Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesiu, ja też jak Grażynka jestem cała zziębnięta i zmoknięta, ale po obejrzeniu fotek z Twojego ogrodu cieplej zrobiło mi się na sercu. Śliczna jest Twoja Polka i liliowce sąsiadki, które wiedzą, gdzie im będzie dobrze.
U mnie kwiaty nie chcą kwitnąć, a te, którym się to udało napiły się tyle wody, że albo brzydko wyglądają, albo się pokładają. Przed chwilą podnosiłam z ziemi moje śliczne, białe ostróżki, zbierałam tony paskudnych ślimaków, które buszują po ogrodzie i musiałam uciekać do domu, bo ... znowu się rozpadało.

Ale włączam pozytywne myślenie i wierzę, że jutro będzie lepiej :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu,
jejku jaka cudna ta Polka, a jaki ma finezyjny kształt płatków :!: Chyba trafi do kajecika jako kolejna w kolejce do zasadzenia :wink: Czy bez drobnolistny, to lilak Meyera :?: Pięknie u Ciebie i tak... letnio :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, przepiękne kwiaty, jak zawsze. Urzekła mnie lilia królewska i róża Polka. Jak trwałe są kwiaty Polki?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Wiesiu fabryka maczków bardzo mnie rozweseliła :lol:
a liliowce niesforne... uciekają od sąsiadki :) ale wiem jak ona się czuje... bo moje peonie też uciekają trochę do sąsiada... :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie kochane dziewczyny
tara pisze:Wiesiu, nie powiem nic nowego u Ciebie jest pięknie, doceniają to liliowce sąsiadki.
Staram sie jak moge z moja sąsiadeczką żeby nasza "granica" była clemantisami usłana, pozdrawiam
Taruś Cieszę się z Twojej wizyty i zapraszam na kawkę na tarasie. ;:40 ;:40 ;:40
U mnie jest trochę słońca choć dalej wietrznie jak od kilku dni. Clematisowa granica będzie na pewno ślicznie wyglądać.
Uściski ;:79
kogra pisze:Wiesiu rozgrzałaś moje zziębnięte ręce i serce tymi ciepłymi widoczkami.
U mnie leje, mgła, zimno, nawet kwiaty liliowców nie otwierają się do końca, tylko przekwitają nierozwinięte. :cry:
Paskudna pogoda.
Najbardziej podobają mi się liliowce sąsiadki kwitnące u Ciebie. ;:112
Żartuję, ale wszystko co pokazujesz daje świadectwo twojej troski o roślinki.
Miłego wieczorku. ;:100
Grażynko dla Ciebie kawka też już gotowa. ;:40 Dołącz się do nas na tarasie by sie trochę ogrzać po tych
nieustannych deszczach. Żal mi Twoich kwiatków a szczególnie liliowców na które tyle czekałaś. Może jeszcze
pogoda się poprawi i się nimi nacieszysz?
Buziaczki :wit :wit :wit
dala pisze:Wiesiu, ja też jak Grażynka jestem cała zziębnięta i zmoknięta, ale po obejrzeniu fotek z Twojego ogrodu cieplej zrobiło mi się na sercu. Śliczna jest Twoja Polka i liliowce sąsiadki, które wiedzą, gdzie im będzie dobrze.
U mnie kwiaty nie chcą kwitnąć, a te, którym się to udało napiły się tyle wody, że albo brzydko wyglądają, albo się pokładają. Przed chwilą podnosiłam z ziemi moje śliczne, białe ostróżki, zbierałam tony paskudnych ślimaków, które buszują po ogrodzie i musiałam uciekać do domu, bo ... znowu się rozpadało.

Ale włączam pozytywne myślenie i wierzę, że jutro będzie lepiej :lol:
Daluś Polka dopiero się rozkręca. Powoli otwiera swoje pączki. U nas dużo padało od miesiąca więc rośliny
dobrze się już napiły i teraz mamy trochę spokoju chociaż nie jest ciepło. U Ciebie będzie zielono choć dla kwiatków
deszcz nie jest najlepszy. Szkoda ostróżek bo łatwo się kładą a ślimaków u mnie też nie brak. Szkoda że to nie
winniczki bo sąsiedzi byliby szczęśliwi. Ja tam wolę je zostawiać jeżom choć w talerzu też są dobre.
Życzę Ci mniej deszczowego dnia ;:79
mag pisze:Witaj Wiesiu,
jejku jaka cudna ta Polka, a jaki ma finezyjny kształt płatków :!: Chyba trafi do kajecika jako kolejna w kolejce do zasadzenia :wink: Czy bez drobnolistny, to lilak Meyera :?: Pięknie u Ciebie i tak... letnio :lol:
Magdziu to jest bliski kuzyn bzu meyera i nazywa się dokładnie Syringa microphylla 'Superba'. Ten bez
jest też z rodziny chińskich czy koreańskich ale kwitnie i raz we wrześniu. On był wyprodukowany we Francji
w 1934 roku i stąd jest bardziej u nas rozpowrzechniony. Ślicznie pachnie i można go chodować w donicy.
Pordowionka ;:100
vertigo pisze:Wiesiu, przepiękne kwiaty, jak zawsze. Urzekła mnie lilia królewska i róża Polka. Jak trwałe są kwiaty Polki?
Moniu kwiaty Polki trzymają się z tydzień albo dwa zależy od pogody. Ale ona dość długo i obficie kwitnie.
W zeszłym roku moja lilia królewska kwitła obficiej i miała dwa metry. W tym roku jest trochę bardziej rozsądna.
Uściski ;:196
snowflake pisze:Wiesiu fabryka maczków bardzo mnie rozweseliła :lol:
a liliowce niesforne... uciekają od sąsiadki :) ale wiem jak ona się czuje... bo moje peonie też uciekają trochę do sąsiada... :lol:
Alu wiesz z sąsiadką to tak właśnie jest. Jej liliowce wolą kwitnąć u mnie a mój powojnik przekręca kwiaty w
jej stronę bo to południowa ekspozycja. I w ten sposób mamy po równo. Zresztą ona swoje liliowce wyrzuca co
roku kępami bo strasznie się rozprzestrzeniają.

