Na szczęście tylko porządki nagrobneMaska pisze: Znowu masz jakąś smutną okazję?
Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, zrobiłaś nową rabatę liliowcową? A może Ci jakieś dorzucić, bo tam luz straszny.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu nikandrę mam pierwszy rok i nie wiem jak z zasuszaniem, bo roślina spora a lampioniki jakby rzadziej na gałązce, ale nasionka będą to chętnie poślę. Guzikowiec jest dwa lata (2 zimy) i okrywam go, ale tylko taką tkaniną jak włóknina. Aneczko nie mam tak dużo to pas jest wąski
Justynko ale ja jestem zachłanna już w trzech miejscach sępię buleję i mam nadzieję że będę ją miała Irysy ja rok temu dostawałam od wielu forumek ale jeszcze nie wszystkie kwitły, raz dostają eksmisję za ogrodzenie z tzw pole, a potem wracają, bo cudne są Mam nadzieję, że pogoda się poprawi bo fajnie byłoby jakby Madzia mogła babki z piasku robić trzymam kciuki
Michale to dobrze
Marysiu mogę przytulić liliowce jak masz na zbyciu ale nie chciałabym tak dosadzać, bo ja stale dosadzam a potem jestem niezadowolona, że za ciasno Każda nadwyżka z Twojego ogrodu sprawi mi radość odbierz pw i proszę o odpowiedź
Justynko ale ja jestem zachłanna już w trzech miejscach sępię buleję i mam nadzieję że będę ją miała Irysy ja rok temu dostawałam od wielu forumek ale jeszcze nie wszystkie kwitły, raz dostają eksmisję za ogrodzenie z tzw pole, a potem wracają, bo cudne są Mam nadzieję, że pogoda się poprawi bo fajnie byłoby jakby Madzia mogła babki z piasku robić trzymam kciuki
Michale to dobrze
Marysiu mogę przytulić liliowce jak masz na zbyciu ale nie chciałabym tak dosadzać, bo ja stale dosadzam a potem jestem niezadowolona, że za ciasno Każda nadwyżka z Twojego ogrodu sprawi mi radość odbierz pw i proszę o odpowiedź
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maseczko, jak sobie przedłużysz ogród, to będzesz miała wygodę. Przejdziesz tylko wśród łanów kwiatów i już będziesz na grzybach.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
-
- 200p
- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu czyżby złotlin teraz Ci zakwitł? Ale nastrojowe te zdjęcia!
- Maska
- Kontakt:
Tak Halinko złotlin kwitnie cały czas ale teraz jakby więcej kwiatków, bardzo lubię ten krzew. Zdjęcia nastrojowe? bo choć jeden dzień słońca był
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
U mnie złotlin też kwitnie już po raz trzeci w tym sezonie. Prześliczne zdjęcie dziurawca.
Czy u Ciebie też tak leje?
Czy u Ciebie też tak leje?
- Maska
- Kontakt:
Liduniu nie leje, kropiło rano ale taka bura szmata, że na pewno będzie lało...smutno, bo co drugi dzień deszcz
Na złotlinie cały sezon kwiatuszki, ale teraz zaczyna być ich więcej to bardzo energetyzujący krzew
Na złotlinie cały sezon kwiatuszki, ale teraz zaczyna być ich więcej to bardzo energetyzujący krzew
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Muszę sobie sprawić, bo lubię kwitnące krzewy.
- ancyk33
- 200p
- Od: 7 sty 2013, o 18:20
Marysiu czy to dalia na fotce pod dziurawcem ?Po listkach sądzę ,że tak . Taka inna niż wszystkie i pierwszy raz taką widzę,śliczna
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Maryś...
Śliczne fotki Ci wyszły, słoneczko do nich niezbędne...
U mnie padało całą noc i teraz też leje...
A ten Dziurawiec barwierski, napisz proszę, czy zwarty krzew jest i czy taki ładny w całości jest, czy tylko na fotkach tak dobrze wychodzi...? Bo widziałam go u Beatki, dostałam w bukiecie imieninowym i jakoś mnie na niego nachodzi...
Dobrego dnia, mimo pluchy, Ci życzę...
Śliczne fotki Ci wyszły, słoneczko do nich niezbędne...
U mnie padało całą noc i teraz też leje...
A ten Dziurawiec barwierski, napisz proszę, czy zwarty krzew jest i czy taki ładny w całości jest, czy tylko na fotkach tak dobrze wychodzi...? Bo widziałam go u Beatki, dostałam w bukiecie imieninowym i jakoś mnie na niego nachodzi...
Dobrego dnia, mimo pluchy, Ci życzę...
- Maska
- Kontakt:
Asiu wyślę odnogę starszego egzemplarza, tylko muszę przemóc lenia!
Anula to dalia z siewu mam te nasiona od Zosi zwkwiat i sieję już drugi rok. Bardzo je lubię bo kształty mają niesamowite i takie delikatne!
Hej Dorotko kupiłam go dwa lata temu na Al i zmusiłaś mnie do poczytania o nim. Dowiedziałam się, że może przemarzać, ale i że się wysiewa. Będę szukać nasion i zacznę okrywać na zimę, bo szkoda byłoby go stracić. Krzew jest niewysoki i zwarty, ale wyczytałam że powinnam go ciąć na wiosnę krótko nie wiedziałam co mam, a nasiona jak będą to zbiorę bo z sadzonek piszą, żeby rozmnażać na wiosnę (późniejsze przemarzają). wysokość ok. 80 cm.
U mnie tylko chmury i kropiło ale w prognozie po obiedzie może się wypogodzi, bo ponuro strasznie. Nic mam do przerobienia parę kilo jabłek
Spokojnego dnia i słoneczka
Anula to dalia z siewu mam te nasiona od Zosi zwkwiat i sieję już drugi rok. Bardzo je lubię bo kształty mają niesamowite i takie delikatne!
Hej Dorotko kupiłam go dwa lata temu na Al i zmusiłaś mnie do poczytania o nim. Dowiedziałam się, że może przemarzać, ale i że się wysiewa. Będę szukać nasion i zacznę okrywać na zimę, bo szkoda byłoby go stracić. Krzew jest niewysoki i zwarty, ale wyczytałam że powinnam go ciąć na wiosnę krótko nie wiedziałam co mam, a nasiona jak będą to zbiorę bo z sadzonek piszą, żeby rozmnażać na wiosnę (późniejsze przemarzają). wysokość ok. 80 cm.
U mnie tylko chmury i kropiło ale w prognozie po obiedzie może się wypogodzi, bo ponuro strasznie. Nic mam do przerobienia parę kilo jabłek
Spokojnego dnia i słoneczka