.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Aniu miałam kiedyś zwykłego lilaka (teraz jest tam woliera Loli) i czy obłamywałam stare kwiatostany czy nie to kwiaty były, a w tym roku wszędzie są krzaki obsypane a u mnie jeden a na drugim trzy kiście
Bogusiu a ja posiałam w tunelu jakiś czas temu i nic nie wzeszło teraz zobaczymy jak w polu ...jeżeli nie wzejdą to znaczy że ktoś rozpylił nam moją posesją antyogórnik Miłego weekendu
Margolciu co tam Ci z Unii dla nas to warzywko ...pyszne zresztą, a żarłoczne są lubią pić i jeść
Agnieszko ja od początku gromadzę różne ziółka, bo uważam że te z grządki są zdrowsze i bardziej aromatyczne no ale ja mam gdzie i mam ambicję z małego ogródka ziołowego przejść na część ogrodu z dużymi kępami ziół pachnących odwiedzanych przez owady
A rabata już gotowa obrzeżona i wygląda tak !
O oto moje mięty
[URL=www.fotosik.pl]
a to dwa różne bodziszki żałobne
Kwiat kopytnika pospolitego!
piękna hosta od Michała Darmokota!
Ra Basiu będzie nalewka z mahonii
mali od Marty Marginetki
Ewciu w jest maleństwo
Odpoczęłam to mogę wracać do pracy, bo zrobiłam potworny bałagan z rozsadami i trzeba coś posadzić
Bogusiu a ja posiałam w tunelu jakiś czas temu i nic nie wzeszło teraz zobaczymy jak w polu ...jeżeli nie wzejdą to znaczy że ktoś rozpylił nam moją posesją antyogórnik Miłego weekendu
Margolciu co tam Ci z Unii dla nas to warzywko ...pyszne zresztą, a żarłoczne są lubią pić i jeść
Agnieszko ja od początku gromadzę różne ziółka, bo uważam że te z grządki są zdrowsze i bardziej aromatyczne no ale ja mam gdzie i mam ambicję z małego ogródka ziołowego przejść na część ogrodu z dużymi kępami ziół pachnących odwiedzanych przez owady
A rabata już gotowa obrzeżona i wygląda tak !
O oto moje mięty
[URL=www.fotosik.pl]
a to dwa różne bodziszki żałobne
Kwiat kopytnika pospolitego!
piękna hosta od Michała Darmokota!
Ra Basiu będzie nalewka z mahonii
mali od Marty Marginetki
Ewciu w jest maleństwo
Odpoczęłam to mogę wracać do pracy, bo zrobiłam potworny bałagan z rozsadami i trzeba coś posadzić
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, Maryś, poczułam...miętę Ależ masz kolekcję odmian! I Ty twierdzisz, że nie masz siły na wschód i zachód z powodu czegoś na "s"? Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł. A Ty sobie odpoczęłaś i lecisz do rozsad. Ale rabata wyszła świetna. Och, i ten wilczomlecz niesamowity. Popatrzę w necie! No i mój najulubieńszy skalniak! Obok lewizji, po prawej stronie wyłazi coś pstrolistnego, kto to taki?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
Maryś tytanie pracy śliczna rabatka nie miałam zielonego pojęcia ,że jest aż tyle odmian mięty hosta od Michała imponująca pięknie kwitnący skalniaczek
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Dopełzł???? Ja to bym padła na miejscu w rabatce, ... no obok, żeby nie "deptać" roślinek.zuzanna2418 pisze:Oj, Maryś, Po takiej orce to każdy by dopełzł tylko do bezpiecznego kącika i legł.
A Marysia jeszcze ma siłę.
Maryś - roślinki cudo!
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Przybyłam na chwilkę i bardzo dobrze zrobiłam, mięta variegaowa i limonkowa cudne, hosta od Michała rzeczywiście oczobitna , lewizja ma mnóstwo kwiatków, czy one puszczają jakieś boczne rozety?. Ten bodziszek z ciemnym wzorem na liściach to Sambor, też mam oba ale moje jeszcze maluchy bo z jesieni sadzonki, rabata bardzo ładna
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, niesamowita kolekcja mięty Ograniczasz ją jakoś?, czy dajesz na żywioł? Posadziłam kilka lat temu miętę o nazwie..czekoladowa i znajduję ją w różnych rejonach warzywniaka. Musiałam przy przekopywaniu chyba ją poroznosić, ale...nie jestem z niej zadowolona. Aromat średni raczej, i po zasuszeniu...szału nie ma w każdym razie.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu podziwiam Twoją ilość mięt,ja mam jedną zwykłą ,kiedy tylko jestem na działce piję herbatkę miętowo-melisową ,bardzo mi smakuje na zimę też suszę
- Maska
- Kontakt:
Zuziu pewnie masz rację ale to tak wciąga...zresztą wiesz
To pstre to gęsiówka macedońska variegata i tak się cieszę jak mam coś czego Ty nie masz bo w drugą stronę to nawet nie myślę ....ale to już było
Iwonko i powiem Ci że to nie wszystkie ...jest ich dużo więcej ale niektóre u mnie znikają po zimie Chyba faktycznie za dużo mam tej pracy
Margolciu wiem to co Wy wiecie, ale nie mam siły przestać i nie mam siły robić ....to co zrobić Ale jak wracam do domu przez cały ogród i widzę jak się do mnie uśmiechają, to jeszcze od czasu do czasu się schylę i wyrwę tą niepotrzebną trawkę
Elu nie wiem która limonkowa bo ta ostatnia to od Emila jako meksykańska była kupiona
Hosty dostałam w jesieni takie wielkie kępy i teraz widać jaka ona śliczna a widzisz czyli jeden Sambor a drugi po prostu żałobny? u mnie rozrasta się jak szalony ...po prostu wyrywam go.
