Florku! A ja mam je pierwszy rok, a że kocham wszystkie dalie (no może takie z siewu niekoniecznie), to bardzo się na nie cieszę. Red będzie oczywiście dla Ciebie! A 'Pipsqueak' u mnie też się otworzyła jako jedna z pierwszych.
Ewka! zapraszam oczywiście, tylko się zorientuję, jak będziemy wyjeżdżać! Na razie nie ma co oglądać, bo jest trochę za chłodno i za mało słońca, ale lepsze to niż susza!
A ze zdjęciami to chyba mi tak zostanie. Już się narobiłam encyklopedycznych zdjęć, teraz będę eksperymentować, jeśli się da...;-)
Mariola! To chyba dalie są dla mnie cierpliwe!

Sadzę i wymagam!
Czyli eukomisa musisz nabyć nowego...
Black Rose Dziękuję! Witam i zapraszam!
Sylwia! Ano masz! Ale i ja zwolniłam, chyba po prostu czasami trzeba...
Nawóz idealny! Będzie smakował daliom!
Niebieski przysmak muszę znów wysypać, ale czekam aż chociaż 1 dzień nie będzie padać!
Cieszę się, że podoba Ci się to zdjęcie! ma coś w sobie...
Małgosiu! Codziennie coś tam rozkwita, ale jest trochę za mało słońca. Mam nadzieję, ze po deszczach przyjdą cieplutkie dni i będzie dobry daliowy rok.
W związku z codziennymi przelotnymi deszczami stoję z robotą! Miałam opryskać pomidory i wyczyścić za szklarnią, ale wszystko mokre i niefajnie się robi. Mam wiele miejsc do popielenia i do poobcinania. Bukszpan muszę opitolić, świerk i trzmielinę na płocie, ale musi być sucho, bo na sucho jest nieprzyjemnie, a co dopiero jak wszystkie liście i szpilki się kleją do rąk.
Na dziś:
Dalie:
Trochę brakuje słońca do zdjęć:
Moja tegoroczna siewka kanny
Liliowiec Ludmiła