Milego dnia dziewczyny
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Wiesiu, Ty jak coś pokażesz to pokażesz...
U ciebie kwitnie już lilia królewska... u nas jest tak paskudna pogoda,
to nawet się cieszę że jeszcze są w pąkach.
Mam ich dużo, więc niech poczekają na słoneczko...
Pozdrawiam cieplutko...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki za kawusię.
Przysiądę na chwilkę i rozgrzeję się pod pergolą z różami, podziwiając twój ogródek.
Miłego dnia Wiesiu. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Gabriela pisze:Wiesiu, Ty jak coś pokażesz to pokażesz...
U ciebie kwitnie już lilia królewska... u nas jest tak paskudna pogoda,
to nawet się cieszę że jeszcze są w pąkach.
Mam ich dużo, więc niech poczekają na słoneczko...
Pozdrawiam cieplutko...
Gabiś ale za to masz dużo innych co u Ciebie już kwitną a u mnie jeszcze nie :shock: :shock: :shock:
Lilie niezbyt od e na deszcze więc lepiej żeby się nie spieszyły. Moje nowe liliowe nabytki też jeszcze nie kwitną.
Całuski ;:196
kogra pisze:Dzięki za kawusię.
Przysiądę na chwilkę i rozgrzeję się pod pergolą z różami, podziwiając twój ogródek.
Miłego dnia Wiesiu. ;:100
Grażynko przyjdź też jutro ma być ładnie i ciepło. Przyguję kawkę ;:40 i poleżakujemy sobie razem na słońcu. ;:2
Dobrej nocki ;:19 ;:19 ;:19
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wiesiu u Ciebie jest tak przyjemnie kolorowo, pachnąco, ze ja tez przyjdę jutro na kawusie oczywiście na tarasie, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

piękna ta Polka, jak i reszta :roll:
i jak tu potem nie chorować..
teraz po nocach zamiast męża to mi się róże śnią... :roll:
:;230 :;230
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kiedy bym do ciebie nie zajrzala to jedno jest pewne: PIEKNE KWIATY!
Polka powaliła mnie na kolana ;:111 ;:111 ;:111
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

tara pisze:Wiesiu u Ciebie jest tak przyjemnie kolorowo, pachnąco, ze ja tez przyjdę jutro na kawusie oczywiście na tarasie, pozdrawiam
Witaj Taruś Milo Cię gościć na tarasie. Dzisiaj piękny letni gorący dzień i tarasowo-kawowy. I ogród tez sobie
chwali takie dni.
Całuski ;:2
AniaDS pisze:piękna ta Polka, jak i reszta :roll:
i jak tu potem nie chorować..
teraz po nocach zamiast męża to mi się róże śnią... :roll:
:;230 :;230
Aniu mi też się po nocach śnią takie różne chciejstwa. A męża też można by wpisać na listę chciejstw to będzie
zadowolony i może w ogrodzie pomoże. ;:112
Pozdrowionka ;:196
gloriadei pisze:Kiedy bym do ciebie nie zajrzala to jedno jest pewne: PIEKNE KWIATY!
Polka powaliła mnie na kolana ;:111 ;:111 ;:111
Ewciu to już nieuleczalna 'różyczka' u Ciebie. A 'Polka' piękna dziewczyna nie powiem :;230 :;230 :;230
Buziaczki ;:79

Dzisiaj tylko kilka zdjęć bo ładna pogoda rozleniwia na całego i leżałoby się tylko na leżaku.

Najpierw moje siewki tegoroczne choć nie wszystkie jeszcze posadzone. Jest tego PEŁNO.

Obrazek

Kwitnie pierwsza hosta chyba sieboldiana.

Obrazek

Nowo urządzony kącik z heucherą 'Pistache'.

Obrazek

Pierwszy kwiat 'The President' no nigdy nie jest za późno.

Obrazek

Bukszpanik po wizycie u fryzjera.

Obrazek

Złocienie z ukradzonych w parku ziarenek mają przeogromniaste kwiaty.

Obrazek

Kupiłam na kiermaszu taką półeczkę za prawie darmo. Służy mi pod doniczki z siewkami. Fajna jest. Właśnie taką
chciałam mieć.

Obrazek

Buziaki na mile popołudnie.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Pszczółeczko,
pólka-etażerka cudowna... zapachniało południem :D
Powiedz mi czy Prezydent ma takie akwarelowo-niebieskie kwiatki z kropelką fioletu... pasowałoby mi to do Charlsa Austina :wink: czy to przekłamanie aparatu :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”