Małgosiu różnie jedne ograniczam inne nie , te co są smaczne to wysadzam z doniczki, a i te pierwsze wsadziłam bez ograniczeń czyli co myślisz że ta z ciemnymi gałązkami to czekoladowa? jeszcze jej nie próbowałam, a najbardziej do napojów i lodów lubię ta truskawkową i tą o karbowanych listkach
Grażynko ja świeżą miętę dodaję do wody w cytryną w lecie, suszoną parzę na herbatkę w zimie
To pstre to gęsiówka macedońska variegata i tak się cieszę jak mam coś czego Ty nie masz bo w drugą stronę to nawet nie myślę ....ale to już było
Iwonko i powiem Ci że to nie wszystkie ...jest ich dużo więcej ale niektóre u mnie znikają po zimie Chyba faktycznie za dużo mam tej pracy
Margolciu wiem to co Wy wiecie, ale nie mam siły przestać i nie mam siły robić ....to co zrobić Ale jak wracam do domu przez cały ogród i widzę jak się do mnie uśmiechają, to jeszcze od czasu do czasu się schylę i wyrwę tą niepotrzebną trawkę
Elu nie wiem która limonkowa bo ta ostatnia to od Emila jako meksykańska była kupiona
Hosty dostałam w jesieni takie wielkie kępy i teraz widać jaka ona śliczna a widzisz czyli jeden Sambor a drugi po prostu żałobny? u mnie rozrasta się jak szalony ...po prostu wyrywam go.
Małgosiu różnie jedne ograniczam inne nie , te co są smaczne to wysadzam z doniczki, a i te pierwsze wsadziłam bez ograniczeń czyli co myślisz że ta z ciemnymi gałązkami to czekoladowa? jeszcze jej nie próbowałam, a najbardziej do napojów i lodów lubię ta truskawkową i tą o karbowanych listkach
Grażynko ja świeżą miętę dodaję do wody w cytryną w lecie, suszoną parzę na herbatkę w zimie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaglądnąłem... i jestem lekko odurzony miętą
Właściwie miętami Czy czekoladowa pachnie czekoladą
Nie mogę odżałować,bo gdzieś zawieruszyłem nasionka pomarańczowego kosmosu od Ciebie
Trudno,moja strata ...A może by nie powtórzyły koloru /tak się pocieszam /
Pozdrowienia wieczorne,
Sławek
Właściwie miętami Czy czekoladowa pachnie czekoladą
Nie mogę odżałować,bo gdzieś zawieruszyłem nasionka pomarańczowego kosmosu od Ciebie
Trudno,moja strata ...A może by nie powtórzyły koloru /tak się pocieszam /
Pozdrowienia wieczorne,
Sławek
Chodziło mi o jej kolor, taki żółto-zielony, albo ja już słabo widzę
- Maska
- Kontakt:
Sławku muszę Cię zmartwić na pewno powtórzyłyby, bo takie dostałam od Lidzi i wyrosły jakie miały wyróść.
Szkoda, że nie napisałeś wcześniej posłałabym jeszcze raz ...teraz już w ziemi
Czuję miętę do mięty! a czekoladowa jak zastrzegł sprzedawca nie jest czekoladową
Pozdrawiam!
Elu a widzisz taka jest jak na zdjęciu zielonkawo złota
Szkoda, że nie napisałeś wcześniej posłałabym jeszcze raz ...teraz już w ziemi
Czuję miętę do mięty! a czekoladowa jak zastrzegł sprzedawca nie jest czekoladową
Pozdrawiam!
Elu a widzisz taka jest jak na zdjęciu zielonkawo złota
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś nowa rabatka super...ja już nowych nie robię o nie ... super mięty masz... nic dziwnego że każdy miętę czuje do Ciebie...
..a Mechani nie pokazałaś całej więc muszę u wujka Google poszukać...
..zachód słońca śliczny...
..a Mechani nie pokazałaś całej więc muszę u wujka Google poszukać...
..zachód słońca śliczny...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYŚ.......tyle gatunkow mięty u Ciebie widzę....a rzeknij słówko kiedy najlepiej zrywać ja do suszenia.....