Asiu, z tymi różami już tak jest

Czasem ciężko zidentyfikować. Najważniejsze żeby była ładna i zdrowa, a nazwa.... cóż
Przylaszczki rzeczywiście sa maleńkie, ale uwielbiam te błękitne łączki. Właśnie taki efekt chcę osiągnąć
Marto, strasznie mi nie idzie to pisanie, ale juz finiszuję. Praca będzie raczej wymęczona niż napisana, ale trudno

Zakupy "przy okazji" seminarium

Moje krokusy teraz usilnie zbieram po całym ogrodzie i przesadzam w większe plamy. Też kiedyś sadziłam luźno w nadziei, że się rozmnożą, jakoś słabo im to wychodzi
Majeczko, Kristall była w Praktikerze, przynajmniej ja tam na nią trafiłam. Wiosna w tym roku jakoś mi przechodzi przez palne, nie mam za bardzo czasu na wizytacje ogrodowe.
Ewciu
No właśnie
Dalu, moje cebule liliowe na razie jeszcze w chłodzie czekają, ale teraz trochę dłużej jasno, więc może uda mi się choć po kilka sadzić. Tym bardziej, że dotrze jeszcze przesyłka od Ursulki

Mam nadzieje, że wszystkie zakwitną i dopiero wtedy będzie szał

A mam dożo miejsc, gdzie same iglaki rosną i rozświetlenie ich liliami jest jak najbardziej wskazane
Zastanawiam się tylko czy będą chciały kwitnąć od wschodu. Tam słońce tylko rano- do ok. 10.
Basiu, a ja miałam tą Fashion w ręku w właśnie przez ten pomarańcz na zdjęciu odłożyłam

Cóż, trudno. mam nadzieje, że będzie ci pięknie kwitła.
Reniu, chyba aż tak zimno nie było. Ja zapomniałam o butach, sukienkach i innych rzeczach. Otworzył nam się spory front robót, nie tylko ogrodowych i lekko mnie to przeraża
To chyba była ostatnia zimna noc, może wreszcie wiosna na dobre rozgości się w naszych ogrodach.
Na razie zaczynają coraz bardziej rozkwitać wrzośce. Bardzo lubię te roślinki. Wytrzymałe i dekoracyjne. Wrzosy wypadają u mnie po roku-dwóch a te rosną bez problemów.