Nie do końca, są odmiany płożące i wzniesione, każdy szanujący się producent umieszcza taką informację na etykieciesawczenko pisze:Bylinowe nie zwisają.
Lobelia cz.3
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lobelia cz.3
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Mój się w takim razie nie szanuje, nie umieścił, a co więcej na fotografii na opakowaniu obie wyglądały na wzniesione To nic, posadzę je inaczej, dobrze że na tym etapie było już widać tą różnicę, bo jakbym posadziła je razem to efekt byłby słaby i szkoda pracy.
Już prawie wszystkie lobelie kwitną mi pod folią, są zahartowane a prognozy w mojej okolicy tak optymistyczne, że do końca tygodnia rozsady pójdą do gruntu
Już prawie wszystkie lobelie kwitną mi pod folią, są zahartowane a prognozy w mojej okolicy tak optymistyczne, że do końca tygodnia rozsady pójdą do gruntu
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Też chcę już wsadzać do gruntu ale boję się czy nie zmarzną. U mnie w nocy czasami tylko 5-6 stopni. Jak myślicie, mogę? Przeżyją? Chodzi mi o lobelię, aksamitki i petunie. Doradźcie proszę bo parapety pękają mi w szwach
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem ciekawa w takim razie czy moja lobelia będzie zwisająca. Nie pamiętam co było napisane na opakowaniu ale myślałam, że każda zwisa więc umknęło mi to . Mam nadzieję, że niedługo okaże się jaki będą miały pokrój .Ooo znalazłam identyczne opakowanie w necie i jest napisane mieszanka zwisająca, więc powinny zwisać .
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 cze 2016, o 17:24
Długo czekałem, ale wreszcie lobelia zaczyna kwitnąć, co prawda na razie widać tylko pąki...
Chciałbym wysiać jeszcze lobelię w innych kolorach, ale nie wiem czy to sensowne, bo mamy już maj, więc może za późno na następne wysiewy? Bardzo proszę o jakieś rady, do kiedy można ją wysiewać?
Wiem, że lobelia szybko przekwita i zasycha, wczesnym latem jest prawie do wyrzucenia, a chciałbym ją mieć przez cały letni sezon aż do jesieni, dlatego proszę o rady czy sensowne i dające efekty jest powtarzanie wysiewów?
Chciałbym wysiać jeszcze lobelię w innych kolorach, ale nie wiem czy to sensowne, bo mamy już maj, więc może za późno na następne wysiewy? Bardzo proszę o jakieś rady, do kiedy można ją wysiewać?
Wiem, że lobelia szybko przekwita i zasycha, wczesnym latem jest prawie do wyrzucenia, a chciałbym ją mieć przez cały letni sezon aż do jesieni, dlatego proszę o rady czy sensowne i dające efekty jest powtarzanie wysiewów?
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
Z tego co wiem, to lobelia nie lubi nasłonecznionych "patelni", może dlatego tak szybko przekwita?
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Dokładnie, patelnia nie dla lobelii. W miejscu gdzie bezpośrednio słońce jej nie przypieka kwitnie bardzo długo i pięknie wygląda.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 50p
- Od: 20 mar 2015, o 18:49
A u mnie zakupiona w maju kwitnąca lobelia wytrzymała od północy do sierpnia. Za to moja własna uprawa, która zaczęła kwitnąć pod koniec czerwca - cieszyła oko do przymrozków nawet ze strony południowej.
Pozdrawiam, Monika
czmiel u mnie kwitnie do września. Dwa lata temu siałam lobelię w kwietniu i zakwitła na początku lipca - w drugiej połowie lipca była już zupełnie obsypana kwiatami. To jak posiejesz teraz to pewnie w sierpniu zakwitnie.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 cze 2016, o 17:24
Dziękuję wszystkim za fatygę, którzy zechcieli zwrócić mi uwagę na istotne rzeczy. Zabiorę lobelię ze słonecznych miejsc i chyba jeszcze skuszę się na jeden wysiew skoro jest szansa, że zakwitnie latem.
Prawdę mówiąc to myślałem, że z lobelią jest podobnie jak z maciejką, którą można wysiewać co 2 tygodnie i dzięki temu można mieć ciągle świeże niepozasychane kwiaty, które pięknie pachną.
Prawdę mówiąc to myślałem, że z lobelią jest podobnie jak z maciejką, którą można wysiewać co 2 tygodnie i dzięki temu można mieć ciągle świeże niepozasychane kwiaty, które pięknie pachną.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz
-
- 50p
- Od: 31 paź 2014, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje lobelie niepokojąco wolno rosną.
Tak było w połowie kwietnia:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/373fe8b72d7cfbeb
A tak teraz:
Pikować?
Tak było w połowie kwietnia:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/373fe8b72d7cfbeb
A tak teraz:
Pikować?
-
- 50p
- Od: 20 mar 2015, o 18:49
Moja lobelia na takim samym etapie, poczekam jeszcze z tydzień i wyląduje w donicach docelowych.
Pozdrawiam, Monika
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka