Mam ten sam problem. U mnie zapowiadają 0 stopni. Może ktoś podpowie czy dadzą radę? Nie mam już gdzie chować donic i skrzynek.PaulaF-Z pisze:Do jakiej temperatury wytrzymują na zewnątrz? Moje stoją na balkonie, ale zapowiadają ok. 1 C
Begonia bulwiasta cz.2
Re: Begonia bulwiasta cz.2
- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie zapowiadają na noc 1 stopień, schowałem je do domu, stoją na schodach, wolę nie ryzykować, bo szkoda by było
U mnie dwie noce z rzędu było +3C, begonie dały radę.
Majka111, przykryj czymś, choćby pudłami kartonowymi. Sama mam zamiar tak zrobić, bo u mnie jutro ma być 0°. A jak się pomylili i będzie -2-3? Jesienią to właśnie begonie pierwsze padają ofiarą przymrozków (u mnie).
Tak zrobiłam Przeżyły Mam nadzieję, że już noce będą cieplejsze. U mnie jeszcze na dziś zapowiadają plus 2, a potem ponoć ma być po 9 i 11 stopni. Obybarbra13 pisze:Majka111, przykryj czymś, choćby pudłami kartonowymi. Sama mam zamiar tak zrobić, bo u mnie jutro ma być 0°. A jak się pomylili i będzie -2-3? Jesienią to właśnie begonie pierwsze padają ofiarą przymrozków (u mnie).
Proszę o radę, w mojej begonii popękała łodyga, czy mam ją czymś zasuszać???
Przepraszam, że takie wielkie zdjęcie, ale nie wiem, jak je zmniejszyć do miniatury.
Przepraszam, że takie wielkie zdjęcie, ale nie wiem, jak je zmniejszyć do miniatury.
Mirka
-
- 50p
- Od: 20 mar 2015, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Koloman pytasz jak ją zachować do przyszlego roku..Ja przez jakiś czas przechowywałam. Ale teraz już nie, stwierdziłam, że nie warto. Wiem, że nie takiej odpowiedzi oczekujesz, ale przemyśl. Kupuję w maju za dyszkę gotową kwitnącą begonię i teraz tak one wyglądają - ta z lewej nazwy nie znam, prawdopodobnie solenia ognisto czerwona, z prawej strony Big
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam ukorzenione sadzonki begonii zwisającej 'Dark Elegance i problem jak je przezimować. To są dwumiesięczne roślinki, które po ukorzenieniu, podjęły wzrost. Rosną raczej w takim bardziej jałowym podłożu dla sadzonek.
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
Kupiłam begonie w markecie z wyprzedaży za grosze zadowolona wybralam kilka sztuk. Zabrałam do domu i przy przesadzaniu odkryłam że te begonie nie mają bulw. Jak je zimować? Czy coś z nich będzie jeszcze? Jest to wątek begonia bulwiasta wiem ale szukałam w innych i nie znalazłam odpowiedzi.
Pozdrawiam Danuśka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Mnie zastanawia co to są za begonie. Bo wyglądają jak zwykłe, bulwiaste. Liście identyczne, kwiaty też. Raz kupiłem taką i po przymrozku chciałem wyjąć bulwę a tam pusto