Dzidziu Dziękuję Piwonie powolutku się rozkręcają a o trawniczek to już mąż dba ale są miejsca gdzie trawa wyschła , szczególnie na skarpie Ewuniu Dziękuję - Twoja piwonia też jest śliczna Gailardy dopiero ruszają , tez mam ich sporo i różne kolorki miałam , nie wiem jak w tym roku Gosiu Dzięki Pamiętasz że parzydło to od Ciebie ???? - dane szczerze bo ładnie rośnie
Helen Dlaczego możesz tylko pomarzyć o piwonii i irysach????????????? Przyjedź a dostaniesz Miałaś mnie odwiedzić w tym roku - zapomniałaś ???????????
U Ciebie to dopiero pięknie , róże już kwitną , a moje wszystko dopiero w pączkach .
Zakwitła mi tylko taka zwykła różyczka
Tereniu,twoje skarby nic nie ucierpiały.Ja dmuchała i chuchałam i połowa nie kwitnie co u ciebie.Kozłka lekarskiego mam przez pomyłkę Bożenki,ale chwała jej za to,bo ma oszałamiający zapach i kwitnie baaaardzo długo.
Witaj Małgosiu Moje skarby ucierpiały i to bardzo , niektóre kwitną ale słabo a lałam wodę trzy dni - ale to było za późno , inne całkiem wyschły Kozłek jest fajny - ładne ma też liście , ale czytałam gdzieś że on jest dwuletni - czy to prawda ???? , czy można zebrać nasiona i wysiać , albo może sam się wysiewa ???? wiesz coś na ten temat???
Gosiu Nic nie robię - leżę w łóżeczku , przegięłam i teraz tylko mogę leżeć Chciałam za dużo
Szklarenka skończona już nawet pomidorki rosną .
Gdzieś mam zdjęcia , jak znajdę to wstawię .
Dzięki za odwiedziny
Teresko znów kłopoty - obyś jak najszybciej się uporała z nimi bo szkoda czasu na chorowanie.
Pięknie zakwitł u Ciebie Kozłek lekarski - dostałam jesienią sadzonkę ale po zimie nie znalazłam jej a szkoda bo liczyłam, że wreszcie poczuję jej zapach.
To wieloletnia bylina więc nie ma obawy, poza tym daje samosiew w sprzyjających warunkach.
Proszę zbierz nasionka bo tak najłatwiej go rozmnożyć lub z siewek.
Co to za roślina kwitnaca na żółto https://lh5.googleusercontent.com/-XpxI ... CN8627.JPG
Piękne iryski i róża . Mnie teraz dopadła choroba irysowa i zamówiłam już kilkanaście , każdy inny kolor. Róże przyjdą we wtorek to będzie sadzenie . Kiedy umawiamy się na spotkanko?