Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
Też mam Amishe Paste. Początkowo był najpóźniejszy ze wszystkich odmian, ale to nadrobił
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mi wpadł w oko ten Amishe Paste. Dajcie znać jak smakuje- szukam ideału pomidorowego do suszenia - musi też być dobry w smaku na świeżo.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Ja też szukam takich na sosy i do suszenia, ale i do jedzenia ewentualnie. W tym roku posadziłam Sarnowski Polish Plum i Opałkę i ogólnie klęska. Słabo kwitły, słabo wiązały, na krzakach ledwie po kilka pomidrów wisi, do tego od razu złapały zgniliznę wierzchołkową, która nawet po opryskach OW i CW nie zniknęla. Zraziłam się całkowicie.
pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ja posadziłam do suszenia Auriję, forumkowego fiutka
Jak na razie jest bardzo plenny, smaku nie znam bo dopiero dojrzewa, codziennie się mu przyglądam bo wyczytałam, że często łapie SZW.
Pozdrawiam
Jak na razie jest bardzo plenny, smaku nie znam bo dopiero dojrzewa, codziennie się mu przyglądam bo wyczytałam, że często łapie SZW.
Pozdrawiam
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Leszku,chyba u mnie w innej kolejności wyświetlają się zdjęcia,bo chodziło mi o ten okrągły i bardzo plenny, a Amishe Paste mam i jest podłużny.leszek0921 pisze:Na trzecim zdjęciu to Amishe Paste .zuzia55 pisze:Bardzo ładne pomidorki ,co to za odmiana na 3 zdjęciu?
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Maka, nie zrażaj się, próbuj aż do skutku. U mnie Opałka rosła z początku jak kapryśna księżniczka, wiecznie niezadowolona, nie przejmowałam się i chyba dlatego zebrała się w sobie i ładnie owocuje, każdy kwiatek zapylony, już 3 sztuki z I-szego grona zerwane. Palik zaczął mi się przechylać, musiałam wbić metalowy i przywiązać. Sucha zgnilizna też mi się pokazała, najbardziej na Węgierskim Sercu, za późno się zorientowałam, że wapna w glebie mało;Maka pisze:Ja też szukam takich na sosy i do suszenia, ale i do jedzenia ewentualnie. W tym roku posadziłam Sarnowski Polish Plum i Opałkę i ogólnie klęska. Słabo kwitły, słabo wiązały, na krzakach ledwie po kilka pomidrów wisi, do tego od razu złapały zgniliznę wierzchołkową, która nawet po opryskach OW i CW nie zniknęla. Zraziłam się całkowicie.
Pozdrawiam! Gienia.
- leszek0921
- 50p
- Od: 28 mar 2014, o 07:50
Jest podłużny jak dojrzewa , ale w miarę rośnięcia wydłuża się . Sam miałem wątpliwości , Już parę zerwałem i były lekko wydłużone . Chyba że wysłali nie te nasiona .zuzia55 pisze:Leszku,chyba u mnie w innej kolejności wyświetlają się zdjęcia,bo chodziło mi o ten okrągły i bardzo plenny, a Amishe Paste mam i jest podłużny.leszek0921 pisze:Na trzecim zdjęciu to Amishe Paste .zuzia55 pisze:Bardzo ładne pomidorki ,co to za odmiana na 3 zdjęciu?
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie "Fiutek" dostał SZW .
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
U mnie san marzano też- nie będę więcej siała tych podłużnych, nie ma sensu się denerwować
Pozdrawiam -Marta
-
Kalo, będziesz pozyskiwał nasionka Kibica? Uśmiechnęłabym się do Ciebie o parę sztuk. Oczywiście moja siostra w Polsce wysłałaby do Ciebie kopertę ze znaczkiem. No i koniecznie wstaw fotki!kaLo pisze:Nie ma od lat.Nasiona były chyba 8-10 letnie.
A ten Amishe Paste wart zachodu? Mam katalog z tutejszej firmy nasiennej i widziałam tam w ofercie tę odmianę. Zamówiłabym sobie w następnym sezonie. W ogóle przerzucam się na same mięsiste pomidory, nie cierpię gdy jest w pomidorze pełno galaretki.
Pozdrawiam! Gienia.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Na nasiona rośnie w donicy na balkonie.Izolowałem cały krzak Trzeba jeszcze poczekać na wrażenia smakowe.Plenność to nie wszystko.
-
OK, czekamy cierpliwie na wrażenia smakowe.
Pozdrawiam! Gienia.