyć A różyczki coraz bardziej zmarznięte Moje chryzantemy po ostatnich deszczach przygięły się do ziemi
Miłego weekendu
Miłego weekendu
- cyganka77
Marysiu, moje są jeszcze malutkie, są u mnie dopiero od wiosny, więc deszcz na nich jeszcze bardzo nie działa, zresztą u mnie mało pada.
Również miłego weekendu.
Również miłego weekendu.
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
No właśnie, 'mało pada'- wg mnie to kropi tylko, a trudno to nawet nazwać padaniem. Sucho nawet na głębokości metra . Coś to nasze mazowieckie nielubiane przez deszcze w tym roku .
Chryzantemy w tym roku 'na tapecie' prawie u wszystkich - i dobrze, bo są piękne i kolorowe, a tego już teraz brakuje. Twoje ładnie zakwitły i jak popatrzysz przy ziemi, to tam są już nowe listki przyszłoroczne ; ja właśnie u siebie zobaczyłam, bo też mam je pierwszy sezon.
Ładnego i ciepłego weekendu .
Chryzantemy w tym roku 'na tapecie' prawie u wszystkich - i dobrze, bo są piękne i kolorowe, a tego już teraz brakuje. Twoje ładnie zakwitły i jak popatrzysz przy ziemi, to tam są już nowe listki przyszłoroczne ; ja właśnie u siebie zobaczyłam, bo też mam je pierwszy sezon.
Ładnego i ciepłego weekendu .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych