Pomidory uprawiane w donicach...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory w donicach
SUPER!Norweskiej telewizji jeszcze u Ciebie nie było? 

- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

ps. Moja norweska polowka, burczy, ze niby cala weranda zakrzaczona ale jak wczoraj bylismy u tescia to on chcial podac pudelko z pomidorami. No i sie pyta co on ma z nimi zrobic jak wyjade na dwa tygodnie....hehehehe
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właściwie od początku lipca zbieram własne pomidory. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się że się uda, ale dzięki Waszym radom (metody uprawy, ochrona OW i HT) obdzielam pomidorami coraz więcej osób i wszystkie twierdzą że takich pomidorów dawno nie jadły
(niektórzy nigdy - i Ci dziwią się że pomidory moga być słodkie
). W dodatku mam odmiany na przetwory Betaluxa i Rumbę więc teoretycznie mniej smaczne niż deserowe. Koraliki smakiem są bezkonkurencyjne, ale za rok na ich miejsce pójdzie St Pierre.
Dziękuję Wam

Dziękuję Wam

-
- 500p
Nie mogę już edytować postu wyżej, a miałem zapytać. Saint Pierre jest w dwóch odmianach, wysoki i karłowy, który wybrać do uprawy pojemnikowej? A jeśli wysoki to prowadzić go na 2-3 pędy? Karłowemu nie urywać wilków?
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Chyba ma deczko za mało światła i za ciepło, po prostu się wyciągnął szukając go 

Mój krzak na razie dochodzi do wysokości okna na balkonie. Zastanawiam się, czy go nie uszczknąć u góry? Obecnie ma 3 grona, ale ma małą doniczkę to może nie powinien mieć już więcej gron?
Pomidorki:)
- luczek95
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
Pomimo tego, że jest na południowym balkonie może chodzi o światło, bo góra faktycznie wygląda na wyciągniętą, a pomidor jest w rogu
A ciepło jest na pewno. Więc pewnie chodzi o te czynniki, dzięki za wyjaśnienie
Ale tak czy siak owocki chyba będą

Ale tak czy siak owocki chyba będą

Moje koktajlówki w gruncie wprawdzie, a nie w donicach, gdyby nie ogławianie miałyby ponad 2m. Więc, jeśli dobrze nawożone w donicy i podlewane, to czemu nie?
-
- 500p
Z pola walki z pomidorami... Wczoraj pierwsze 4,5kg własnych pomidorów odmian Betalux i Rumba Ożarowska zostało przerobione na keczup
Byłoby znacznie wcześniej ale trzeba było - zresztą z przyjemnością - najpierw obdzielić znajomych, sąsiadów, ludzi w pracy i teściową
Nie mówiąc już o tym że codziennie zjadamy mnóstwo pomidorów albo nieprzerobionych albo w sałatkach.
Poniżej zdjęcie z 23.07.2014.

Poniżej zdjęcie z 23.07.2014.

-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
Ja dzisiaj na pokusie znalazłam jednego na dole pomidorka pomarańczowego już,tylko są one jeszcze malusie i się zastanawiam czemu tylko ten jeden reszta zielona,czy jak on dojrzeje mam go zerwać mimo rozmiaru.
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Pokusa jest koktajlowa. Jeśli ich dobrzenie nawoziłaś i mają duże grona to mogą mieć mniejsze owoce. Jak dojrzeje to do zjedzenia ;)
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
Na opakowaniu nie były aż takie małe ,więc myślałam że bedą większe,nawożę raz na tydzień florowitem uniw.